Ett med naturen på Artipelag konsthall - | Konferensvärlden
Artipelag
Artipelag
Reportage > Ett med naturen på Artipelag konsthall

Ett med naturen på Artipelag konsthall

Stora möten Artipelag på Hålludden utanför Stockholm grundades av Björn Jakobson, mannen bakom succéföretaget Babybjörn, som ville fusionera konst, skärgård, aktiviteter på en och samma mötesplats. En lyckad kombination som rönt stor framgång bland såväl konferensgäster som konstintresserade i Sverige.

24 september 2015, uppdaterad: 17 september 2019

På Artipelag kan besökarna se havets glitter i Baggensfjärden och magiska skärgårdsvyer genom glasade fondväggar i flera konferensrum, paviljonger, restauranger och terrasser. Hela anläggningen är på 10 000 kvadratmeter och har förutom flera konferenslokaler, två restauranger, eget konditori och bageri och en designbutik. Sedan invigningen för tre år sedan har uppmärksammade konstutställningar, stora och små event och konferenser hållits. Artipelag lockar många inte minst för kombinationen av kreativa möten, vackra rum med egen uteplats, möjlighet till informella promenadmöten längs vattnet och skräddarsydda konstvisningar. Dessutom kan man hyra hela Artipelag exklusivt – då stängs anläggningen för allmänheten.

– Naturen kommer in i anläggningen på ett unikt sätt. Man blir hänförd av både omgivningarna och arkitekturen. Kombinationen konst, mat och event i en vacker skärgårdsmiljö gör Artipelag till en häftig mötesplats. Jag har både arbetat med och besökt många unika mötesanläggningar, men aldrig sett något som liknar Artipelag, berättar Artipelags vd Riitta Östberg.

Under de tre första åren har Artipelag blivit en betydande aktör inom Konstsverige med flera omtalade och kritikerrosade utställningar. Senaste samtida designutställningen Earth Matters, med hållbarhet som tema, beskrevs av Dagens Nyheter som den viktigaste utställningen någonsin. Konstutställningarna är öppna för både allmänhet och konferensgäster.

– Under sommaren har vi haft den gigantiska fotoutställningen ”Land Meets Water” med fotografier från 1860 till idag. Hela 300 verk ställdes ut och blev en stor succé från start, berättar Riitta.

Artipelags stora stolthet är deras största eventhall Artbox på 1200 kvadratmeter med 12 meter i takhöjd. Här har stora operaföreställningar med Malena Ernman och Loa Falkman och uppträdanden med Cirkus Cirkör hållits.

– Artboxhallen är multifunktionell vilket betyder att den kan byggas om för att passa olika event. Här får nästan vilken aktivitet som helst plats; från konferenser och galamiddagar till produktlanseringar och teveinspelningar. Vi har även många andra typer av mötesrum, exempelvis mindre rum med terrass och havsutsikt, och vi lägger stor vikt vid kvalitet in i minsta detalj, i all design, i service och i själva upplevelsen när man besöker oss, säger Riitta.

Till jul är det premiär för ett nytt julbordskoncept med ett dignande julbord och underhållning med teveprofilerna Lotta Lundgren och Erik Haag. I föreställningen ”Alla kan äta julbord” guidas gästerna genom julbordstraditioner och matglädje med humor, värme och kunskap.

– Vi är kända och omskrivna för vår höga matkvalitet och fina råvaror. Vårt nya julbord känns extra kul för att vi kan erbjuda ett alternativ till vårt traditionella julbord. Här finns något för alla julbordsfantaster, avslutar Riitta Östberg.

Fakta
Artipelag konferens- och eventverksamhet är en mötesplats för konstutställningar, svensk design och mat. Flera stora internationella event har hållits i Artbox, Artipelags stora eventhall. Artipelag ligger på Värmdö utanför Stockholm, ca 20 minuters bussfärd från Slussen. 

Mötesrum/lokaler: 9 stycken med plats för 2–1100 personer
Eventhall: Artbox rymmer 1100 personer
Restauranger: Artipelag Restaurang och Bådan Café & Konditori
Event: Har konstutställningar och musikföreställningar.
Julbordsföreställning: Julbordsshow med Cirkus Cirkör. Biljetter bokas via artipelag.se Vi har även Klassiskt julbord i Artipelag Restaurang. Bord bokas på artipelag.seSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.