Event med magnetsläpp och tyger som överraskar - | Konferensvärlden
Reportage > Event med magnetsläpp och tyger som överraskar

Event med magnetsläpp och tyger som överraskar

Event Företagsfester, jubileum och konferenser kan skapa minnesvärda upplevelser. Eventföretaget Aventi kan konsten att skapa överraskningsmoment som tar hela personalstyrkan utomlands eller lagtävlingar som förändrar dynamiken i ett arbetslag.

12 maj 2015, uppdaterad: 1 juni 2015

Många tänker nog på event som femkamp eller matlagningskurser på jobbet. Aventi arbetar sedan 15 år tillbaka med många olika former av event. Ett av dem är stora fester eller jubileum där tyg används för att förtrolla vanliga lokaler och kontor till oigenkännliga platser.

– Vi byggde om en bildekorsverkstad till en italiensk piazza. Den fyrkantiga plåtlokalen kläddes in med stora tygstycken vilket skapade en härlig känsla av den italienska staden Verona och långbord dukades sedan upp mitt i lokalen. Under middagen arrangerade vi ett ”strömavbrott” och allt blev svart. Artisterna kom då inkörande på varsin HD-motorcykel och när de kommit upp på scen släpptes alla tyger med hjälp av ett så kallat magnetsläpp och rockfesten var igång. Överraskningsmoment som detta skapar häftiga event som sticker ut, berättar Anna Filipsson, vd för Aventi.

För att skapa Veronamiljön i verkstaden krävdes förberedelser med att bygga upp scenen, rigga ljud och ljus, klä in alla väggar med tygstycken och göra långbordsdukningen. Till sin hjälp har företaget 85 anställda varav fem arbetar heltid med projektplanering. Runt om i Sverige har de depåer med utrustning och kan snabbt skapa nya miljöer.

– Tyger är fantastiska till dekorer och teman och tillsammans med rätt ljussättning kan man skapa vilken stämning som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser för vilken plats eller lokal vi kan förvandla, fortsätter Anna.

Vid en Hawaiifest förvandlades en lokal till en avgångshall på en flygplats med bar och utrop. Gästerna fick gå igenom en säkerhetskontroll och ta plats i en specialuppbyggd flygkabin där mat och drinkar serverades på brickor av flygvärdinnor. När gästerna kommit fram till sin destination väntade en 35 meter lång sandstrand, palmer och bambubarer. I baren serverades hawaiidrinkar och ett afterbeachband skapade den rätta känslan.

– Eventet var bland det mest fantastiska som vi i personalen upplevt tillsammans. De hade byggt upp en hel ankomsthall och där fanns allt du kan tänka dig. Från taxfree och bar till bombhund när du går igenom säkerhetskontrollen. De hade öppnat en dörr för att skapa drag som det brukar vara när man går ombord på planet. Alla var lyriska efter den här festen och vi gjorde faktiskt en fotobok som personaljulklapp till alla, berättar Catrin Wirfalk, koncernchef på Speed Group och beställare av Hawaiifesten.

Ett annat överraskningsevent var en fotbollsfest i ”England” där en dubbeldäckare tog ett företags kunder till en stor asfalterad parkeringsplats som byggts om till en fotbollsarena med pubar, ölprovningstält, fotbollsaktiviteter och en läktare som rymde 300 åskådare där de kunde se en fotbollsmatch på stora tv-skärmar.

Samarbete och kommunikation
För den tävlingslystne har Aventi ett helt batteri med olika aktiviteter och de traditionella eventen som RIB-tur, femkamp och tävlingar är fortfarande populärt. Men efterfrågan på en viss typ av aktiviteter har ökat starkt hos företaget.

– Vi har sett en stor ökning när det gäller teambuildning de två senaste åren. Förbättrad kommunikation och samarbete på arbetet är allt viktigare, för ju mer digitala vi blir när det gäller kommunikation mellan kollegor och kunder desto större är behovet av att mötas. Att göra saker ihop är sammansvetsande och gör samarbetet effektivare på jobbet, menar Anna. Företaget har olika kommunikationsövningar som tolv utbildade grupputvecklare skräddarsyr beroende på kundens behov.

– Det kan vara en ny ledningsgrupp som behöver bli bättre på att kommunicera. Vi lägger mycket tid på att reflektera och analysera om hur gruppen löst problemet och lyfter frågor som relaterar till deras arbetsuppgifter. Ibland kan just den som varit avvaktande under övningen vara den som kommer med bästa lösningen. De fallen kan vara väldigt nyttiga att ta upp i eftersnacket och kan tydligt visa hur viktigt det är att ge alla tid och plats att komma med en lösning, berättar Anna vidare.

– Varefter tiden går öppnar fler upp sig och en stor skillnad märks när gruppen jobbat ihop sig. Efteråt säger många deltagare att det är kul att göra något ihop utanför jobbet och att de lärt känna kollegorna på ett nytt sätt, avslutar Anna Filipsson.

Matchrace med aftersail
Tävla mot varandra i matchracing som i America’s Cup genom ett seglingsarrangemang. Där får deltagarna lära sig en hel del om segling av erfarna skeppare som guidar gruppen genom kappseglingen. Här krävs bra kommunikation och samarbete mellan deltagarna. Efteråt väntar aftersail med god mat och prisutdelning.

Gourmetrunda med RIB-båt
Upplev kusten på ett nytt sätt. Deltagare får ta del av en oförglömlig smakupplevelse där man äter förrätt, huvudrätt och dessert på tre olika kustkrogar.

Kajakpaddling med strandhugg
Kajak är förmodligen det smidigaste sättet att ta sig fram på vattnet. Deltagarna får lära sig teknik, manövrering av kajak samt säkerhet. Resan går längs med kustremsan och stannar till för ett strandhugg för fika.

Alla tiders middag
En nostalgitripp där eventet startar i 70-talet och tar gästerna fram till idag. Lagvis får deltagare svara på frågor kring musik, film, sport, mat, ögonblick vi minns, vilka tv-program som följt med oss genom åren och vilka komiker som roat oss. Aktiviteten avrundas med en god middag.

Slaget om skatten
Tävlingen startar med en auktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med gps och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Tävlingen är inte avgjord förrän locket på skattkistan öppnas.

Kampen om klockan
En rolig inomhustävling där alla kan vara med. Tävlingsdeltagarna delas upp i lag och möts sedan lagvis i olika utmaningar.  Varje lag väljer ut en lagkamrat per omgång som skall möta de andra lagens utmanare.  Övriga deltagare är publik och hejarklack. Koncentration och fokusering är två mycket användbara egenskaper.

Havsfejden
En rolig mångkamp där deltagarna lagvis kommer att möta varandra i olika grenar med marina inslag. Samarbete och precision krävs för att håva hem så många poäng till laget som möjligt. Vem är snabbast på knopar, placera ut rätt sjömärken, samarbeta för att fånga upp bojen.

På rätt spår
Vart är vi på väg? Så inleds den populära aktiviteten som liknar tv-programmet På spåret där utmaningen är att komma på vilken slutdestinationen är. Väl framme vid resmålet ställs frågor kring dess historia, kultur och sport. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktig då man tillsammans ska svara på frågor om resmålet.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Konferens  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.