Flygande start på mötet - | Konferensvärlden
Scandinavian XPO
Scandinavian XPO
Scandinavian XPO
Scandinavian XPO
Reportage > Flygande start på mötet

Flygande start på mötet

Event Det är konferens i Stockholm. Du kliver av planet på Arlanda och hoppar på en shuttle bus. Två minuter senare är du framme. Ja, från och med i höst blir det scenariot verklighet när det hypermoderna mässcentret Scandinavian XPO invigs i flygplatsstaden.

Text: Mia Wibacke Bornberger

18 mars 2020, uppdaterad: 18 mars 2020

Om 20 år är det tänkt att Stockholms internationella flygplats Arlanda ska kunna ta emot 40 miljoner resenärer och flygplatsen och närområdet byggs nu ut i en intensiv takt. Den nya flygplatsstaden kommer att inrymma allt från kontor och bostadskvarter till testbanor för bilar, mötes-arenor, hotell, vårdcentral, gym med padelbanor och mycket mer.

Ett av projekten i satsningen är Scandinavian XPO, den nya ultramoderna eventarenan som öppnar i november och som med sina tre mässhallar kan ta emot upp till 8 500 gäster. Anläggningen inrymmer självklart också konferenslokaler och hotell och allt är minutiöst anpassat för en maximal upplevelse för både besökare, arrangörer och leverantörer.

– Vi blir som mötesplats ett slags nav, en mittpunkt, i Norden. Att resa hit tar bara 20 minuter med tåg från Stockholm och Uppsala och besökare från Köpenhamn, Oslo och Helsingfors når oss på en timme, det är verkligen unikt. Att konferera och bo direkt vid flygplatsen sparar både tid och miljö, eftersom man inte behöver transportera sig någon annanstans. Här är det gångavstånd till det mesta, säger Anna Bauer, affärschef på Scandinavian XPO.

Tio meter i takhöjd

I samarbete med Petter Stordalen byggs Quality Hotel om och blir Quality Airport Hotel Arlanda XPO. Den gamla delen av hotellet totalrenoveras och kompletteras med en ny hotellkropp. Antalet rum fördubblas till 421 stycken och det tillkommer 40 rum för longstay.

– Tillsammans med Clarion Arlanda och nya Comfort Hotel Arlanda kommer vi att kunna erbjuda 1 400 rum, vilket gör att vi kan ta emot väldigt stora grupper, berättar Anna Bauer.

För den normalstora konferensen finns 15 lokaler i olika storlekar, där den största tar 170 personer. Väggarna är öppningsbara och ytan kan justeras efter behov. Anläggningen blir användarvänlig in i minsta detalj, både för arrangörer och gäster.

– Vi gör det lätt för kunden att sätta sin egen prägel på mötet. Med digitala skärmar överallt kan företaget till exempel ladda upp sina egna program, logotyper och annat filmmaterial och låta det snurra hela dagen. Vi har också gjort det enklare för arrangörer och leverantörer, med smarta och väl tilltagna inlastningsytor. Det är tio meter högt i tak i de stora lokalerna och den stora bankettlokalen är redan från början inredd med matta på golvet, och är draperad längs väggarna.

Skandinavisk prägel

Scandinavian XPO har en uttalad miljöprofil och är Breeamcertifierad. Fastigheten är byggd med hållbarhet i fokus och under överinseende av en extern miljökonsult. Bland annat ligger energiförbrukningen hela 25 procent under myndighetskraven och elen är hämtad från gröna källor.

Interiörmässigt dominerar organiska material med inriktning mot skandinaviska toner och nordisk vildmark. Varje konferensrum bär namn som Storspoven, Vargen och Älgen och är inredda med bilder av och kuriosa kring djuret.

– Vi har valt en skandinavisk prägel. I ankomsthallen möts gästerna av kända svenska profiler och vi tar det ett steg till och kliver ut i naturen. Vi är stolta över vår skog och fauna och vill berätta om dem. Dessutom kan det bli en fin isbrytare och snackis: ”Vilket rum sitter du i? Visste du att vargen…?”

SCANDINAVIAN XPO
Det nya mässcentret Scandinavian XPO ligger direkt vid Arlanda flygplats och välkomnar upp till 8 500 gäster, beroende på arrangemang. Lokalerna passar för alla slags event, mässor, möten, galamiddagar, konserter och idrottsevenemang. Centret har tre mässhallar och 15 möteslokaler samt hotell. I närområdet finns golfbana, gym, padelbanor, jaktbiograf, lokalt bryggeri och mycket mer. Scandinavian XPO öppnar i november.

SCANDINAVIAN XPO: www.scandinavianxpo.comSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.