Först med klimatkompenserade möten - | Konferensvärlden
Radisson Hotel Group
Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President för Radisson Hotel Group, Northern Europe.
Radisson Hotel Group
Radisson Hotel Group
Radisson Hotel Group
Reportage > Först med klimatkompenserade möten

Först med klimatkompenserade möten

Hotell Klimatutmaningen är en av vår tids största utmaningar och många företag ligger i framkant i sitt klimatarbete. Fler och fler ledande företag arbetar med klimatneutrala mål och klimatfrågan blir också mer central för mötesindustrin. Därför svarar Radisson Hotel Group upp med ett unikt initiativ och klimatkompenserar ditt möte.

Helena Wikström

25 maj 2020,

Mötesbokare arbetar mer och mer hållbart och enligt en undersökning gjord 2018 av Events Industry Council, svarade fyra av fem att klimatkompensering av möten och evenemang är en viktig punkt.

Radisson Hotel Group vill vara drivande inom hållbarhetsfrågor, både för miljön och sociala frågor.

– Vi strävar hela tiden efter att vara en hållbar och ansvarsfull affärsverksamhet för människor, samhällen och planeten, säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President för Radisson Hotel Group, Northern Europe.

Lanserar klimatkompenserade möten

Därför lanserar Radisson Hotel Group som första globala hotellkedja ett unikt initiativ. De kompenserar koldioxidavtrycket för alla möten och evenemang på mer än 1 100 hotell världen över - utan någon kostnad för kunden.

– Det kostar ingenting för våra kunder och det kräver inget från våra kunder. Vi gör det automatiskt på våra hotell runt om i världen, säger Tom Flanagan Karttunen.

Efteråt finns möjlighet att få ett certifikat på att mötet är klimatkompenserat med information om vilka projekt det stöder.

Effekterna av klimatkompensering

För varje möte beräknas koldioxidavtrycket och kompenseras sedan av Radisson Hotel Group genom projekt som bekämpar klimatförändringar och bidrar till en hållbar utveckling. Arbetet sker i samarbete med First Climate, som är en av världens största organisationer för klimatkompensation. Projekten som Radisson Hotel Group stöder bekämpar klimatförändringar och hjälper till att minska utsläppen av växthusgaser, gynnar lokala samhällen och miljön och ger ett positivt bidrag till en hållbar utveckling.

Med detta initiativ kommer Radisson Hotel Group att kompensera för 38 300 ton koldioxid, vilket motsvarar 8 300 färre bilar på vägarna, varje år.

Ett annat stort fokus i Radisson Hotel Groups hållbarhetsarbete är att kontinuerligt arbeta för att minimera matavfall och ta bort användningen av engångsplast. Senast 2022 planerar hotellkedjan att ha minskat sin vattenförbrukning och koldioxidavtryck med 10%. Under 2018 var 80% av alla hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika miljömärkta med Green Key, och i nio år har gruppen utsetts till ett av världens mest etiska företag av Ethisphere Institute.

Så räknas ditt klimatavtryck ut

Klimatavtrycken för möten räknas ut med en metodologi som är standard inom branschen: The Hotel Carbon Measurement Initiative (HCMI). HCMI kalkylerar både hotellets generella avtryck och delar av avtrycket som kan härledas till hotellrum och möten/events. Med hjälp av verktyget kan man räkna ut genomsnittligt avtryck per kvadratmeter och per timme som användas för att estimera ett mötes klimatavtryck.

Radisson Hotel Group

stöder totalt fem projekt världen över och alla projekt är Gold Standard eller Verified Carbon Standard certifierade.

Kenya - Förbättrade hushållsspisar och vattenreningsprojekt

Turkiet - Utnyttja vindkraft i Marmara-regionen. Projektet omfattar installation av 22 vindkraftverk och levererar el till cirka 43 000 hushåll.

Peru - Projekt för att undvika regnskogsskövling. Genom investeringar kan Paranötter skördas, bearbetas och säljas direkt till internationella exportmarknader.

USA - Vindkraftparker i Västra Texas. Projektet omfattar installation och drift av 75 vindkraftverk på Capricorn Ridge Wind Farm i Texas.

Indien - Biogasanläggningar installerade på landsbygden. Projektet kommer att ge totalt 12 500 hushåll en egen biogasanläggning.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.