Förtrollande och majestätiskt slott - | Konferensvärlden
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Rönneberga Konferens
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Reportage > Förtrollande och majestätiskt slott

Förtrollande och majestätiskt slott

Slott & Herrgårdar Vid Skedvikens strand, mitt i det gamla Vallonbruket några mil öster om Uppsala, ligger ståtliga Rånäs Slott. Här konfererar man i ljusa slottssalar, strövar runt i trädgårdar som tagna ur en film och intar middagen i salonger med färgrika målningar från golv till tak. En tidlös miljö där du och kollegorna blir mötets kungar och drottningar.

26 oktober 2023,

”Extra guldkant på mötet”. Det kan låta som en klyscha men på Rånäs Slott är det faktiskt precis det man får. Här är du omgiven av det vackrast tänkbara, både när det gäller interiör och exteriör. Färgstarka väggmålningar, marmorpelare och sirlig stuckatur förflyttar dig till en svunnen tid och den enastående utsikten över sjön Skedvikens stilla vatten blir som ett konstverk i sig.

Rånäs Slott ligger knappt en timme från Stockholm och ännu närmare både Arlanda och Uppsala, vilket ger ett utmärkt läge även för internationella gäster. Här finns tiotalet möteslokaler för upp till som mest 90 deltagare, varav den näst största är den pampiga Reuterskiöldska salen, uppkallad efter den tidigare ägarfamiljen som använde rummet som huvudmatsal. 

Eget hus med öppen spis

Söker man en privat mötesplats kan man med fördel boka Stenkvarn som är en fristående byggnad på slottsgården, från början en kvarn från vallontiden. Nu inrymmer den en modern konferenslokal samt två mindre rum i direkt anslutning. En stjärna i kanten är att det i kvarnens undervåning finns en mysig cafédel samt ölstuga som kan nyttjas av gästerna.

Och vill man både bo och arbeta i avskildhet, så bokar man Vallonhuset som disponeras helt på egen hand. Huset har en egen möteslokal, sällskapsrum med öppen spis och 14 hotellrum, varav 6 dubbelrum med lyxiga massagebad.

Historiens vingslag gör sig påminda på en plats som denna och det historiska arvet vårdas på många olika sätt. Släkter som Oxenstierna, Stenbock och Reuterskiöld har huserat på ägorna och då som nu pågick det både aktiviteter och festliga sammankomster. 

För än mer inlevelse och kunskap om slottets historia kan man boka en spännande visning. Då är det självaste slottsfrun Maria Gustava, klädd i tidstypiska kläder som visar upp ”sitt” slott och guidar sällskapet genom de färgstarka salongerna och pratar om vad som skedde på plats förr i tiden. Om någon av gästerna vill byta ut sitt hotellrum mot en natt på ”spökvinden” även kallat rum 1844, så kan det också lösas. Men, det är inget för den räddhågade…

Magni(fika) desserter

Julen närmar sig med stormsteg och Rånäs Slott sätter guldkant även på decembermötet. Nu kan man boka ”Decemberpaketet” och då ingår den julinspirerade femrättersmiddagen samt slottsfrukost och boende. Julmiddagen avslutas med ett smakfullt dessert- och gottebord, som serveras uppe i de magnifika salongerna. 

Men vad vore en jul på slottet utan en Rånästomte? Som en extra julklapp så bjuder Rånästomten alla konferensgäster på lokalhyran mellan den 1-20 december.  

Rånäs Slott
Vid sjön Skedviken i Uppland ligger Rånäs Slott och här strösslas mötet med allt det som endast ett bedårande slott kan erbjuda. Sammanstråla i tio moderna mötesrum, men med den senempiriska arkitekturen bevarad. Eller boka ett eget hus för både konferens och boende, här är allt möjligt.

Under en period i december bjuder slottet sina konferensgäster på lokalhyran i samband med bokning av ”Decemberpaketet”.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.