Från aktiejakt till hjortjakt - | Konferensvärlden
Reportage > Från aktiejakt till hjortjakt

Från aktiejakt till hjortjakt

Konferenspärlor Förr om åren var Siggesta gård en familjegård dit barnfamiljer kom för att klappa djur och spela minigolf. Idag är det en lyxig konferensanläggning med vackra byggnader, fina löpspår och populära söndagsbruncher. Maten till största del är när- eller egenproducerat och allt kött på menyn jagas av ägare och kockar på gårdens angränsande jaktmarker.

13 april 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Ägaren Olof Stenhammar, finansman och grundare av OMX-börsen, förvärvade Siggesta gård 2007 och som på den tiden utgjordes av dagkonferens och en restaurangdel. Vid köpet planerades ett hotellbygge intill herrgården för att möjliggöra övernattningar. Bygglovet drog ut på tiden och såg ut att gå i stöpet, då de intilliggande herrgårdsflyglarna plötsligt blev till salu. Idag är de smakfullt renoverade och rymmer 24 bäddar. Sedan dess har gården växt och idag har gården en kapacitet för 350 konferensgäster, 47 nattgäster och 120 restaurangplatser.

Senaste fastighetstillskottet är smedjan som är ett kulturmärkt timmerhus. Huset var för några år sedan fallfärdigt och hade en presenning på taket när en renoveringsansökan skickades in till kommunen.  

– Vi plockade ner alla timmerstockar och la det på tork i fyra månader, därefter byggdes huset upp på nytt och utrustades med moderna bekvämligheter. Jag är stolt över att våga påstå att Siggesta smedja erbjuder en av de häftigaste övernattningsmiljöer som finns i Sverige i dag, säger Olof Stenhammar.

Timmerhuset ligger nere vid insjön och kan bokas för mindre exklusiva konferenser eller som bröllopssvit. Smedjan har dygnet runt service och all mat på menyn kan beställas till Smedjan.

Ekologiskt in i minsta detalj
Siggesta har satsat stort på kök och närproducerat. På bufféerna just nu serveras hjort, älg och lamm som växt upp runt gården. Till slakt används det mobila slakteriet Hälsingestintan vilket gör att djuren slipper stressande långväga slakttransporter vilket ger en oöverträffad djurhälsa.

– Som delägare i Hälsingestintan har jag varit med och utvecklat Hälsingstintans mycket uppmärksammade mobila slakteri för nötkreatur. Det enda i Europa. Vi slaktar djuren direkt på gården och Siggesta är en av få restauranger som kan erbjuda detta. Att servera det bästa tänkbara kött från hjort och älg från våra jakter på gårdarna är en upplevelse för varje gom, säger Olof.

Utöver kött i högsta tänkbara klass finns ett vinotek där vinälskare kan få sitt lystmäte av vin. På gården finns egentillverkning av ketchup utan tillsatser, müsli-crunch utan socker, glutenfria solrosbräck och allt smått och gott som säljs i delikatessbutiken. För de som gillar natur kan Siggesta erbjuda lantlig miljö i form av getter, lamm, killingar, alpackor, hästar, kaniner och höns i hagarna.  Ett inslag som finns på plats från vår till sen höst och gör gården till ett vattenhål för stressade barnfamiljer eller konferensgäster som vill varva ned.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.