Friibergh Herrgård – avskilt men ändå nära - | Konferensvärlden
Friibergh Herrgård
Friibergh Herrgård
Friibergh Herrgård
Friibergh Herrgård
Friibergh Herrgård
Friibergh Herrgård
Friibergh Herrgård
Reportage > Friibergh Herrgård – avskilt men ändå nära

Friibergh Herrgård – avskilt men ändå nära

Konferenspärlor Naturskönt vid en av Mälarens norra stränder hittar du Friibergh Herrgård. Avskilt men ändå nära, knappt en timme från Stockholm och Arlanda, kan du och din grupp finna lugnet – och varandra.

Text: Helena Wikström

1 december 2022,

Friibergh Herrgård har en lång och spännande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. 1975 omvandlades herrgården till konferensanläggning av den dåvarande ägaren, som också var initiativtagare till organisationen Svenska kursgårdar, idag Svenska Möten.

– Konferensmässigt är vårt nära läge till Arlanda en stor fördel, man behöver inte åka vägen om Stockholm för att ta sig hit, säger Michael Hallbäck, vd på Friibergh Herrgård.

Den vitrappade huvudbyggnaden fick sitt nuvarande utseende på 1800-talet och idag möts du av en stor vacker herrgård, varsamt förändrad genom åren för att passa sitt syfte. De 14 konferenslokalerna varierar i storlek, från den största som rymmer 100 personer till mindre mötesrum för 8 personer. Här, som på så många andra konferensanläggningar, ledde pandemin till nya tekniska investeringar och idag är man fullt förberedd på de önskemål gästerna kan ha kring sin konferens. Samtidigt har man sett att de tekniska lösningarna inte utnyttjats i lika hög grad som förväntat.

– Jag tror att när man åker iväg till en lantligt belägen herrgård så gör man det för att verkligen kunna vara här tillsammans. Många av diskussionerna sker också utanför möteslokalerna, i salongerna, i restaurangen eller utomhus, säger Michael.

Friibergh herrgård har en egen 18-håls golfbana och på nära håll finns två andra kända golfbanor, vilket lockar både golfande privatgäster som konferensgrupper.

– Vi har mycket aktiviteter att erbjuda våra gäster, inte bara golf. Efter pandemin är det många som vill göra teambuildande aktiviteter för att få ihop gruppen igen, berättar Michael.

På Friibergh finns inte mindre än tre utbildade sommelierer som håller dryckesprovningar och brinner för att vägleda gästerna i sina dryckesval. På gården alldeles vid vattnet ligger Sjöbastun, där det förutom bastu, finns en mysig lounge och på altanen en jacuzzi med utsikt över Mälaren.

– Sjöbastun är populär året om. På vintern hugger vi upp en vak så man kan vinterbada, vilket upplevs som väldigt exotiskt av våra utländska gäster, fortsätter Michael.

I huvudbyggnaden finns det också en relaxavdelning, öppen från morgon till kväll, med bubbelpool, simbassäng och bastu, och i dagarna färdigställer man ett dygnsöppet gym i herrgården.

Maten har en central plats på Friibergh Herrgård. Kökschefen Lennart Metzner har lång erfarenhet från flera konferensanläggningar och presenterar mat som Michael beskriver som ”ärlig och god”:

– Vi vill servera mat som människor tycker om utan några extra krusiduller! Idag handlar mycket om att möta konferensgästers önskemål om specialkost, vilket är en utmaning i sig.

Unikt, och vida berömt, är Friibergh julbord. Här har man under många år presenterat ett julbord fyllt med havets alla läckerheter – ostron, hummer, krabba, havskräftor, lax och mycket annat.

När du besöker Friibergh Herrgård kan du låta axlarna falla ner, dra ett djupt andetag och känna lugnet. Du hör ingen motorväg i fjärran, inget brus, bara fåglarna och vattnet.

– Det är svårt att säga att man ”säljer tystnad”, men det är det man får när man kommer hit. Dessutom tycker vi att det är fruktansvärt roligt att ta hand om våra gäster! Jag vet att många säger så, men här lever vi verkligen upp till det, avslutar Michael.

Fakta:
Friibergh Herrgård ligger ca 50 minuter från både Stockholm och Arlanda. Naturskönt beläget vid norra Mälaren erbjuder man ett stort utbud av både inom- och utomhusaktiviteter. Här finns 14 konferenslokaler som rymmer 8-100 personer, 110 bäddar fördelade på 67 rum. Här kan du boka Sjöbastun för avkoppling och mysigt häng och njuta av tystnaden och lugnet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.