Gröna, sköna Haga Slott - | Konferensvärlden
Haga Slott
Haga Slott
Haga Slott
Haga Slott
Haga Slott
Haga Slott
Haga Slott
Reportage > Gröna, sköna Haga Slott

Gröna, sköna Haga Slott

Slott & Herrgårdar På Haga Slott i Enköping står hållbarhet i alla aspekter i centrum. Närproducerad mat, grönska och växtlighet både inom- och utomhus skapar en hållbar miljö där tankar och idéer får näring. Det gamla slottet är inrett på ett varmt och ombonat sätt – att komma hit är som att besöka en god vän.

Text: Helena Wikström

9 februari 2024,

Haga Slott är beläget ett stenkast från Enköping och från Stockholm tar det mindre än en timma att ta sig hit. Slottet drivs av stiftelsen Lyckorna som vill bevara kulthistoriska fastigheter för allmänheten och stötta vetenskapligt grundad forskning och utveckling inom hållbar energi.

–  Den här gör ju såklart att även vi vill ha ett miljö- och hållbarhetsfokus på vår verksamhet. Vi arbetar med hållbarhet i alla dess aspekter, berättar Johanna Algers Bran, vd.

Haga Slott har en lång historia. Slottet stod klart 1670 men de gamla källarvalven är från 1400-talet. Det är ett slott man värnar om men som ska kännas välkomnande och öppet. Med möbler och inredning vill man komma bort från den lite stela och högtravande miljö ett gammalt slott kan ha. Här ska det kännas varmt och ombonat och fåtöljerna bjuda in till att man kryper upp i dem.

– Fler och fler av våra ytor möbleras om för att skapa en varm och avslappnad känsla. Det ska kännas som om man kommer hem till någon, till en vän, förklarar Johanna.

Personalens bemötande och service är varm och personlig – det handlar om ett välkomnande värdinneskap som också lyfter fram den kringliggande naturen som en helande och välgörande kraft. Runt slottet odlar man växter som passar de pollinerande insekterna och har en liten slottsträdgård där man skördar egna grönsaker.

– Vårt förhållande till naturen genomsyras av hållbarhetsperspektivet. Inomhus har vi många gröna växter och vår trädgård utvecklas mer och mer och vi ser gärna att våra gäster besöker den. Och om man vill, själv påtar lite i jorden, fortsätter Johanna.

Maten som serveras på Haga Slott är både uppskattad och hållbar. Lokala producenter står för råvarorna och menyerna bestäms vecka för vecka utifrån vad som finns att tillgå. Slottet är certifierade med ”Green Key” som även har social hållbarhet som ett certifieringskrav.

– Vi vill vara en hållbar anläggning men även en hållbar arbetsplats, säger Johanna.

På Haga Slott finns 18 konferensrum och 83 gästrum med totalt 150 bäddar. Mälarvåningen ligger i själva slottet och passar bra för styrelser eller mindre grupper. Våningen har en fantastisk utsikt och kan stängas av för grupper med höga sekretesskrav. Slottet har inte mindre än fyra flyglar och ett stall, och i dessa hittar man övriga konferenslokaler. I Stallet ligger de största lokalerna och här finns också en stor lobby för både mingel, utställningar eller minimässor.

– Vi har många grupprum i anslutning till våra möteslokaler, och fikat kan man antingen beställa till sin lokal eller gå över till slottet för vår trevliga kaffebuffé, säger Johanna.

Slottsträdgården är inte bara en vacker plats att rensa tankarna i, det är också en utmärkt plats för allehanda aktiviteter som slottskrocket och boule. De stora gräsytorna bjuder in till rolig teambuilding, aktiviteter arrangerade tillsammans med olika aktivitetsarrangörer. Här finns fina löparspår och en liten bit från slottet ligger ångbåtsbryggan för ett dopp under varma dagar.

– Vi har också vårt fina Spa med uppvärmd pool, kallbad, upplevelseduschar och både torr- och ångbastu. I samma flygel finns också vårt nya välutrustade gym, berättar Johanna.

Haga Slotts vinkällare är prisbelönt och kan bland annat ståta med en egen exklusiv champagne. Provningar av både vin, ost, choklad och kaffe är uppskattade upplevelser. Haga Slott är som att komma hem – hem till en vän som bor i ett slott.

Fakta:
Haga Slott ligger i Enköping. Slottet drivs med ett uttalat hållbarhetsperspektiv som blir tydligt både i mat, service och förhållandet till naturen. 18 mötesrum och 83 gästrum väntar på dig här.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.