Havsnära och kulinariskt läckert - | Konferensvärlden
TanumStrand
TanumStrand
Grebbestad
Foto: Robert
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
Reportage > Havsnära och kulinariskt läckert

Havsnära och kulinariskt läckert

Konferenspärlor Skaldjursbuffé med Grebbestadsostron som tillreds och avnjuts ute i det fria med milsvid utsikt över den bohuslänska skärgården. Bad från brygga med tillhörande havsbastu, ett glas bubbel i skymningen och pizzamys i sjöboden på udden. TanumStrand är bokstavligen ”by the sea”.

Text: Mia Bornberger

4 oktober 2021,

Oavsett var på TanumStrand du befinner dig så sitter du på första parkett, redo att uppleva Skageraks vackra skiftningar, och det i en atmosfär där det kulinariska i samspel med naturen blir en lisa för själen. Anläggningen, som ligger mellan Grebbestad och Fjällbacka, kan stoltsera med både saltstänkt skärgård, spännande vildmarksområden och trolska insjöar. Ta en höstpromenad med kollegorna och vandra bland hällristningar eller bygg på gemenskapen via roliga pulshöjande träningspass på klipporna. Cathrine Laursen, event manager på TanumStrand, beskriver med entusiasm och på klingande norska en mötesplats där du kan konferera ostört med endast havet som närmsta granne.

– Vi har generösa ytor att bruka och vill gästerna exempelvis ha en liten privat konferens ute på udden i vår pizzastuga så styr vi upp det med samma enkelhet som vi dukar upp vår stora eventhall Skagerrak som rymmer upp till 800 personer. En grupp är man oavsett hur många den innehåller, om man så bara är två personer är man alltid varmt välkommen hit.

Vid övernattning bor gästerna i något av de 160 hotellrummen eller i någon av de 100 stugorna där ett flertal har totalrenoverats i år och konceptet ”Scandinavian Smooth” – enkelt, elegant och smidigt – genomsyrar både interiör, exteriör och det rent praktiska.

– En nyhet är att man nu kan checka in och ut digitalt med nyckel i mobilen och det går även att beställa olika typer av bekvämligheter och service direkt via vår egen app. Vi vill att gästerna ska slappna av, inspireras och helhjärtat kunna ta del av allt som bjuds här. Det praktiska ska bara flyta på, säger Cathrine Laursen.

Tångritualer och varmbassäng

Läckra pooler, torrbastu, ångbastu, havsbastu, ljusrum och relaxrum varvas med fotbad, varma hällar och en buffé med frukt och te. Att besöka spaavdelningen är populärt och varmbassängen, den så kallade terapibassängen, eller lagunen, håller 34 grader och passar utmärkt för relax eller gruppaktiviteter som exempelvis vattengympa eller yoga. Hela spaavdelningen går att boka privat och vissa gäster väljer att starta där med välkomstfikan och kombinera det med en behandling.

– Vi har ett fantastiskt utbud av exklusiva hud- och kroppsvårdsbehandlingar, bland annat våra uppskattade tångritualer. Ritualerna behöver inte förbokas, utan köps på plats hos våra spa-värdar. Gästerna får ett eget kit med utvalda härliga produkter och genomför allt i sin egen takt.

Vad sägs om kroppspeeling, ”Seaweed Scrub”, med sjögräs och solrosolja för en mjuk och återfuktad hud med härlig doft av hav, eller en ansiktsmassage med ljuvlig citronolja för strålande lyster. Här finns det mesta för en rofylld stund i kollegernas sällskap.

En tur med trubadur

Anläggningen är med sitt läge idealiskt för aktiviteter i samband med konferensen och många vill nyttja de storslagna omgivningarna. Golf med banor av olika karaktär, park-, seaside- eller kuperade inlandsbanor, hummerfiske kombinerat med rafflande berättelser om detta skaldjur, yoga med öppna klasser eller en egen för dig och din grupp, padel på två nybyggda banor samt naturskön kajakpaddling, toppar alla listan på omtyckta aktiviteter. 

Något som också efterfrågas är teambuilding och kreativa övningar medan andra föredrar en enkel tur med trubadur ut på havet, allt för att se skärgården i hela dess prakt.

– Det är som sagt speciellt att bara komma hit och andas in den friska luften, att befinna sig mellan kobbar och skär. Jag brukar säga att Tanum är exotiskt – det måste upplevas på plats.

Fakta TanumStrand

TanumStrand ligger precis vid strandkanten, mitt emellan Grebbestad och Fjällbacka. Med 160 hotellrum och 100 stugor kan man ta emot små som stora sällskap och konfererar det gör man med fördel i de 19 mötesrummen eller i den rymliga eventlokalen med plats för 800 deltagare. Ta del av kulinariska höjdpunkter i någon av anläggningens restauranger eller följ med på hummerfiske och hämta själv hem din måltid. Utbudet av aktiviteter är brett, padelbanor, vandringsleder och golf för att nämna några och vill du ta dig en spännande titt under ytan så kan du boka ett prova-på-dyk hos TanumStrands dykcenter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.