Herrgårdslyx och aktivitetsfest i hjärtat av Värmland - | Konferensvärlden
Dömle Herrgård
Dömle Herrgård
Dömle Herrgård
Dömle Herrgård
Dömle Herrgård
Dömle Herrgård
Dömle Herrgård
Reportage > Herrgårdslyx och aktivitetsfest i hjärtat av Värmland

Herrgårdslyx och aktivitetsfest i hjärtat av Värmland

Konferenspärlor Att besöka Dömle Herrgård Spa & Resort är en unik totalupplevelse. Om du söker den perfekta platsen för möten och konferenser, spa och avkoppling, vill spela golf, äta god mat och uppleva ett lyxigt boende – då har du kommit rätt. Du har kommit till hjärtat av Värmland.

Text: Helena Wikström

30 januari 2023,

Dömle Herrgård har anor så långt tillbaka som till 1446, då herrgården gavs bort som morgongåva till Katarina Bengtsdotter. Herrgården har sedan under århundradena haft en massa  prominenta ägare och drivits både som värdshus, jordbruk och järnbruk.

– Det har alltid varit stort och pampigt här. 1946 köpte Karlstad stift herrgården och drev fram till 2004 stället som en plats för konfirmationsläger, det är så herrgården är mest känd för dagens värmlänningar, berättar Georg Möller, en av ägarna till Dömle Herrgård.

Årsskiftet 2009-2010 köpte Georg och vännen Jan Ohlsson Dömle Herrgård och har därefter med varsam hand renoverat och förädlat platsen till en toppmodern Resort som kan erbjuda allt och lite till. Här hittar du 14 konferenslokaler i alla storlekar, från exklusiva styrelserum till stora mötesrum, alla med den senaste tekniken. Lokalerna ligger inrymda i någon av de sju byggnader som finns på gården, och förutom herrgårdsbyggnaden och dess flyglar har Dömle även en egen kyrka.

– Kyrkan, som är ett arv från stiftstiden, används idag både som en populär konferenslokal men även som en sakral plats, till exempel för de bröllop som vi har här, berättar Georg.

Kyrkan är den största konferenslokalen och rymmer upp till 200 personer i biosittning. Den är fullt ljudutrustad med myggor, hörslinga och högtalare, och har en stor projektorduk samt HD Projektor.

På Dömle Herrgård Spa & Resort finns stora möjligheter till härliga aktiviteter. Herrgården har en egen sandstrand och i sjön kan du både bada, fiska eller ta en paddeltur. En bit bort ligger en 90 kilometer lång cykelled och det finns cyklar för fri utlåning. I direkt anslutning till herrgården finns en 18-håls golfbana och vintertid är det nära till skidbackar. Här finns aktiviteter för alla årstider.

– Vi vill sätta den här underbara platsen på kartan och göra Dömle Herrgård till en attraktionsfest, och med vårt stora utbud så har vi lyckats rätt bra, säger Georg.

2018 stod den nya spa-anläggningen klar. Spagården har fem exklusiva spabad med plats för 12 personer i varje, två i relaxen och tre ute på den stora terassen. Här finns en stor torrbastu och en relaxavdelning med bar, du kan boka en behandling, köra ett yoga-pass eller bara koppla av.

Den klassiska herrgårdsmiljön och alla rum på Dömle Herrgård Spa & Resort har moderniserats med mycket omtanke och varsamhet, där varje rums särprägel och karaktär kommit fram. Här finns allt från enkel och dubbelrum till svit och minisviter.

– Man ska känna att man är på en gammal herrgård och uppleva klassisk herrgårdslyx. Men framför allt vill vi att man ska uppleva lugn och ro här, fortsätter Georg.

På Dömle vill man som sagt sätta herrgården på kartan, men även slå ett slag för hela Värmland, göra det ännu populärare och lite lyxigare. Herrgården ligger mitt i Värmland, nära till allt vad landskapet har att erbjuda av sevärdheter och utflyktsmål. Hit tar man sig lättast med bil, herrgården ligger avskilt, inte vid de stora kommunikationsstråken. Men väl här – ja, då vill man stanna länge.

– När man åker härifrån ska man känna: att sjutton också, jag hann inte med allt jag ville göra och prova! Man ska kunna åka hit många gånger utan att känna att nu kan vi det här, nu har vi gjort allt som fanns att göra, avslutar Georg.

Fakta:
Dömle Herrgård ligger mitt i soliga Värmland. Herrgården, med anor från 1400-talet, är idag en fullt utrustad Spa & Resort. Här hittar du 14 moderna konferenslokaler, äter förstklassig mat och sover i herrgårdslyxiga rum. Herrgården belägen alldeles invid en vacker sjö, har en stor spa-avdelning och kan erbjuda ett stort antal aktiviteter för alla årstider. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.