Hightech möter mänsklig värme på SPACE - | Konferensvärlden
Space
Space
Space
Space
Space
Space
Space
Reportage > Hightech möter mänsklig värme på SPACE

Hightech möter mänsklig värme på SPACE

Stora möten I den femte Hötorgsskrapan, mitt i Stockholms city, ligger SPACE. Ett stort gaming center med över 90 olika spel, 3 bootcamprum och flera hundra gaming setups. Men SPACE är också en event- och mötesanläggning med en mängd flexibla möteslokaler inredda med påkostad teknik inom ljud, ljus och bild för att skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för alla former av möten och event.

Text: Helena Wikström

2 februari 2024,

Genom en separat ingång vid Sergels torg kommer du in i hjärtat av SPACE – den mäktiga eventlokalen SPACE Arena. Lokalen har skapats för att husera allt från en traditionell föreläsning till ett stort e-sportevent med livesändning. Här finns en av Europas största permanenta LED-skärmar, 449 bekväma sittplatser och ett ljudsystem som känns i hela kroppen.

– För att kunna ha så avancerade event har vi satsat otroligt mycket på tekniken. Vi har en 100m2 välvd LED-skärm med 8k upplösning. Den är välvd så alla ska kunna se bra men också för att få en omslutande känsla i lokalen, berättar Malin Norling, Director of Events.

Med skärmens omfamnande effekt skapas en känsla av närhet och intimitet. Även då grupperna är mindre och inte fyller lokalen helt finns närheten mellan föreläsaren och publiken, och alla känner sig delaktiga. Skärmen kan också delas upp och användas till flera olika saker samtidigt.

– Ett företag kan ha sin dagsagenda på ena sidan av skärmen, presentera sina partners logotyper på en del och sin presentation på ytterligare en del, förklarar Malin vidare.

Vidare har lokalen ett påkostat ljussystem som kan skapa ljusdekorer och göra hela rummet tilltalande. Ljudsystemet, av det franska premiummärket L-Acoustic, används normalt bara av stora konserthallar, ger en ljudupplevelse som känns i maggropen utan att bli för starkt för öronen.

Högt upp i huset med en spektakulär utsikt över Sergelfontänen, Kulturhuset och pulsen nere på gatan hittar du lounge- och mingellokalen Panorama och två konferensrum för 60 personer, WoW och Creative Corner, plus tre små studios lämpliga för styrelser på 6-8 personer.

– Även här återfinns vår höga klass på all teknik, och det fantastiska ljusinsläppet gör att man orkar sitta här genom en hel dags konfererande, säger Malin.

Tekniken finns här, en avancerad teknik som sköts av professionella tekniker, men tekniken finns för att skapa en positiv känsla. Att skapa en varm och inbjudande känsla är viktigt för Space. I anslutning till SPACE Arena ligger SPACE Club, en lokal med en spännande historia i Stockholms musikscen under 80-talet. Idag är det en fantastisk mingelyta för upp till 500 personer, som ingår om man bokat SPACE Arena under dagtid.

Det löper en musikhistorisk röd tråd genom hela SPACE. Genom lokalernas historia, genom ägarnas rötter i den svenska musikscenen men också genom Avicii Experience, ett internationellt hyllat museum tillägnad en av de största ikonerna i modern populärkultur, Tim Bergling.

– Avicii Experience är ett interaktivt museum där man kan testa VR-kareoke men vi pratar och lyfter också psykisk ohälsa bland unga. Det är en viktigt del av vårt arbete, säger Malin.

Det vore dock dumt att besöka SPACE utan att ha provat på gaming i någon form. I SPACE Bar kan man spela turneringar, mingla, dricka drinkar och äta tilltugg. Personalen guidar de oerfarna spelarna så alla kan vara med oavsett förkunskaper. Vill man hellre sitta kvar uppe i sitt mötesrum och spela PlayStation, X-Box eller brädspel så kan man göra det istället.

– Att komma till oss är att komma till en helt annan värld. Hightech möter gaming och så möten på det – i en härlig mix. Dessutom har vi ju ett så fantastiskt läge, säger Malin.

Fakta:
SPACE ligger i femte Hötorgsskrapan i Stockholms city. Här erbjuds du en avancerad gamingmiljö, en tekniskt topputrustad eventlokal och flera mötesrum med panoramautsikt över den pulserande staden. Museet Avicii Experience lyfter företagets engagemang i ungas psykiska ohälsa.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.