Historisk pärla i naturskön miljö - | Konferensvärlden
Baldersnäs
Foto: Jonas Ingman
Baldersnäs
Foto: Jonas Ingman
Baldersnäs
Baldersnäs
Reportage > Historisk pärla i naturskön miljö

Historisk pärla i naturskön miljö

Slott & Herrgårdar I det sjö- och skogrika landskapet Dalsland hittar du den vackra herrgården Baldersnäs. På en egen halvö mitt i Laxsjön omgiven av en fantastisk engelsk park kan den konfererande gruppen njuta av både lugn, stillhet och en historiskt inspirerande miljö. Därtill kommer moderna hotellrum och ett kök med säsongsanpassade lokala råvaror.

Text: Helena Wikström

1 november 2023,

Den nuvarande herrgårdsbyggnaden har hundra år på nacken, men den omgivande engelska parken anlades redan på 1800-talet som en av de första i Sverige.

– Parken är ett naturreservat och det är många som besöker oss bara för att uppleva den, berättar Lisa Jansson, hotellchef på Baldersnäs.

Baldersnäs Herrgård är en utmärkt plats för en konferensgrupp som vill mötas i en naturskön miljö. Här finns ljusa och genuina lokaler, perfekta för effektiva möten för grupper upp till 30 personer.

– Vill man ordna en företagsfest eller ett större event så har vi vår ”virkeslada” som rymmer upp till 300 personer som ligger en bit bort, men för att alla ska kunna bo här hos oss är grupper på 25-30 personer det mest lämpliga, förklarar Lisa vidare.

2011 byggdes två hotellflyglar på var sin sida om den vackra allé som leder upp till herrgården. Här finns 20 ljusa rum med modern inredning i nordiska träslag, alla med utgång till en gemensam terrass med utsikt över Laxsjön. Vill man bo i herrgården finns det 10 rum med tidsenlig inredning och utsikt mot den magnifika parken.

På Baldersnäs blandas charmen från sekelskiftet med dagens bekvämlighetsstandard. Här finns gott om plats för avkoppling och inspiration med fantastiska gemenskapsutrymmen och matsalar i gammal miljö. Här finns också ett kök som hämtar sina råvaror från skog och vatten i närområdet.

– Vi arbetar väldigt mycket med både säsongs- och lokala råvaror och har också en egen köksträdgård. En självklarhet när man befinner sig i en så lantlig miljö, säger Lisa.

Herrgården rymmer också en vacker vinkällare där en sommelier både guidar er fram till det bästa middagsvinet men också tar er med på en spännande dryckesprovning som en rolig aktivitet innan middagen.

– Vi har många olika aktiviteter och samarbetar med duktiga aktivitetsaktörer. Eftersom vi ligger invid en vacker sjö finns både kanoter, kajaker och SUP-brädor att hyra men man kan också gå en guidad historievandring i parken, berättar Susanne Björk Jensen, vd på Baldersnäs.

Om man följer parken ner mot vattnet hittar man den härliga sjöbastun med utsikt över Laxsjön. Efter att ha blivit riktigt varm kan man ta ett dopp i det klara vattnet för att sedan avnjuta en avslappnande stund i en av massagestolarna. Eller varför inte gå direkt till  den vedeldade badtunnan med ljuvlig utsikt över ängarna. Baldersnäs herrgård är helt enkelt en plats att njuta på – väl unnad den hårt konfererande gruppen.

Fakta:
Baldersnäs Herrgård är en perfekt plats för den lite mindre konfererande gruppen. Här finns lokaler och hotellrum för grupper upp till 30 personer. Herrgården är belägen i hjärtat av Dalsland på en egen halvö i den vackra Laxsjön, med bekvämt avstånd till både Göteborg, Oslo och Karlstad. Parken som kringgärdar herrgården är en av de första engelska parker som anlades i Sverige. Sjönära aktiviteter, vinprovningar och historiska guidade vandringar gör den intima konferensen till en upplevelse.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.