Historiskt och intimt på ö mitt i stan - | Konferensvärlden
Carlshällsgård
Carlshällsgård
Carlshällsgård
Carlshällsgård
Reportage > Historiskt och intimt på ö mitt i stan

Historiskt och intimt på ö mitt i stan

Konferenspärlor På gröna, sköna Långholmen i Stockholm ligger Carlshälls Gård. En plats känd för sina härliga julbord och en populär plats att förlägga minnesvärda fester och bröllop på. Nu slår Carlshälls Gård ett slag för sina konferensmöjligheter – ta chansen att mötas i en stämningsfull och historisk miljö.

Text: Helena Wikström

17 april 2024,

Vid strandkanten på den lummiga ön Långholmen ligger Carlshälls Gård, en vacker vit herrgårdsliknande byggnad från 1837 med en spännande historia. Gården var den kände Brännvinskungens L.O. Smith sommarresidens där han höll storslagna fester och bjöd in till samkväm i den Västra Flygelns musik- och biljardsalong.

– En konferens på Carlshälls Gård är ett möte i lantlig idyll på Långholmen, men ändå bara en kort promenad från Hornstull med tunnelbana och bussar, säger Torbjörn Svensson, som tillsammans med sin fru Pia Söderberg äger och driver Carlshäll.

Det centrala läget gör transporten hit lätt, och kommer man med bil kan man stå på Carlshälls privata parkering, en möjlighet som få konferensanläggningar i Stockholms city kan erbjuda.

Historiska mötesrum

Brantingsalongen, Mälarrummet, Riddarfjärdsrummet, Gårdsrummet och Brännvinskungens Sal är namnen på Carlshälls Gårds konferenslokaler, dessutom finns möjlighet till en avskild konferens i den lilla Sjöstugan. Så gott som alla rum har sjöutsikt och bjuder på sin spännande historia.

– Brännvinskungens Sal, som är den gamla biljardsalongen, är den största lokalen som rymmer 120 personer i biosittning. Övriga lokaler lämpliga för grupper mellan 10 och 50 personer, fortsätter Torbjörn.

Brantingsalongen, Mälarrummet och de två smårummen Riddarfjärdsrummet och Gårdsrummet (idag även kallat Lucies Kammare efter LO Smith´s yngsta dotter), ligger alla på övervåningen i Herrgårdsvillan. De mindre rummen ligger i anslutningen till Brantingsalongen och när man bokar den lokalen så får man dessa små rum på köpet.

– Sjöstugan, som är den före detta trädgårdsmästarbostaden, har blivit en populär plats för den lilla gruppen som vill sitta avskilt och sköta sig själv under dagen, berättar Torbjörn.

En stuga för 10 personer med pentry och en egen liten trädgård, och vill man ta sig ett dopp i Mälaren är det fyra meter till vattnet.

Promenadvänlig ö

L.O Smith är en av världens mest avbildade personer, i kraft av att det är hans porträtt som återfinns på alla Absolut Vodka-flaskor. Originalet till bilden är en akvarell som hänger på Carlshälls Gård.

– Vår verksamhet genomsyras av sin historia, och vi har fler saker som tillhört L.O Smith. Saker vi fått och samlat på oss genom åren, berättar Torbjörn vidare.

Det sägs att Brännvinskungen spökar på gården och en rolig och teambyggande aktivitet är att lösa gåtan med L.O Smith:s stulna ägodel. En aktivitet för grupper på 8-10 personer som kräver god samarbetsförmåga, logiskt tänkande och ett stycke fantasi.

Långholmen bjuder in till avkopplande promenader, runt ön slingrar sig stigar och man kan följa strandlinjen och gå runt hela ön. Vill man istället ta en paddeltur runt ön kan man hyra kanoter på Långholmens Kanot och Kajak. Eller varför inte ägna sig åt ett socialt spel som krocket och kubb.

Lovordat kök

På Carlshälls Gård handlar det om dagkonferenser, här finns inga övernattningsmöjligheter. Men genom ett gott samarbete med Långholmens Hotell kan man erbjuda sina gäster en närbelägen övernattning på ön.

Frukost, lunch och fika serveras i Herrgårdsvillan, och för grupper som även önskar inta sin middag på Carlshälls Gård så ordnar man det också. Skandinavisk mat med internationell, asiatisk touch levereras från det uppskattade köket.

– Vår mat håller hög klass. Och vi har ett fantastiskt köksgäng och fantastiska kockar som varit hos oss i sju år, vilket är ovanligt i krogbranschen, berättar Torbjörn.

Carlshälls Gård är stora aktörer när det gäller fester. Här hålls bröllopsfester och andra stora privata fester, men gården är även en ypperlig plats för företagsfesten. Varför inte en härlig sommaravslutning i Brännvinskungens Sal, då även Västra terrassen som ligger precis utanför ingår. Vill man istället ha sin fest i Herrgårdsvillan så har man tillgång till hela nedervåningen med de stora matsalarna för 70 gäster samt Sjöterrassen med utsikt över Mälaren. Två olika miljöer som båda bjuder in till härliga fester.

Carlshälls Gård
Carlshälls Gård ligger på Långholmen i Stockholm. Den lugna vackra miljön bjuder in till avslappnade och kreativa konferenser i fem olika lokaler med spännande historia. Passar för grupper mellan 10-120 personer. Måltiderna intas i Herrgårdsvillan, vars kök lovordas av alla besökare. Nära till innerstadens kommunikationer och parkeringsmöjligheter på den egna gården.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.