Höj motivationen och skapa minnen med aktiviteter - | Konferensvärlden
Puls
Puls
Puls
Puls
Öppet Hav
Öppet Hav
Kajak via Öppet Hav
Kajak via Öppet Hav
Reportage > Höj motivationen och skapa minnen med aktiviteter

Höj motivationen och skapa minnen med aktiviteter

Nöje En konferens är ingenting utan en energigivande aktivitet som kittar samman gruppen. Det är ett effektivt sätt att skapa glädje och gemensamma minnen som man kan samlas kring i fikarummet väl tillbaka på kontoret. Vi har pratat med två professionella aktivitetsleverantörer med mångårig erfarenhet som ger sina bästa tips på hur man ska tänka kring valet av aktiviteter och varför en aktivitet är en viktig del av mötet.

8 november 2021,

Puls Aktiviteter och Äventyr

Christer Wagnås, ägare

Familjeföretaget Puls grundades 2001 och vi är en mobil och rikstäckande arrangör med kontor i Stockholm, Göteborg, Åre, Ramundberget och Tänndalen. Vårt utbud spänner mellan gruppaktiviteter i stadsmiljö, ziplineturer i fjällmiljö, skotersafaris, toppturer, kajakturer, roliga tävlingar samt teambuilding både inom och utanför Sveriges gränser. Vi har idag mer än 20 års erfarenhet av event, äventyr och aktiviteter vilket har gjort oss till en av branschens mest anlitade och kompetenta arrangörer.

Varför är en aktivitet viktig i företagets konferens? 

Nu är det att äntligen få mötas personligen – att se varandra och lära känna varandra på nytt efter pandemin. Att energiboosta och att glädjas tillsammans är viktig, att skratta och fånga stunden. Att bjuda in gamla och nyanställda in i arbetslagets gemenskap. Det kan också vara att lösa eventuella konflikter och svårigheter som finns på arbetsplatsen, att utveckla gruppgemenskapen.

Ser du några trender inom aktiviteter som är extra populärt nu? Varför?

Sammansvetsande utomhusaktiviteter bokas stort och naturnära upplevelser ligger i topp. Vi ser att trenden växer just med naturen i fokus – det är där vi finner kraft och energi. Ett exempel kan vara att laga mat i en tältkåta över öppen eld efter en två timmars tur i kajak eller på mountainbike. Men även roliga och avslappnade tävlingar där man får återupptäcka glädjen i att få träffas och skratta med varandra.

Hur skapar man engagemang och stärker motivationen hos medarbetarna genom en gemensam aktivitet?

Samarbete under olika former ökar och stärker tilliten, vi blir starka tillsammans. Det kan ske under lekfulla eller sportiga former som är äventyrliga eller utmanande. När vi löser uppgifter och upplever något tillsammans växer förtroendet i gruppen och även motivationen. Skratt skapar ett naturligt kitt mellan deltagare och tillfredsställelsen att ha löst en uppgift ger ett ökat självförtroende, både enskilt och för gruppen.

Vilka viktiga råd skulle du ge en mötesköpare som planerar sin nästa konferens och vill skapa bestående minnen för gruppen?

Tänk utanför boxen; Låt t.ex. resan till och från den tilltänkta mötesplatsen innehålla en rolig uppgift för deltagarna att lösa.

Starta konferensen med en aktivitet och låt den energin som den ger följa med under hela konferensen. Bryt av konferenspasset med en kortare övning eller uppgift utomhus. Låt typ av aktivitet styra plats av mötesanläggning.

Hitta synergier mellan aktivitet och innehåll i konferensen. Vad är syftet med aktiviteten? Avkopplande, roligt eller ge energi/upplevelse/utmanande.

Gör aktiviteten utomhus, det ger energi och huvudet klarnar inför nästa pass.

Tala om vilken klädsel som krävs för genomförandet.

Vad har ni gjort tidigare? Hur lång tid kan ni avsätta? Vad vill ni uppnå och med vilken budget? Kontakta din arrangör och planera, ställ frågor.

Puls är även licensierad återförsäljare och uthyrare av de efterfrågade eventtältkåtorna från Tentipi som efterfrågas stort. En magisk miljö att äta middag eller ha ett konferenspass i under konferensen på mötesanläggningen.

Puls Aktiviteter och Äventyrs tips på tre aktiviteter:

420 sekunder

En teambuilding ”5-kamp” som är vår mest bokade aktivitet alla kategorier

Har ni 1,5 timme över och vill göra någon rolig och teambildande aktivitet som alla kan vara med på, då är 420 sekunder som klippt och skuren för er! Tävlingen bygger på att man i lag möter varandra parallellt i 6 olika övningar, och under tidspress måste jobba tillsammans för att lyckas.

iTeamriddle

En rolig och underfundig poängjakt som kan göras var som helst och även inomhus vid dåligt väder. Här kan deltagarna förvänta sig en fartfylld tävling där vi pressar tekniken till oanade höjder. Roliga övningar, kluriga frågor, fotouppdrag samt konstruktionsuppgifter matas på i en aldrig sinande ström.

Meste mästarna 2.0

Med TV serien som förebild har vi här skapat en mycket rolig och annorlunda tävling. Fem grenar ska genomföras och alla har olika huvudsyften, det är Koncentration, Focus, Psykisk uthållighet, Styrka och Självdiciplin. Med dessa ämnen utmanar vi deltagarna med hjälp av olika unika övningar, roliga och lagom sportiga utmaningar som avslutas med den klassiska ”Nattduellen”.

Öppet Hav

Per Öhman, delägare

Vi är en trygg leverantör som sprider glädje och harmoni. Vi sitter på en unik plats mitt i Stockholm och med vårt breda utbud så lovar vi er en upplevelse utöver det vanliga. Genomförandet av våra aktiviteter och upplevelser säkerställs genom att våra medarbetare, även kallade glädjespridare, genomför dem utan mellanhänder. Att vi själva äger de verktyg som vi använder så som båtar, helikopter och aktivitetsmaterial gör att vi kan garantera högsta kvalité till förmånliga priser. Vår ständiga strävan att erbjuda de bästa aktiviteterna till våra gäster gör att vi är marknadsledande inom utvecklingen av nya produkter för mötes- och upplevelseindustrin. Vi är experter på att kombinera land, hav och luft.

Varför är en aktivitet viktig i företagets konferens? 

Det som kännetecknar aktiviteter i samband med en konferens är att de engagerar, skapar gemenskap, ger energi och låter människor få uppleva saker de i normala fall inte skulle göra. Rätt aktivitet kan även förstärka budskapet av hela konferensen vilket skapar en större genomslagskraft och bidrar till gemensamma minnen.

Ser du några trender inom aktiviteter som är extra populärt nu? Varför?

Just nu ser vi en enorm efterfrågan på aktiviteter som skapar glädje och gemenskap. Efter 1,5 år av hemarbete och social distansering är behovet av att göra roliga saker tillsammans större än någonsin tidigare. Hållbarhet är också en viktig faktor och det är därför som vi klimatkompenserar hela vår verksamhet.

Hur skapar man engagemang och stärker motivationen hos medarbetarna genom en gemensam aktivitet?

Här är det viktigt att vi tillsammans med kunden först gör en liten behovsanalys. Att välja rätt aktivitet är nyckeln. Först då får vi engagerade och motiverade deltagare. En väl genomförd behovsanalys handlar mycket om att gå på djupet kring vad syftet med mötet är, vad man vill att deltagarna ska ta med sig efter konferensen och vilka minnen man vill skapa. Detaljer är samtidigt viktiga för att nå så bra resultat som möjligt.

Vilka viktiga råd skulle du ge en mötesköpare som planerar sin nästa konferens och vill skapa bestående minnen för gruppen?

Det bästa rådet jag skulle säga är att vara ute i god tid och involvera aktivitetsbolaget i ett så tidigt skede som möjligt i planeringen. Det skapar förutsättningar för att det blir rätt aktivitet för just er och bidrar till en lyckad konferens.

Öppet Havs tips på tre aktiviteter:

Ribokopter

Följ med på det bästa av två världar! Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter. Ett helt otroligt sätt att uppleva skärgården och dess unika landskap av öar och vatten. RIB-båtarna och helikoptern följer varandra i hisnande hastighet långt ut i den vackra skärgården. Under färden sker stopp då deltagarna byter plats mellan båtarna och helikoptern. Alla deltagare får åka båda färdmedlen.

Uppdraget med RIB

Att utmanas och få lyckas tillsammans är en härlig känsla som stärker gemenskapen och vi-känslan. När det dessutom finns möjlighet för alla att bidra utifrån sina förmågor blir glädjen än större. Av den anledningen är det inte så konstigt att Uppdraget är en av våra mest populära och uppskattade aktiviteter. Uppdraget är en lagtävling i högt tempo där laget ställs inför ett antal utmaningar. I denna tävling får alla under tävlingens gång uppleva den fantastiska frihetskänslan i att åka RIB.

Medarbetarskap

I dagens föränderliga värld ställs högre krav på organisationen och medarbetarna. Vi har skapat gruppdynamiska övningar för att involvera, skapa tillit, öka kommunikationen och förbättra samarbetet.

Kontakta oss så hjälper vi er att boka en aktivitet via dessa två aktivitetsleverantörer. Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.