I hjärtat av Landskrona får du mycket mer än bara ett möte - | Konferensvärlden
Hotel Öresund
Hotel Öresund
Hotel Öresund
Hotel Öresund
Hotel Öresund
Hotel Öresund
Hotel Öresund
Reportage > I hjärtat av Landskrona får du mycket mer än bara ett möte

I hjärtat av Landskrona får du mycket mer än bara ett möte

Mötestrender I hjärtat av Landskrona ligger Hotel Öresund Conference & Spa – och hjärtat av Landskrona är hamnen. Med vattnet som en självklar beståndsdel konfererar du här i ljusa rum, lunchar på en stor uteservering vid vattnet och besöker Rooftop Spa med utsikt över hamnen.

Text: Helena Wikström

6 februari 2023,

Hotel Öresund har en lång historia. När Skåne blev svenskt så flyttades staden och hamnen längre ut – Landskrona skulle bli ”landets krona”. Hotellet öppnade för första gången för mer än 200 år sedan, från början ganska litet, men växte under åren genom att byggnaderna intill införlivades.

– Jag kom hit 1995 och efter ett par år kände vi att hotellets läge inte var rätt för framtidens konferensgäster. 2015 fick vi möjlighet att förvärva en tomt nere i hamnen och där byggde vi ett helt nytt hotell, berättar Göran Andersson, vd på Hotel Öresund Conference & Spa.

Ett helt nytt hotell anpassat för att fungera optimalt som konferensanläggning. Man byggde matsalar, restauranger, barer, hotellrum, lounger, konferenslokaler och högst upp i huset byggde man ett stort och lyxigt spa, Rooftop Spa, med utomhuspooler, jacuzzi, bastu och behandlingsrum.

– Vi satte oss ner och tänkte: vad är det man vill ha på en konferens? Jo, man vill se ljus! Så alla konferenslokaler byggde vi på andra våningen, fortsätter Göran.

De tolv konferenslokalerna är mycket flexibla och kan med skjutdörrar lätt göras om till 8 större lokaler, där den största lokalen rymmer 200 personer. I anslutning till konferensavdelningen finns en stor och härlig uteplats, så det är lätt att gå ut och få sig en nypa frisk luft i pauserna.

En trappa ner ligger matsalen som har plats för upp till 250 gäster och á la carte restaurangen Sofia by the Sea med en stor uteservering mot vattnet. Och även här, då det är samma ägare som till Johannesbergs Slott, så satsar man på konferensmåltider som ger välmående.

– För oss är maten otroligt viktig, något vi hela tiden arbetar med och vårt koncept för välmående kommer att finnas även här. Jag brukar säga att det man ofta minns bäst från en konferens är hur maten var, förklarar Göran.

Inte långt från hotellet ligger Landskrona citadell, en av Nordens bäst bevarade vattenfästningar från 1500-talet. Här förlägger Hotel Öresund Conference & Spa många av sina konferensmiddagar.

– Om man har tillbringat dagen på hotellet och ätit sin lunch i vår matsal kan det vara spännande att byta miljö till middagen. Och Citadellet är en fantastisk plats, säger Göran.

På entréplanet i hotellet ligger Seaside Gym by Reebok, ett 650 kvm stort gym med de senaste maskinerna och redskapen för att ta din träning till nästa nivå.

– Alla konferensgäster har fri tillgång till gymmet och vi har ett stort antal gruppklasser med olika inriktning man kan ta del av, berättar Göran.

Hotel Öresund Conference & Spa har 124 dubbelrum, där några av rummen är så kallade connecting rooms med dörrar emellan som erbjuder flexibla lösningar för både företag och privatgäster. 37 av dubbelrummen har också balkong mot vattnet. Vattnet som kringgärdar hotellet spelar en central roll i alla miljöer, det är något som man verkligen vill ta vara på.

– Vi vill ta med vattnet in i hotellet på så många sätt som möjligt! Vårt unika läge bjuder in till det på ett naturligt sätt, avslutar Göran.

Fakta:
Hotel Öresund Conference & Spa ligger i Landskrona. Ett nybyggt hotell, 2015, väl anpassat till konferensanläggning. Här hittar du tolv flexibla och ljusa konferenslokaler där den största tar 200 personer. Hotellet har 124 dubbelrum, ett Rooftop Spa och ett gym på hela 650 kvm. Här hittar du matsalar och en restaurang med en stor uteservering invid vattnet.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.