Inspirerande möten vid Västerhavet - | Konferensvärlden
Bokenäset
Bokenäset
Bokenäset
Bokenäset
Reportage > Inspirerande möten vid Västerhavet

Inspirerande möten vid Västerhavet

Konferenspärlor I hjärtat av Bohuslän och med en magnifik utsikt över Koljöfjorden ligger vackra Bokenäset Hotell & Konferens som en egen liten by. Bokenäset är så mycket mer än bara en renodlad konferensanläggning och nyligen slog man upp portarna i ny regi och med helt nyrenoverade lägenheter, möteslokaler och restauranger.

27 oktober 2017,

På vägen till Bokenäset rullar man fram på Bohusläns mysiga vägar förbi bondgårdar, åkrar och ängar. Väl framme vid den lilla byn möts man av trädallén som serverar en magnifik utsikt över Koljöfjorden på ett silverfat.

Platsen är noggrant utvald på 1960-talet av dåvarande VD:n för Volvo flygmotor som flög över Bohuslän för att hitta den optimala platsen för sina anställda att inspireras och slappna av på och hans blick föll då på just Bokenäset.

För många är anläggningen fortfarande ”Volvos stugby” dit ungefär 50.000 personer årligen kopplade av och njöt av den vackra omgivningen. År 1993 slogs dock upp portarna upp för en helt ny konferensanläggning och sedan år 2016 driver nya ägare Bokenäset Hotell & Konferens vidare mot nya äventyr. 

Omfattande renoveringar

Här finns nu ett hundratal hotellrum, alla helt nyrenoverade och unikt inredda med eget kök, två sovrum och olika stilar, så det är lätt att hitta sitt eget favoritrum.

I den uppgraderade restaurangen ”Västersalt” finner man lite dova färger, lite mer rough känsla, mässing, jordnära blå toner och mycket textiler. I det helt nya caféet och baren ”Fröken Esters Skafferi” har man låtit nationalromantiken flöda. Här kan gästen hitta det perfekta stället för ”hemester” och slappna av framför brasan i sittsköna möbler och avnjuta lättare rätter, fika och goda drycker från förmiddag till sen kväll. 

Med inspiration från Västerhavet

Restaurangens meny är inspirerad av havet men erbjuder även kött och vegetariska alternativ samt kostanpassar efter behov. På Bokenäset behöver man aldrig gå hungrig utan här bjuds frukost, lunch, bistro, à la carte, middagsmeny, fika, snacks och – inte minst! – goda drinkar.

- Man får inte heller missa höstens spännande och säsongsanpassade middagsmenyer som vi erbjuder våra konferensgäster. Och naturligtvis inte heller vårt uppskattade julbord som är en av årets största happenings, berättar Linn C Edvardsson, Marknadschef på Bokenäset.

Stort aktivitetsutbud

När det kommer till vilka aktiviteter man erbjuder sina konferensgrupper sätter egentligen bara fantasin gränsen för vad som är möjligt.

- Vi är lyhörda för kundens önskemål och har tighta samarbetspartners för både stora som små och simpla som mer avancerade aktiviteter, förklarar Linn C Edvardsson. Hos oss jobbar alla för gästen, oavsett position och arbetsuppgifter och våra gäster brukar säga att det märks i den goda servicen!

Med omtanke om miljön

På Bokenäset är man helt självförsörjande på vatten och anläggningen har sitt eget kretsloppssystem där man utvinner biogas och renar avfallet.

- Vi utgör faktiskt ett forskningsprojekt för universitetet i Oslo. En av universitetets främsta professorer har designat hela vårt system och vi var med som visningsanläggning på FN:s miljökonferens i New York häromåret. Projektet kommer nu att fortsätta med en rad studiebesök under hösten och vintern, berättar Linn C Edvardsson stolt avslutningsvis.

Fakta Bokenäset Hotell & Konferens:

Här finns totalt 100 stycken rum med sex bäddar/rum (dvs allt mellan 100-600 sängplatser beroende på hur gästen önskar bo). Hotellets största konferenslokal har plats för 175 personer och totalt finns det 16 olika konferenslokaler med olika syften och anpassade för olika former av konferenser och möten. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.