Kämpasten – en perfekt miljö för fokuserade möten - | Konferensvärlden
Kämpasten
Kämpasten
Kämpasten
Kämpasten
Kämpasten
Kämpasten
Reportage > Kämpasten – en perfekt miljö för fokuserade möten

Kämpasten – en perfekt miljö för fokuserade möten

Konferenspärlor Vid Mälarens strand strax utanför Sigtuna stad hittar du Kämpasten. En plats som byggts och alltid varit dedikerad möten mellan människor. Här blir konferensen effektiv och fokuserad, gruppen sammanhållen och stärkt av uppiggande måltider och stöttad av professionell och personlig service.

Text: Helena Wikström

8 februari 2024,

Kämpasten byggdes med en enda central tanke: att skapa en perfekt miljö för lärande och möten mellan människor. Anläggningen uppfördes 1982 och var från början säte för Handelshögskolans olika kurser, men idag välkomnas alla företag för att mötas och konferera i den öppna och kreativa atmosfär som finns här.

– Alla våra lokaler och byggnader är väldigt ändamålsenliga, skapade för att arrangera lyckade och effektiva konferenser. Vi har dessutom egen tillgång till Mälaren med egen brygga och sjöbastu, berättar Stefan Ros, Site Manager på Kämpasten.

Kämpasten är platsen för det seriösa mötet. För konferenser där målet är att åstadkomma något stort, att nå en förändring. Hit kommer företag som har hög kravställning på funktion och effektivitet och på att det ska finnas goda möjligheter till nätverkande.

– Vi har lång erfarenhet av olika typer av möten och vet vad som krävs för att de ska bli lyckade. Det handlar om ett samspel mellan ändamålsenliga lokaler med modern utrustning, professionell och personlig service samt förstklassig mat och dryck, säger Stefan.

På Kämpasten finns åtta konferenslokaler som passar för både större och mindre grupper, den största lokalen rymmer 75 personer. Varje konferensrum har ett eget fikautrymme och det finns grupprum precis intill. Nere vid Mälarens strand ligger Sjövillan med både ett större konferensrum samt flera utrymmen som kan användas för grupparbeten, informella samtal eller pauser.

Kämpasten består av många ändamålsenliga byggnader. De 116 hotellrummen ligger för sig själva i sex olika byggnader och nu i januari slår man upp portarna till en ny restaurangbyggnad med plats för 158 matgäster. Den moderna och estetiska byggnaden rymmer både en fullservicerestaurang, två matsalar, en stor bar med lounge, ett vardagsrum, ett vinrum och tre möteslokaler.

– Byggnaden är miljöklassad och uppförd i nordisk stil med råa obehandlade material som sten, trä, betong och glas. Den är både väldigt vacker och välkomnande, berättar Stefan.

Ett av konferensrummen i den nya byggnaden kan också göras om till ett middagsrum för de gäster som vill sitta chambre separée på kvällen. Maten och matfilosofin på Kämpasten har sin bas i de nordiska råvarorna, även om de sedan tillagas med influenser från hela världen. Tanken är att servera mat som mättar men som man ändå inte blir trött och däst av. Att bli pigg och känna sig redo för nästa del av konferensen ligger helt i linje med Kämpastens ambition med att skapa effektiva och fokuserade konferenser och möten.

– Både våra luncher och middagar håller hög nivå med mycket smaker men samtidigt utformade för att gästerna ska känna sig fräscha och pigga efteråt, förklarar Stefan.

Även miljön runt Kämpasten bjuder in till uppiggande och stärkande aktiviteter. Stora ytor samt närheten till naturen och Mälaren gör att man kan genomföra det mesta i direkt anslutning till konferensen. Här finns promenadslingor, en belyst motionsslinga, ute- och inomhusgym och sammantaget tre bastur och fria ledarledda träningspass flera gånger i veckan. Under sommarhalvåret kan du låna roddbåt och ta en tur på Mälaren. Kämpasten är platsen för lärande och möten. En stimulerande miljö för både kropp och själ.

Stefan Ros, Site Manager på Kämpasten.

Fakta:
Kämpasten ligger i Sigtuna, endast 20 minuter från Arlanda ligger anläggningen vackert belägen vid Mälarens strand. Här har man skapat en miljö för fokuserade möten och konferenser, med  ändamålsenliga lokaler, professionell och personlig service samt förstklassig mat och dryck.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.