Klassisk anläggning med perfekt läge - | Konferensvärlden
Gyllene Uttern
Gyllene Uttern
Gyllene Uttern
Reportage > Klassisk anläggning med perfekt läge

Klassisk anläggning med perfekt läge

Konferenspärlor Mitt emellan Stockholm och Malmö, intill Gränna och bara ett stenkast ifrån Jönköping, reser sig Gyllene Utterns ståtliga slottsborg. Med en vidunderlig utsikt över Vättern och färjorna till Visingsö, ligger detta klassiska motell och vägkrog, som idag är omgjort till en modern konferensanläggning.

9 mars 2017, uppdaterad: 9 mars 2017

År 1930 infördes fri fart på svenska vägar och bilturismen började bli ett begrepp. Detta märktes inte minst i trakten kring Gränna där många resenärer på Riksettan mellan Stockholm och Skåne stannade till för att rasta på platsen med den hänförande utsikten över Vättern.

Ryttmästare Gyllensvaan, som var en stor markägare i Grännatrakten, såg snabbt potentialen med läget. Men ursprungsidén, med en bensinmack och kiosk, ersattes snart av både kaffeservering och matsal i ett hus som byggdes som en kopia av Bollnässtugan på Skansen och som invigdes på midsommarafton 1933.

Redan året därpå var det emellertid dags att utvidga anläggningen med matsalar och hotellrum, och en rustik slottsborg byggdes därför med inspiration från bland annat Visingsborgs slottsruin på Visingsö och Brahehus på Grännaberget.

Moderna rum och nytt konferenscenter

Genom åren har nya ägare fortsatt att utveckla och bygga vidare på anrika Gyllene Uttern, med bland annat moderna hotellrum, konferenscenter, inglasad veranda och terrass mot Vättern och Visingsö. Men den pampiga slottsborgen är sig lik – och utsikten är precis lika hänförande!

Läget, precis intill E4:an mittemellan Stockholm och Malmö – och med bara en och en halv timme till Göteborg – är en av de främsta anledningarna till att en ständigt växande skara konferensgäster väljer Gyllene Uttern.

- Men sedan väljer många att komma tillbaka hit av betydligt flera skäl än vårt läge, berättar Eva Palmgren, före detta marketing manager för Gyllene Uttern. Lugnet, den historiska atmosfären, maten och den fina servicen från vår erfarna personal är några av de saker som våra gäster säger sig uppskatta mycket. Och så den fantastiska utsikten förstås!

Nära men ändå avskilt

Avståndet till Gränna eller Jönköping är knappast långt, men tillräckligt för att konferensgrupperna oftast stannar kvar på hotellet efter dagens möten och njuter av Gyllene Utterns förstklassiga kök och kanske en stund i hotellets fina bastuhus.

Men det finns förstås också ett stort utbud av aktiviteter för de konferensgäster som vill. Gränna och Visingsö erbjuder mängder av upplevelser och utflyktsmål med alltifrån att prova på att tillverka polkagrisar till spel på en av Sveriges bästa golfbanor.

Förutom en spännande historia, med lämningar från såväl stenåldern som från medeltiden, har området också en fantastisk natur. Varför inte ta en promenad
längs Vätterns strand eller cykla genom Sveriges största ekskog och upplev den natur som inspirerade John Bauer till sina målningar!

- Utbudet av aktiviteter är stort och på Gyllene Uttern gör vi alltid vårt yttersta för att möta våra gästers behov – oavsett om man kommer hit på konferens, semester, en avkopplande weekend eller kanske på bröllop i vårt kapell, konstaterar Eva Palmgren avslutningsvis med ett leende.

Fakta:

Här finns 13 stycken konferensrum, varav den största rymmer 160 personer. Hotellet har 140 bäddar och restaurangen/festlokalen har plats för upp till 350 gäster. Gyllene Uttern ingår i en familjeägd hotellgrupp tillsammans med Hotell Mullsjö och Hotell Ullinge.

Läs mer om Gyllene Uttern på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.