Klassiskt och modernt – mitt i Skaras hjärta - | Konferensvärlden
Skara Stadshotell
Skara Stadshotell
Skara Stadshotell
Skara Stadshotell
Skara Stadshotell
Skara Stadshotell
Reportage > Klassiskt och modernt – mitt i Skaras hjärta

Klassiskt och modernt – mitt i Skaras hjärta

Stora möten Mitt i Skara hittar du Skara Stadshotell. Ett anrikt gammalt stadshotell som under de senaste åren renoverats med både omsorg om historien och sina gästers behov. Idag möter dig ett hotell med stor kapacitet, både när det gäller övernattande gäster och stora event.

Text: Helena Wikström

25 oktober 2023,

Skara Stadshotell är ett elegant och klassiskt hotell beläget mitt i Skara, bara ett stenkast från vackra Skara Domkyrka. Hotellet byggdes redan år 1875 men har därefter byggts om och byggts ut i olika omgångar. Den eleganta och klassiska stilen är välbevarad men har nu fått många moderna och funktionella detaljer. Här finns nio mindre mötes- eller konferensrum för 6-80 personer, men också en stor kongresshall som rymmer upp till 475 personer.

– Att vi kan erbjuda en så stor kongress- eller eventhall, gör oss unika när det gäller hotell av den här sorten. Den spelar också en viktig roll ibland vårt spetsunika utbud som kommer vara avgörande för oss i vårt planerade kedjebyggande, säger vd:n för hotellkedjan Mikaela Grundström-Nilsson.

Förutom den stora kongresshallen så finns här flera matsalar som lämpar sig ypperligt för events av olika slag, och slår man ihop dessa så finns det kapacitet att hålla middag eller företagsmingel för 500 personer.

– Hotellets verksamhet har givetvis förändrats genom de många om- och tillbyggnaderna och vi är idag något mycket mer än ett stadshotell av klassiskt snitt. Vi har en ovanligt stor kapacitet att arrangera stora möten och events, fortsätter Mikaela.

Läget mitt i centrala Skara, inte långt från E20, gör hotellet lättillgängligt för besökare, men samtidigt är den levande landsbygden ytterst närvarande. Förutom att ta promenader i Skaras stadskärna så är det inte långt till den kända Hornborgarsjön eller Läckö Slott. Väl värt ett besök är också Silverfallet där vackra vattenfall kastar sig ut över bergskanten på berget Billingen, eller varför inte göra en nostalgisk tur med ångtåg eller rälsbuss på Skara-Lundsbrunn museibana.

– Det är en av fördelarna av att vara verksam i en liten stad – landet och naturen och allt vad den kan erbjuda är aldrig långt borta, säger Mikaela.

Stora konstsamlingar

Njutning på närmare håll får du direkt på hotellet som kan ståta med en unik konstsamling av Lars Lerin. Systerhotellet Skara Konsthotell bjuder också på en fantastisk konstsamling, här hänger verk av klassiska konstnärer som Anders Zorn, Carl Larsson och Bruno Liljefors.

– De stora konstsamlingarna har vi att tacka Karl-Johan Blank för. Han är ägare av kedjan Jula Hotell som Skara Stadshotell ingår i, och hans far som grundade Jula var en stor konstsamlare, något som Karl-Johan fortsatt med, berättar Mikaela.

På hotellet finns också en trevlig spelhall med biljard och shuffleboard, där det är lätt och roligt att umgås med kollegorna innan middagen. Middagen intas i restaurang Julia, vars namn både ska föra tankarna till ”Moder jord”, men också är en flört med ursprunget av Jula som startade sin framgångssaga på gården Jultorp i slutet av 1970-talet. Restaurangen jobbar lokalt, nära och efter säsong och använder nordiska metoder som innebär allt från rökning och saltning till rimning och mjölksyrning.

– Vi ligger ju i ”skafferiets” mitt. Hela Skaraborg är ett område med mycket jordbruk. Här finns många smågårdar, mejerier och microbryggerier så det blir naturligt för oss att verkligen arbeta med lokala producenter, fortsätter Mikaela.

Kedja med prominenta hotell

Jula Hotell, som är en relativt nystartad hotellkedja, där Skara Stadshotell ingår, har flera namnkunniga hotell i sitt utbud. Här ingår Gyllene Uttern och Gysinge Herrgård, men även systerhotellet Skara Konsthotell. Att ha ett så nära beläget systerhotell gör att Skara Stadshotell kan erbjuda ett stort antal hotellbäddar.

– Eftersom Stadshotellet har så stor mötes- och kongresskapacitet, så känns det bra att vi i vårt samarbete med Konsthotellet även kan erbjuda hotellbäddar till besökare av stora event och kongresser. Tillsammans har de båda hotellen 170 rum där flertalet rum är dubbelrum, förklarar Mikaela.

Skara Stadshotell frodas i sin familj av eminenta hotell och konferensanläggningar, men utgör i sig unik upplevelse av både klassiskt och modernt. Här möter du ett hotell med stor omsorg om både sina gäster och sin lokala miljö, som återspeglas i varsam renovering, vällagad mat och professionellt bemötande.

Skara Stadshotell ligger mitt i Skara i det bördiga jordbrukslandskapet Skaraborg. Hotellet är i grunden ett klassiskt hotell från sekelskiftet som varsamt och omsorgsfullt renoverats till en modern hotell- och konferensanläggning. Hotellet har också en intilliggande kongresshall som rymmer 475 personer och kan också erbjuda ett stort antal hotellbäddar. Avstånd till Göteborg ca 12 mil, till Jönköping 9 mil och till Örebro 15 mil.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.