Konferens där hav möter land - | Konferensvärlden
Hotel Strana
Foto: Amplifyphoto
Hotel Strana
Hotel Strana
Foto: Amplifyphoto
Hotel Strana
Foto: Amplifyphoto
Reportage > Konferens där hav möter land

Konferens där hav möter land

Konferenspärlor Milsvid utsikt, hummerfiske och boende direkt på vattnet. Hotel Strana bjuder in till havsnära konferens utöver det vanliga, mitt i den bohuslänska skärgårdsidyllen där magnifika vyer och vackra solnedgångar ger själen sinnesro.

Text: Mia Bornberger

15 april 2024,

Vid pittoreska Hälleviksstrand, en dryg timme med bil från Göteborg, ligger Hotel Strana. Här är man nästan så långt västerut på ön Orust man kan komma, precis där skärgården övergår i Skagerrak och den som väljer att ta sig fram på vattnet kan med fördel göra det och lägga till i gästhamnen, med plats för 30 båtar. 

Strana är för övrigt vad ortsbefolkningen kallar Hälleviksstrand och det anrika fiskeläget har i dag cirka ett par hundra fast boende. Hotellet med samma namn slog upp portarna 2020 och går arkitektoniskt i samma stil som de äldre fiskebodarna. Anläggningen är relativt liten vilket borgar för en varm och familjär stämning.

– Hos oss är gemenskap och den personliga kontakten viktig och gästerna gör ofta saker tillsammans: lagar mat ihop med kocken, bakar pizza i vår vedugn, provar vin. Vi har aktiviteter för alla årstider, ofta med fokus på naturen, maten och havet. Och den som föredrar något annat än en klassisk konferens har all möjlighet till det. Vi skräddarsyr gärna upplägget och anpassar det efter gruppens storlek, önskemål och aktiviteter, säger Melinda Gundmalm som är platschef på Hotel Strana.

Egen ”glamping”-flotte

För övernattande erbjuder anläggningen en rad alternativ, från flertalet dubbelrum och en svit till fullt utrustade havshus för upp till sex personer, med egen brygga och båtplats. Vill gästerna ha det lite enklare men än mer naturnära, kan man boka hotellets ”glamping”-flotte och bokstavligen bo på vattnet.

– Vi kallar den för Strana Ocean Hut. I norra Sverige och Finland använder man de här flottarna för att komma närmare norrskenen. Hos oss kan man i stället beskåda marelden under sensommaren, eller bara njuta av stillheten och närheten till vattnet när som helst under året. 

Bastuflotte, padel, golf, hummerfiske, vandring eller krogsafari med ribbåt. Den som besöker Hotel Strana har många härliga upplevelser att välja bland. Och fler kommer. 

– Hösten 2024 öppnar vi ett spa på nära 300 kvm med bland annat infraröd bastu, upplevelseduschar och olika bad. Det kommer att ligga mellan hotellet och konferensvåningen, i direkt anslutning till havet. Samtidigt får vi också en helt ny bastuflotte, berättar Melinda Gundmalm. 

Boende och konferenshus ligger i olika byggnader, vilket ger en naturlig och skön bensträckare för mötesdeltagarna. Konferenshuset, som är nytt sedan i fjol har lokaler i olika storlek, varav den största tar 60 personer i biosittning och erbjuder en makalös havsutsikt. 

Skaldjursplatå som toppar allt

När det kommer till det kulinariska väljer Strana ”klassiskt, vällagat och gott”. Köket blandar franskt med bohuslänskt och toppar med en egen liten touch. Det är stort fokus på fisk och skaldjur – fattas bara annat – men självklart finns också vegetariskt och kött på menyn. Och den som intresserad av dryck har också kommit rätt då anläggningen hyser en gedigen vinlista samt arrangerar provningar.

– Att ta en båttur på havet, paddla kajak eller en skön promenad längs våra gångstråk och sedan avsluta med en skaldjursplatå är svårslaget, säger Melinda Gundmalm.

HOTEL STRANA  Vackert beläget vid Hälleviksstrand på Orust, som en pärla i kustbandet, ligger Hotel Strana. Med fyra konferenslokaler och upp emot 120 bäddar bjuder man här in till unika mötes- och konferensmöjligheter där det även går utmärkt att hyra hela anläggningen för en privat sammankomst. Kicka igång mötet med en skaldjurskonferens, utforska området och vandra med kollegorna, ta en tur med ribbåt och relaxa i ett nybyggt spa. Bo naturnära på ”glamping”-flotte, i svit på hotellet eller i fullt utrustade havshus med egen brygga och båtplats.  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.