Konferens i kulturens högborg - | Konferensvärlden
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
världskulturmuseerna
Reportage > Konferens i kulturens högborg

Konferens i kulturens högborg

Stora möten Ta med kollegorna på en spännande vandring bland pyramider, smaka på exotisk mat från världens alla hörn och lyssna på föredrag om samurajer i Japan till ett mångfacetterat Mexico. Allt detta, och mycket mer, kan upplevas på något av landets fyra Världskulturmuseer. Att krydda konferensen eller företagseventet med historia och kultur ger garanterat mötet en extra dimension.

Text: Mia Bornberger

19 oktober 2023,

Världskulturmuseerna består av de fyra museerna Etnografiska, Medelhavsmuseet och Östasiatiska i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg och i deras samlingar finns makalösa föremål från hela världen. Museerna är etablerade och omtyckta och deras olika utställningar besöks flitigt av allmänheten. Något som dock så många kanske inte känner till är att de också fungerar som forum för kreativa möten och arrangemang. 

– Här konfererar man i fantastiska miljöer, samtidigt som gruppen erbjuds guidade visningar i våra olika gallerior. Våra lokaler lämpar sig för alla sorters evenemang: från det lilla mötet till det stora företagseventet, kundminglet eller mässan. Det finns också möjlighet att stanna kvar efter konferensen och avsluta dagen med en afterwork eller middag, säger Anna Hasselblad, som är tillförordnad avdelningschef för Publika möten på Världskulturmuseerna. 

Samtliga fyra av museerna har även en hörsal för minst 100 personer, som naturligtvis kan möbleras om för exempelvis stående mingel och då ryms flera hundra personer. Därtill finns det mindre grupprum i varierande storlek och antal. 

Populär utställning

På Etnografiska på Djurgården väntar den vackra parkmiljön direkt utanför dörren. Här pågår nu för övrigt den populära utställningen ¡Viva México! som rymmer både kamp och mod, dödskallar och blommor. Museets restaurang Matmekka fokuserar på hållbarhet och all mat är tillagad från grunden och efter vad årstiden bjuder.

Föredrar man att istället göra en djupdykning i Egyptens historia så kan gruppen ta sig till Medelhavsmuseet med dess faraoner, pyramider, gravkamrar och mumier, där man också får en inblick i det vardagliga livet i pyramidernas skugga. Museets restaurang Bagdad Café har tydlig medelhavsprägel med tonvikt på det turkiska och grekiska köket.

Vidare till Östasiatiska som har en mycket fin hörsal. Gör en historisk vandring bland samurajer, köpmän och hantverkare i det spännande Japan, eller res in i drakarnas och porslinets Kina. 

Ett stimulerande möte

På Världskulturmuseet i Göteborg blandas gammalt med nytt. Just nu är det “game on” i utställningen Världens spel, vilken handlar om spelets historia där 4000 år gamla brädspel möter Super Mario. Här finns också utställningen Korsvägar, som tar dig med på en färd till bland annat Anderna, Mecka, Sidenvägarna och Kongo. Och äter nyttigt och närodlat gör besökarna på restaurang Tabla.

– Hos oss blir man både klok och glad. En konferensdag kan man förgylla och göra lite roligare på så många olika sätt. Gå på en visning, delta i en workshop, besök en föreläsning om något specifikt ämne eller föremål. I Stockholm har vi tre platser att vara på och om man arrangerar en längre konferens, kanske över några dagar, så kan man ju variera sig: medelhavskultur ena dagen och Asien den andra. Sedan kan man passa på att bryta av med en härlig promenad i omgivningarna på Djurgården – vilket både stimulerar hjärnan och ger mer kreativitet.

VÄRLDSKULTURMUSEERNA
Statens museer för världskultur består av fyra museer i Sverige; Etnografiska museet, Medelhavsmuseet och Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Världskulturmuseerna erbjuder konferenslokaler i spännande, intressanta och exklusiva miljöer för upp till 300 deltagare. Kombinera konferensen med en guidad visning och/eller workshop och dinera med sällskapet i någon av de exotiska restaurangerna med olika inriktning.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.