Konferens på prisbelönt slottshotell - | Konferensvärlden
Södertuna Slott
Södertuna Slott
Södertuna Slott
Södertuna Slott
Reportage > Konferens på prisbelönt slottshotell

Konferens på prisbelönt slottshotell

Slott & Herrgårdar Södertuna Slott har under flera år utsetts till Årets slottshotell, senast nu 2023. Det anrika slottet strax utanför Gnesta bjuder in till sagolika konferenser. Vackra möteslokaler, aktiviteter med anknytning till den historiska platsen och fantastiska matupplevelser från ett kök som värnar om både hållbarhet och de lokala matproducenterna.

Text: Helena Wikström

17 oktober 2023,

Strax utanför Gnesta söder om Stockholm ligger Södertuna Slott. Slottet, med anor ända från 1300-talet, är idag en stor hotell-och konferensanläggning vackert beläget mitt en den ljuvliga sörmländska naturen. Slottsparken som omgärdar slottet bjuder in till långsamma promenader och på den lilla sjön Frösjön kan man både åka långfärdsskridskor på vintern som ta härliga paddlingsturer på sommaren.

– Här kan man konferera i 11 historiska konferenslokaler och salonger där vår största lokal tar 140 personer. Lokalerna ligger både i själva slottet och i de intilliggande flyglarna, berättar Louise von Bahr Rogstedt, försäljningschef på Svenska Kulturpärlor.

Sedan pandemin är man också förberedd på de grupper som vill kunna ha avancerade hybridmöten. Här finns mindre lokaler för 12 deltagare på plats, fullt utrustade med teknik för ljud och bild på hög nivå för att få med obegränsat antal deltagande på distans. Men här som på så många andra ställen märker man av det höga trycket på fysiska möten och har idag många både stora som mindre grupper som gäster.

– Vårt läge är också idealiskt. Vi kan erbjuda en konferens i en historisk miljö med närhet både till Stockholm, Södertälje, Trosa och Strängnäs, vilket är väldigt uppskattat, fortsätter Louise.

Den stora utomhusmiljön runt slottet bjuder in till en massa olika aktiviteter som lerduveskytte, bågskytte eller samarbeten på den egna teambuildingbanan. Den senast tillkomna aktiviteten heter Uppdrag Södertuna, där deltagarna får en väska innehållande olika uppdrag som ska utföras runt slottet. En fartfylld aktivitet och populär som sätter samarbetsförmåga och laganda på prov.

– Men många vill bara strosa runt och njuta av naturen och då packar vi en picknick-korg att ta med. Man kan också koppla av i vår relaxavdelning med pool och bastu där man även kan spela biljard och dart, säger Louise.

I köket på Södertuna Slott huserar köksmästare Måns Lundqvist som under flera år byggt upp ett nära samarbete med lokala matproducenter. En närliggande gård levererar så gott som alla grönsaker till slottets kök och i Gnesta med omnejd finns många gårdsbutiker. Södertuna Slott värnar både om de lokala leverantörerna men har även ett stort fokus på hållbarhet.

– Vårt mål är att 80% av det som serveras på en tallrik ska vara grönt, och maten kan beskrivas som klassisk i modern tappning, berättar Louise.

I slottets två matsalar, där den största rymmer upp emot 100 personer, kan gästerna avnjuta sin mat i en unik och lugn miljö, med tända ljus, kristallkronor och gamla knarrande golv.

Efter en lång dag späckad med möten, aktiviteter och goda måltider sover man gott i något av de 65 hotellrum som är placerade i slottets flyglar med utsikt antingen mot Frösjön, slottsparken eller trädgården. I den norra flygeln finns slottets sviter, slottsgemaken, alla unika och har namn efter personer ur Södertuna Slotts historia.

Fakta:
Södertuna Slott ligger strax utanför Gnesta, 6 mil från Stockholm. I det historiska slottet, och prisbelönta slottet, kan grupper konferera i 11 olika lokaler där den största rymmer 140 personer. Aktiviteter i den nära slottsmiljön med vandringar, kanotturer, teambuildingbana, lerduveskytte och bågskytte. 65 hotellrum och vackra matsalar där maten som serveras är en hållbar njutning.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.