Konferensanläggningen där två världar möts - | Konferensvärlden
Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens
Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens
Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens
Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens
Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens
Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens
Reportage > Konferensanläggningen där två världar möts

Konferensanläggningen där två världar möts

Konferenspärlor Strax norr om Stockholm hittar du Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens. Vid ett litet pittoreskt torg möts det bästa från två världar – här ligger det moderna boutiquehotellet Welcome Hotel Barkarby intill det gamla Wärdshuset Lasse Maja och Tingshuset från början av 1700-talet.

Text: Helena Wikström

30 mars 2023,

Redan under 1600-talet drogs resande till Barkarby Torg. Den strategiska placeringen nära den stora vägen gjorde platsen till ett utmärkt stopp längs resan.

– Vi ligger precis vid E18, men precis bakom hotellet så ligger de gamla byggnaderna runt torget och skapar en riktig Bullerbykänsla, säger Jonathan Kviborg, Commercial Manager på Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens.

Här ligger det anrika Wärdshuset Lasse Maja, med en obruten restaurangtradition sedan 1671, och det ståtliga Tingshuset från 1718 sida vid sida med det stilrena och moderna Stallet. De många gröna ytorna tillsammans med byggnaderna skapar en vacker och oväntad miljö.

Welcome Hotel Barkarby är ett privatägt hotell som drog igång sin verksamhet 1985. Något år senare tog man också över driften av det gamla Wärdshuset och genom åren har verksamheten utökats med ännu fler byggnader för konferenser och spa.

– Att hotellet är privatägt märks på den personliga service vi ger. Det är en väldigt familjär och varm stämning bland personalen och vi lägger stor vikt vid den feed back vi får från våra gäster, förklarar Jonathan.

På Lasse Maja Fest & Konferens hittar du ett brett utbud av konferenslokaler i olika storlekar, där den största rymmer 180 personer. Lokalerna finns inrymda både i de två 1700-talsbyggnaderna och i de moderna och högfunktionella byggnaderna Stallet och Hörnhuset. Även inne på Welcome Hotel Barkarby hittar du tre moderna konferensrum.

– Själva hotellet har gjort en omfattande resa de senaste åren, och blivit mer av ett boutiquehotell. Vi har satsat mycket på våra allmänna ytor och har idag en fin och mysig aktivitetslounge med shuffle board och pingis, berättar Jonathan.

De 146 hotellrummen hålls konstant uppdaterade för att hålla en hög standard med noga utvalda bekvämligheter som skrivbord och lampor med USB-portar eller trådlösa alternativ för att ladda din mobil eller tablet. Fönster med trippelglas garanterar en god natts sömn under din vistelse.

Här finns också en mycket uppskattad spa-avdelning med uppvärmd pool, jacuzzi, torr- och ångbastu och även ett kallbad för den modige. Relaxavdelningen har fått en större mingelyta mot hotellet, så att grupper kan umgås även om alla inte vill bada. 

– I parken bakom Tingshuset kommer vi i år öppna upp ett boule&bar-koncept. Vi vill erbjuda våra konferensgäster ännu en möjlighet att göra något tillsammans, säger Jonathan.

Luncher och middagar intas på trevliga Bistro Welcome inne i hotellet. En säsongsanpassad meny med både traditionella och moderna influenser, frukostkockar som lagar det som önskas à la minute men också ett kök med ett välutvecklat tänk när det gäller att hålla nere matsvinnet.

– Även restaurangen har idag en boutiquekänsla, med mysig belysning och en trevlig brasa som sprakar under vinterkvällar, berättar Jonathan.

Allt är nära på Wärdshuset Lasse Maja Fest & Konferens. Det är nära till storstaden, flygplatser och pendeltåg. Nära mellan alla de mångfacetterade byggnaderna där historia och nutid möts. Nära mellan den servicevänliga personalen. En plats för ett nära och gott möte helt enkelt.

Fakta:
Lasse Maja Fest & Konferens och Welcome Hotel Barkarby ligger 15 minuter med pendeltåg från Stockholms central. Här hittar du en mängd konferenslokaler inrymda i de olika byggnader som utgör anläggningen, 146 hotellrum, ett välutrustat spa och till våren ett nytt boule&bar-koncept.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.