Konferera året runt i Åre - | Konferensvärlden
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Reportage > Konferera året runt i Åre

Konferera året runt i Åre

Konferenspärlor På Holiday Club Åre har man det bästa av två sköna världar. Åt ena hållet ser man Åreskutan, åt andra hållet blickar man ut mot Åresjön. Här är ett aktivt liv den självklara utgångspunkten, oavsett tid på året. Matcha den mäktiga naturen med en flexibel mötesarena och du har en konferens i en klass för sig.

Text: Mia Bornberger

18 april 2023,

Nytta med nöje förenas i en skön mix på Holiday Club Åre där träning, motion och utomhusaktiviteter står i centrum. Den storslagna naturen är som gjord för att utforskas och det har Holiday Club Åre tagit fasta på. Anläggningen är ett träningshotell av högsta klass med stort gym, bad- och bastuvärld, motionssim och yogastudio med panoramavy ut över nejden. 

– Jag brukar säga att vi inte har någon baksida, utan två framsidor: en mot sjön och en mot berget. Vid sjön sjuder det av aktivitet, framför allt under sommarhalvåret i form av paddling, bad, sup och utomhusgym. På och omkring berget handlar det om skidåkning, vandring och cykling. Sedan sätter var och en sin egen gräns för hur mycket eller lite man vill svettas. Vi är en destination med gedigen bredd och vi hyllar naturen i allt vi gör, säger Satu Andersson, vd för Holiday Club Åre.

I Åre arrangeras allt från världscupen i utförsåkning och seglings-SM till O-ringen (orientering) och Bike Week. Och ur ett mötes- och eventperspektiv är möjligheterna närmast oändliga. Det storslagna Holiday Club Arena är en av totalt 17 konferenslokaler och är platsen för möten, fest, middagar, banketter, konserter och mässor. Här är det bokstavligen högt i tak, som högst 13 meter närmare bestämt, och lokalen rymmer upp till 3 000 personer. För övernattning finns 250 hotellrum med upp till tre bäddar i varje.

– Vi har väldigt rymliga rum, vilket vi är stolta över. Rummen är minst 25 kvadratmeter och det behövs, för de som väljer att semestra i Åre har ofta mycket utrustning med sig: skidor, pjäxor, cyklar och så vidare. 

Hotellets två restauranger, O’Learys och Eatery, serverar både à la carte och särskilda konferensmenyer anpassade efter säsong, där lokala råvaror är en självklarhet. 

– Vill man spisa i ute i det fria så ordnar vi naturligtvis det. Mat och dryck anpassas då utifrån kundernas önskemål och beroende på vilken typ av aktivitet gruppen ägnar sig åt, berättar Satu Andersson.

På Holiday Club Åre stannar konferensgrupper oftast tre nätter, vilket behövs för att hinna med allt som finns att göra. Som konferensgrupp tar man sig enklast till Åre med tåg eller med flyg till Åre-Östersund eller Trondheim. Eftersom Holiday Club Åre ligger granne med stationen är tåget ett smidigt alternativ. Från Stockholm tar det drygt sju timmar, vilket gör att man kan starta mötet redan på väg till destinationen. För den som vill se sig omkring på en längre upptäcktsfärd finns elbilar att hyra.

Fakta Holiday Club Åre
Boka en konferens där natursköna omgivningar och utomhusaktiviteter ger mötet en extra kick. Både sjö och fjäll väntar direkt utanför dörren med exempelvis downhillcykling eller vandring på fjället. Holiday Club Åre har 17 konferensrum i olika storlekar där den största, Holiday Club Arena, har upp till 13 meter i takhöjd och rymmer som mest 3 000 personer. Det finns 250 hotellrum med upp till tre bäddar i varje, sviter, rymliga och moderna radhus, strandhus eller sjöstugor direkt vid Åresjöns strand.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.