Konferera i avskild närhet - | Konferensvärlden
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård
Reportage > Konferera i avskild närhet

Konferera i avskild närhet

Konferenspärlor På Thoresta Herrgård kan man konferera i avskild närhet. Närhet betyder att herrgården inte ligger långt från varken Stockholm, Uppsala, Arlanda eller Bromma. Men närheten till trots så ligger Thoresta Herrgård avskilt – på en levande gård i bördiga Uppland.

24 oktober 2023,

Efter bara 30 minuters bilfärd från Stockholm landar man på Thoresta Herrgård. Omgivet av skog, åkrar och vatten, möts man av lugnet och avskildheten. Här är det strategiska arbetet med hållbarhet centralt. Man arbetar aktivt med råvaror från både den egna gården och med närliggande gårdar, för att alla måltider ska vara både förstklassigt tillagade och hållbara. Herrgården har fått White Guides klassificering ”Mycket God Klass”, så här väntar en matupplevelse i särklass.

– Våra menyer utgår alltid från säsong, och förutom lokala råvaror, så kommer det mesta av köttet vi serverar från jakt på våra egna marker. Vi odlar raps som pressas av ett företag i närheten och den använder vi ju såklart i vår matlagning, berättar Ulf Månsson, vd.

På Thoresta Herrgård finns 7 konferens- och mötesrum förlagda i olika byggnader. Fyra stycken i själva herrgårdsbyggnaden medan tre lokaler ligger i egna byggnader. Alla mötesrum är varma och ombonade och varierar i färg, form och stil, allt från det rustika till klassisk herrgårdsstil.

– Från början trodde vi att detta med att mötesrummen är utspridda skulle upplevas negativt, men det har visat sig vara precis tvärtom. Många gäster uppskattar verkligen den sociala stunden av att gå några minuter över gården till ett annat hus, säger Ulf.

Det mesta är nära på Thoresta Herrgård. Som besökare möter man en genuin gårdsmiljö där husen ligger nära varandra. Magasinet, en vacker byggnad med högt i tak och synliga takbjälkar inrymmer den största lokalen som tar 100 personer. Det är bara Ören som ligger för sig själv nere vid vattnet med ett mötesrum med plats för 24 personer i biosittning, eget kök och inglasad veranda med utsikt över Mälaren. På bryggan finns ett spa-bad med vedeldad bastu – en mycket välbesökt relaxplats.

– De flesta av våra hotellrum ligger i vår röda flygel, precis intill herrgården, och vi har 40 hotellrum varav 33 är dubbelrum och 7 enkelrum, berättar Ulf vidare.

Thoresta Herrgård är berömda för sitt kök, och det är inte konstigt att de aktiviteter man håller i egen regi handlar om smakfyllda upplevelser som dryckesprovningar eller smaktävlingar. Men genom samarbete med några av de största aktivitetsbolagen så kan konfererande grupper prova på olika teambuildingaktiviteter, lerduveskytte, köra segway eller mountainbike och paddla kanot.

– Vi har så mycket egen mark, skogar, vatten och öppna fält, så det är väldigt lätt och roligt att arrangera aktiviteter här, förklarar Ulf.

Ett ovanligt och spännande sätt att ta sig ut till konferensen på Thoresta Herrgård är att åka RIB-båt direkt från Stockholm. Färden tar 45 minuter, väskor och packning transporteras med buss, och väl framme efter en fartfylld färd möts gruppen med en välkomstdrink på bryggan.

– Så har vi ju Loftet! Ett aktivitetsrum ovanpå Magasinet som är en skön plats att hänga på med biljardbord, shuffleboard, dart, musikanläggning och storbilds-tv. Det har verkligen blivit ett superpopulärt ställe att umgås på före eller efter middagen, säger Ulf.

Thoresta Herrgård har tagit ett helhetsgrepp om sin verksamhet. Allt från mat, miljö och hållbarhet till moderna konferenslokaler, spännande aktiviteter och ytor och möjligheter för sociala stunder. En plats som känns nära på många sätt i en lugn och avskild miljö.

Fakta:
Thoresta Herrgård ligger på landet endast 30 minuter från Stockholm och Arlanda flygplats. Här kan grupper njuta av en konferens på en levande gård med ett prisbelönt kök som hämtar sina råvaror från de egna markerna både i form av grönsaker och vilt. Spännande aktiviteter på de stora ytorna och konferenslokaler som bjuder in till avskild närhet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.