Konferera medan du korsar Östersjön – en resa i resan - | Konferensvärlden
TT-Line
TT-Line
TT-Line
TT-Line
TT-Line
TT-Line
Reportage > Konferera medan du korsar Östersjön – en resa i resan

Konferera medan du korsar Östersjön – en resa i resan

Utland Med en vidsträckt horisont för ögonen tar du dig och din grupp bekvämt över Östersjön. Ni samlas i det nya fräscha konferensrummet, kopplar av på det stora soldäcket, i baren, kaffeloungen eller i restaurangen. TT-Line presenterar nu ett nytt fartyg som passar utmärkt för en härlig konferens till havs.

Text: Helena Wikström

13 december 2022,

TT–Line bygger ut sin konferensverksamhet. 2022 fick företaget ett nytt fartyg, Nils Holgersson, och från februari 2023 står ytterligare ett fartyg redo. Tillsammans med de två trotjänarna, Akka och Tinker Bell, har TT-Line snart fyra fartyg som välkomnar konferensgäster ombord.

– Nils Holgersson har ett systerfartyg som just nu är på väg till oss. Det fartyget kommer heta Peter Pan och med dessa två tillskott kommer vi att fördubbla vår konferenskapacitet, berättar Amanda Idén Nordin, säljansvarig för TT-Lines konferensfartyg.

Ombord på båten har du allt under samma tak. Här konfererar du, här finns bekväma hytter,  restauranger och barer. Eftersom du befinner dig på en båt blir konferensen sammanhållen – man spenderar tid avskilt och tillsammans. Under resan inträffar ett lugn som skapar fokus och öppenhet.

– Den här aspekten är något vi gärna lyfter fram, det är så speciellt att se havet under så många timmar. Vi har också ett stort soldäck där man kan promenera, njuta av utsikten eller samlas för mer informella men viktiga samtal, fortsätter hon.

Väljer man att förlägga sin konferens hos TT-Line kan man på sin tur- och returresa antingen stanna ombord hela tiden och då ingår hytt och helpension, eller så väljer man att gå iland i Travemünde eller Rostock.

– Det här alternativet är det många som väljer, då man får den extra upplevelsen av att vara utomlands en natt. Äta på en rolig restaurang eller vandra omkring i staden, säger Amanda.

En tur och retur resa med övernattning i Tyskland tar ca 34 timmar, och då har gruppen två hela konferensdagar ombord. Det här alternativet kommer snart även gälla resor till Polen.

Det är många som upplever att planeringen av konferenser är tidskrävande och komplicerad. Hur ska man planera in sina måltider? Ska man boka sina hotellrum själva? Hur ska upplägget se ut?

– Vi på TT-Line tycker att det är roligt att planera konferenser! Och har stor erfarenhet av att göra det. Eftersom vi har etablerade partners i de städer vi angör så är det också lättare för oss att sköta bokningen av hotellrummen där, förklarar Amanda.

Konferenslokalerna ombord på Nils Holgersson är moderna, helt nya och fräscha. Här finns ett stort rum som rymmer 30 personer, som lätt delas in i tre mindre rum. Lokalerna är utrustade med  bildskärmar och har stora fönster ut mot havet – vilket gör dem ljusa och behagliga att sitta i.

– Däremot är internetförbindelsen inte helt stabil när man är till havs, så vi rekommenderar våra gäster att ladda ner sitt material i förväg på sina datorer, förklarar Amanda.

TT-Line satsar stort på att vara ett hållbart företag. De två nya fartygen har utrustats med dubbla drivenheter så att de kan drivas med diesel eller 100% LNG (flytande naturgas). Fartygen värms upp energieffektivt, man använder minimal energiåtgång till ventilationssystemen, belysningen sker via LED-lampor och fartyget har laddstationer för gästernas elbilar.

– Vi jobbar också väldigt medvetet med detta i vårt kök. Vi har dragit ner enormt på plastanvändandet och vi använder miljöanpassade städprodukter. Vi känner att vi vill ta ett stort ansvar på det här området, säger Amanda.

Fakta:
TT-Line har en fartygsflotta på 9 fartyg varav 4 är anpassade för konferenser. Lokalerna på båtarna rymmer 30-50 personer och kan lätt delas in i mindre rum. TT-Line erbjuder olika konferenspaket som innefattar antingen helpension ombord eller en kombination med en hotellnatt i land. Avresorna sker från Trelleborg och har destinationer i Tyskland och Polen.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.