Konferera och gör skillnad - | Konferensvärlden
Nordens Ark
Foto: Marie Mattsson
Nordens Ark
Foto: Marie Mattsson
Nordens Ark
Foto: Marie Mattsson
Nordens Ark
Foto: Marie Mattsson
Nordens Ark
Foto: Marie Mattsson
Nordens Ark
Foto: Marie Mattsson
Reportage > Konferera och gör skillnad

Konferera och gör skillnad

Hållbarhet & Miljö Att förlägga konferensen till Nordens Ark i Bohuslän är att göra skillnad för djur och natur. Ge mötet en extra dimension och kom nära de fantastiska djuren amurtiger, varg och röd panda med flera.

Mia Wibacke Bornberger

24 mars 2020,

Möt kollegorna och gör samtidigt en insats för den biologiska mångfalden – Nordens Ark är mötesplatsen till vilken hjärtat följer med. Vid Åbyfjordens strand, drygt en timme norr om Göteborg, trolskt omsluten av skog, hav och karga klippor ligger anläggningen som dygnet runt arbetar med bevarandet av utrotningshotade arter, både när det gäller djur och växter. Organisationen drivs som en ideell stiftelse och alla medel som kommer in går tillbaka in i kärnverksamheten.

– Bevarandeprojekten är ryggraden i vårt arbete och vi har i parken ett åttiotal djurarter från hela världen. De flesta av dem är sådana som är anpassade för vårt klimat, det vill säga så som det ser ut på norra delen av jordklotet. Våra amurtigrar är till exempel vana vid och skapta för mycket kalla vintrar då de lever i ryska Fjärran östern. Men vårt engagemang sträcker sig långt utanför parkens grindar. Nordens Ark arbetar med bevarande i stora delar av världen, bland annat i Nepal där vi finns på plats för att bevara den röda pandan och de artrika bergsskogarna berättar Sandra Karlsson, som är arbetsledare för hotell- och gästservice vid Nordens Ark.

Tigerhus med panoramavy

Anläggningen huserar på historiska Åby säteri som är en av Bohusläns äldsta gårdar och den omfattar cirka 400 hektar mark med betesmarker, skogsmark och djuranläggningar. Här kan man också besöka den 5 000 år gamla gånggriften Glose altare och den spännande Åbyhällen, med hällristningar från bronsåldern.

I samband med konferensen går det utmärkt att boka en guidad vandring genom parken och på nära håll se de fascinerande djuren i en storslagen miljö. Det finns också möjlighet att möta och lära känna en specifik art närmare, ett mäktigt möte att minnas.

– Jag rekommenderar att man sedan avslutar dagen med en fantastisk middag i någon av lokalerna i parken. I Tiger- och Varghuset sitter man vid panoramafönster som vetter ut mot de respektive hägnen. Här kan man också sitta och jobba, med tigrarna strövandes direkt utanför fönstret.

Nytt loungeområde

Äter gott gör man också i hotellets restaurang som nyligen fick ett nytt bar- och loungeområde. Dinera med kollegorna och njut av en varierad meny med både kött och vegetariskt där råvarorna hämtas från lokala gårdar som exempelvis KustCharken, Dalspira, Hoffrekullen med flera. Fisken kommer från hållbara bestånd och är MSC-märkt och köket använder endast helt palmoljefria produkter.

Nära hotellet finns badplats och båtbrygga och omgivningarna bjuder in till behaglig och varierad vandring, dag som kväll. Vandra längs med Soteleden eller via promenadstigar utmed Åbyfjorden.

NORDENS ARK
Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Man bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält, både i Sverige och utomlands. Nordens Ark har fem konferenslokaler, varav två rymmer upp till 80 deltagare, samt flera mindre grupprum. För övernattning finns 29 hotellrum, med totalt 87 bäddar.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.