Konst + möten + skärgård = Artipelag - | Konferensvärlden
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Foto: Pax Engström
Artipelag
Reportage > Konst + möten + skärgård = Artipelag

Konst + möten + skärgård = Artipelag

Stora möten Artipelag är en unik plats på mitt i Stockholms skärgård. Med fantastiska skogsmiljöer, storslagen utsikt över Baggensfjärdens rogivande vatten, världsberömd arkitektur och konst får ditt möte eller konferens en livgivande och kreativ kick – och ditt event når oanande höjder!

Text: Helena Wikström

14 mars 2024, uppdaterad: 14 mars 2024

Det finns många spännande eventlokaler runt om i landet – men det finns bara en Artbox. Artbox är en eventhall på 1 200 m² med möjligheter för det oförglömliga eventet. Här håller stora företag bil- eller produktlanseringar för upp emot 1000 gäster. Fantastiska arrangemang i samklang med den omgivande utemiljön – här är ute verkligen det nya inne. Den tekniska infrastrukturen möjliggör att snabbt och enkelt bygga upp ett event enligt kundens specifika önskemål.

– Artipelag är helt unikt i sitt erbjudande, det finns inte något liknande någon annanstans i Sverige! säger Mats Alderbrant, marknad- och försäljningschef.

Längs väggarna i Artbox finns projicerbara tyger från golv till tak för visuella totalupplevelser. Förra året visade Artipelag utställningen ”Imagine Monet”, en spektakulär konstupplevelse där man med hjälp av 50 projektorer projicerade verk av Monet på väggar och golv. Och samma år firade både Musikförläggarnas pris och Prins Daniels Entreprenörsdag sina storslagna jubileer här.

– Tillsammans med ett produktionsbolag kan vi under veckorna erbjuda samma teknik till externa företagsevent till ett mycket lägre pris än vad det annars skulle kosta, berättar Mats.

Förutom möjligheten till riktigt stora evenemang i Artbox finns också Artbox Meeting som är ett erbjudande för grupper på 100-200 personer. Då delas den stora eventhallen av med långa ulltyger från golv till tak, och skapar på så sätt en lagom stor lokal för gruppen att känna sig hemma i.

Eventlokal, möteslokal, konferenslokal, festlokal – avsett behov så finns det lokaler på Artipelag. Dynamiska lokaler som till exempel Artistrummet, där alla gästande artister förbereder sig innan sitt framträdande men som också är utmärkt för konfererande grupper på upp till 90 personer med separat entré, egen uteplats med utsikt över vattnet och elva loger, en loungeyta och en köks/bardel.

– Den här lokalen ger grupper möjlighet till ett avskilt möte mitt i den stora konstanläggningen och i direktkontakt med naturen, säger Mats.

I Bådan Café & Konditori på entréplanet huserar chefskonditor Annie Hesselstad, Nobelkonditor både 2022 och 2023. Här bakas allt bröd, alla sötsaker och desserter till konferensens fika. Under våren kan man kan byta ut konferensfikat mot en unik Nobelbakelse. Bådan kan också bli en spännande konferenslokal eller dukas om till matsal för middagar eller konserter. På plan tre ligger Artipelag Restaurang med en vidsträckt utsikt över fjärden och en stor sommarterrass.

– Hos oss finns flexibla lokaler och god mat – men det unika med vårt koncept är att här har du också tillgång till arkitektur, konst och orörd skärgårdsnatur, säger Mats.

En trevlig aktivitet är att boka Artipelagvisningen, en guidning som innefattar både historien bakom anläggningen och berättelser om den konst och arkitektur man möter här, eller gå en guidad tur på den aktuella utställningen. Man kan ta sig till Artipelag på många sätt. Med bil tar det bara en dryg kvart från Stockholms city, bussar trafikerar platsen men du kan också ta dig hit med båt.

– Många väljer att ta båten hit då det är en så vacker resa genom Baggenstäket och Skurusundet. Sedan går man vår vackra strandpromenad på totalt en kilometer längs vattnet och naturen upp till byggnaden. Spången är sedan 2023 helt handikappanpassad, säger Mats.

En bra start på en spännande dag där konst, möten och skärgård tillsammans skapar en unik helhet.

Fakta:
Artipelag är en sammanslagning av orden: Art, Activities och Archipelago. Den stora konst, konferens- och eventanläggningen ligger på Värmdö i Stockholms skärgård. Här finns flexibla ytor både för det lilla mötet som det stora eventet. En plats för ett lyckat möte med konst och natur.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.