Körunda – kreativt både ute och inne - | Konferensvärlden
Körunda
Körunda
Körunda
Körunda
Körunda
Körunda
Körunda
Reportage > Körunda – kreativt både ute och inne

Körunda – kreativt både ute och inne

Konferenspärlor Lämna stadens brus för en dag eller två, och landa i lugnet i Sörmlands vackra natur. Ta motorvägen från Stockholms city, kör rakt fram i fyra mil och sväng åt höger två gånger. Nu är du framme på Körunda – ett härligt konferenshotell på landet som du kan få helt för dig själv.

2 maj 2024,

Körunda är ett lantligt beläget konferenshotell med modern teknisk utrustning i en inspirerande miljö och med mängder av konferensaktiviteter att välja mellan. Här står det kreativa mötet i centrum och din konferens blir både minnesvärd och produktiv.

– Vi vet att vi behöver mötas – mötas fysiskt. Det är svårt att vara kreativ när man arbetar hemma eller sitter på kontoret. Man behöver komma till en kreativ miljö, och det har vi! säger Ann-Charlotte Wahlstedt, ägare av Körunda.

En kreativ miljö både ute och inne. Kreativt i de 10 konferenslokalerna där den största rymmer 110 personer. Kreativt i matsalens loungegrupper där du sjunker ner på ett härligt fårskinn.

– Vår stora usp är att grupper mellan 50 och 100 personer kan boka hela Körunda och ha hela hotellet och alla utomhusytor för sig själva. Det är riktigt lyxigt, fortsätter Ann-Charlotte.

Körunda är en lagom stor anläggning, lagom stor för konferensgrupper i just storleken 50-100 personer. Här finns 51 hotellrum, alla utrustade med två breda sängar och inredda i en naturnära skandinavisk stil. De 10 mötesrummen kan disponeras som man vill under tiden man är här, och vill man byta miljö så är man ensam i den stora lobbyn och i den bekväma loungedelen.

– Vår stora konferenslokal är rymlig och kan möbleras som gruppen vill, i öar eller i biosittning och alla lokaler är utrustad med modern teknik som projektorer och storbilds-TV, ljud- och ljusutrustning samt trådlöst internet, berättar Ann-Charlotte.

Kreativt inne och kreativt utomhus. På Körunda arbetar man med devisen ”ute är det nya inne”, och det har man gjort långt innan coronapandemin. Utomhus kan man aktivera sig på en mängd sätt och det är mycket som ingår i vistelsen; utegym, motionsspår, mindfullnessslinga, cykel, padel och  bootcamp. Dessutom samarbetar man med tre aktivitetsbolag – experter på roliga teamaktiviteter.

– Man behöver röra på sig när man är på konferens. Det behövs för energin, om man ska orka sitta i möten men också orka inta en lyxig fyrarättersmiddag, menar Ann-Charlotte.

Utomhusmiljön är viktig och på Körunda finns inte mindre än tre verandor – i olika väderstreck. Frukosten intas i den krispiga morgonluften på verandan i österläge. På baksidan, i söderläge, ligger Tavernan, den stora verandan med grillbuffé, pizzaugn och bubbelbar. På kvällen sätter man sig i kvällssolen på den lilla Cocktailverandan och njuter av stillheten och drinken före maten.

– Vi är väldigt intresserade av både mat och dryck. Vi arbetar med säsongsanpassade menyer och köper närproducerade råvaror av våra granngårdar. Osten kommer från en gård, hönsen från en gård med frigående höns. Maten hos oss, att äta den, är i sig en aktivitet. Vi berättar om hur vi tänkt och var allt kommer ifrån, förklarar hon vidare.

Körunda vill möta de höga förväntningar dagens gäster har på vad de äter och dricker och tar gärna med besökarna in i roliga matlagningsaktiviteter. ”Mix och mumsare” är en ny rolig drink- och matlagningsaktivitet där gruppen delar upp sig och den ena halvan skapar två utmanande cocktails medan den andra halvan skapar två mumsiga fingerfoods i streetfood-tappning. 

Ann-Charlotte är en aktiv ägare och entreprenör, hon är ofta ute och berättar om verksamheten på Körunda. Berättar om en personlig anläggning där det fysiska mötet blir kreativt både ute och inne.

Fakta:
Körunda ligger på landet vid sjön Muskan i Sörmland, bara 35 minuter från Stockholm. Med 10 konferenslokaler, 51 hotellrum, tre verandor, omsorgsfullt lagad mat och otaliga aktiviteter blir konferensen både aktiv och kreativ. Grupper på 50-100 personer kan dessutom boka hela hotellet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.