Lindholmen – mötesplatsen med stora eventmuskler - | Konferensvärlden
Reportage > Lindholmen – mötesplatsen med stora eventmuskler

Lindholmen – mötesplatsen med stora eventmuskler

Stora möten Lindholmen Conference Centre har muskler för både stora billanseringar och mindre möten. I hjärtat av Lindholmen sticker den ut med sin grön-vita fasad. Bredvid ligger Radisson BLU Riverside Hotel vars restaurang sedan starten blivit områdets stora dragplåster.

12 maj 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Lindholmen i Göteborg är stadens mest expansiva område för tillfället. Mitt i området ligger Lindholmen Conference Centre och Radisson BLU Riverside Hotel längs med kajen. Varvsområdet brukade förr kännetecknas av kranar och lagerlokaler. Idag är det ett högteknologiskt område med Science Park i mitten som omges av höga moderna hus och spännande arkitektur. Där verkar 350 företag inom branscher som media, transport och ICT. 21 000 personer arbetar, studerar och bor där och fler kommer att flytta dit.

– Göteborgs stad satsar på att bygga många bostadshus på Lindholmen för att göra området ännu mer levande under helgerna. Man vill gynna forskning och studentliv för de studenter som går på Göteborgs universitet och Chalmers, berättar Eva Tobisson, säljansvarig på Lindholmen Conference Centre.

Lindholmen har en oslagbar närhet till andra delar av centrala Göteborg. Centralstationen nås på sju minuter med buss och med kollektivtrafikbåtarna Älvsnabben och Älvsnabbaren på fyra minuter.

– Staden vill få Göteborg att växa på ett bra sätt och har storsatsat på skyttel- och kollektivtrafik mellan de centrala delarna i Göteborg och Lindholmen. 2021 fyller staden 400 år och det har pratats om en linbana mellan Järntorget och Lindholmen för att knyta ihop staden, berättar Eva vidare. 

Och för den som vill arrangera stora möten har konferensanläggningen resurser. Största hallen rymmer 600 personer och har ett platt golv, vilket gör att bilar och bussar enkelt kan köra in genom lastportarna.

– Vi hade lanseringen av en ny lastbilsmodell där vi serverade totalt 20 000 middagar. Det blev i runda slängar 150 sittningar med 130 personer där vi stod för all logistik, matlagning och serveringspersonal. Vårt kök driver också kaféer och restauranger på Science Park, där Lindholmen Conference Centre ligger. I form av event är vi helt obegränsade – vi har haft allt från modevisningar till temafester, fortsätter Eva.

I slutet av juni kommer målgången av Volvo Ocean Race att ske i Frihamnen, ett stenkast från Lindholmen Conference Centre och Radisson BLU Riverside Hotel, som är seglingstävlingens officiella hotell. Frihamnens gamla hamnmagasin har rivits för att ge plats för publik och paviljonger på en yta av 93 000 kvm. Efter tävlingen kommer området att exploateras för en vidare stadsutveckling.

– Lindholmens affärsrestaurang L’s Resto vetter mot älven där båtarna kommer segla in mot målgången. Där kommer man att ha en kanonutsikt i tävlingens sluttamp, säger Eva.

En annan plats som ger bra utsikt vid seglingens slutskede är hotellrestaurangen Cuckoo’s Nest. Inredningen är gjord av Erik Nissen Johansen och hans inredningsarkitektfirma Stylt Trampoli som försökt gestalta den hårfina skillnaden mellan innovation och galenskap. Inspirationen har inredningsfirman fått från forskning och näringsliv.

– Cuckoo’s Nest har blivit superhett och folk vallfärdar hit för att äta, dricka och umgås. Den sitter ihop med receptionen och är det första man möts av när man kommer in på hotellet. Baren har fått pris som Europas bästa hotellbar och Europas bäst designade bar och är ett riktigt dragplåster här i området, avslutar Eva Tobisson.

FAKTA LINDHOLMEN MEETINGS

15 konferensrum

Total kapacitet: 1400 gäster

Max kapacitet största konferensrummet: 600 gäster

Max antal middagsgäster: 500

Antal hotellrum: 265

Antal sängar: 550

Antal restauranger i området: 30

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.