Mer än en vanlig konferens - | Konferensvärlden
Hotell Lappland
Hotell Lappland
Hotell Lappland
Hotell Lappland
Hotell Lappland
Hotell Lappland
Hotell Lappland
Reportage > Mer än en vanlig konferens

Mer än en vanlig konferens

Hälsa & Spa Konferera i väl utrustade och praktiska mötesrum, ta er sedan till Sele Spa Club för en fulländad spa-upplevelse och avsluta sedan kvällen med en matupplevelse baserad på närproducerade råvaror från Lappland. På Hotell Lappland är inte ”the sky the limit” – här vågar man lova mer än så.

Text: Helena Wikström

3 oktober 2023,

Precis intill Umeälven i Lycksele ligger Hotell Lappland – en oas för lugn och ro. Med 207 rum, 13 konferenssalar, restaurang, barer och världens största kåta är hotellet redo att ta emot både de minsta grupperna som de stora grupperna på 350 personer, och givetvis allt däremellan.

– Hela hotellet är helt nyrenoverat. Det är det vi sysslat med de senaste två åren. Våra rum är verkligen fina och så har vi ju byggt Sele Spa Club, berättar Anton Lukeniuk, marknadsansvarig på Hotell Södra Berget.

Visionen med Sele Spa Club är att erbjuda en fulländad spa-upplevelse och det stora spaområdet på 1700 kvm innefattar därför hela 11 pooler, både torr- och ångbastu, upplevelsedusch, ute-soldäck vid älven, tvagnings-rum och ett så kallat tropical room där man får möjligheten att uppleva ett tropiskt regn i fin miljö.

– Den här miljön är så fantastisk att vi nyligen hade en konferensgrupp som inte badade spa utan bara hängde i det mysiga området. Det är ett riktigt ”sparadis”, säger Anton.

På Hotell Lappland finns 13 olika konferens- och mötesrum där det största rymmer 390 personer. Här finns 207 hotellrum i flera olika klasser med sköna sängarna, men ett träningspass piggar också upp. Hotellet har ett eget gym där man kan träna på löpband, crosstrainers och annat som välutrustade gym brukar ha.

– Vi har också möjlighet här att bygga upp kåtor utanför hotellet som man kan konferera i. Det gör ju vistelsen här lite mer spektakulär och lappländsk. Vi samarbetar med lokala renskötare som kommer hit med sina renar för att ge våra gäster en genuin upplevelse av Lappland, berättar Anton vidare.

Runt Hotell Lappland är naturen påtaglig och givetvis finns här otaliga spännande utomhusaktiviteter. Scoterfärder på vintern och underbara vandringar under barmarkssäsongen.

Just nu lägger man sista handen vid den stora renoveringen av hotellets restaurang, där man bygger in en flexibilitet för att kunna möblera om för riktigt stora konferenser. På Restaurang 64° kan du få en ovanligt passionerad smak av Norrland. Och det är inte bara vilt som står på den rustika menyn. 64° transporterar dig nämligen till allt vad den norrländska naturen har att erbjuda, som fisk från Malgomaj, kött direkt från samebyarna och svamp från urskogen.

– Vi serverar modern mat med fötterna i den lappländska myllan, vilket är en oslagbar kombination, säger Anton.

Hotell Lappland ligger i Lycksele, och utgör en stor del av den lilla staden tillsammans med djurparken som ligger här. Här tar man inte bara emot stora som små konferensgrupper som vill mötas i lugn och ro och dessutom får uppleva ett spektakulärt spa, hit kommer också många privatgäster för att koppla av eller köra en intensiv träningshelg med kompisgänget.

Vill man uppleva Lappland och få en 360°-lösning på hela konferensen, från mötesrum och sköna sängar till genuin mat och lyxigt spa – då ska man bege sig till Hotell Lappland.

Fakta:
Hotell Lappland ligger invid Umeälven i Lycksele. Ett hotell med stor kapacitet – 13 konferensrum där de största rymmer nästan 400 personer, 207 nyrenoverade hotellrum, men där kronan på verket är den fulländade spa-anläggningen Sele Spa Club med 11 pooler, torr- och ångbastu, upplevelsedusch, ute-soldäck vid älven, tvagnings-rum och ett tropical room med tropiskt regn.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.