Minimalistiskt och ljust på Haga Forum - | Konferensvärlden
Haga Forum
Haga Forum
Haga Forum
Haga Forum
Reportage > Minimalistiskt och ljust på Haga Forum

Minimalistiskt och ljust på Haga Forum

Mötestrender År 1963 byggdes Hagaterminalen intill Brunnsviken, precis vid Stockholms norra infart. Härifrån gick flygbussarna ut till Arlanda i knappt fyrtio år innan Haga Forum totalrenoverades år 2000 och därefter började erbjuda konferenser.

15 februari 2016, uppdaterad: 15 februari 2016

Tillsammans med övriga enheter från Profilrestauranger fick Haga Forum i oktober förra året ny ägare, Rasta Kulturrestauranger AB, som ingår i Rasta Group.

- Just nu är vi därför inne i lite av en nystartsfas, vilket för gäster och besökare bland annat kommer att innebära olika specialerbjudanden i början av året, berättar Per Lindelöf, platschef på Haga Forum.

Haga Forum är modernt och minimalistiskt, med stora fönster runtom hela byggnaden. Läget är nära Hagaparkens vackra natur men samtidigt bara ett stenkast från innerstadens puls och här har man specialiserat sig på lite mindre dagkonferenser och frukostmöten.

Ljus och rymd

Den som bokar ett möte på Haga Forum får ljusterapi med på köpet. Med stora fönster som vetter mot Brunnsvikens vatten och Hagaparkens natur blir gästerna ett med omgivningen utanför.

- Det är nästan som att vara utomhus. Går solen i moln känns det i hela rummet, förklarar Per Lindelöf.

Han konstaterar vidare att det bästa med anläggningen nog är just ljuset och rymden, med utsikten över Brunnsvikens blå vatten, eller för den delen isen på vintern.

- Och hur många anläggningar med gångavstånd till Odenplan kan skryta med en egen brygga egentligen? Vintertid har vi en stor eldstad som brinner i mitten av loungen och på sommaren öppnar vi upp två stora uteserveringar mot vattnet med plats för 120 personer, berättar han.

Närproducerad mat

Restaurangen, som tar 230 sittande middags- eller konferensgäster, ligger på ingångsplanet. Där kan den som vill vara ifred även skärma av en avskild del för 60 gäster.

Köket serverar svensk mat och fokuserar på att använda närproducerade och kravmärkta råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Haga Forums Wallenbergare har blivit en klassiker som man inte bör missa om man är gäst i restaurangen!

Restaurangen erbjuder också en, bland Stockholmare, mycket populär brunch på lördagar och söndagar för alla som vill kombinera frukosten med fina promenadstråk i Hagaparken.

- Vår fantastiskt goda mat, en hög personlig service och närheten till såväl city som till Arlanda flygplats - samt det faktum att Haga Forum är en del av Nationalstadsparken - gör oss ganska unika, konstaterar Per Lindelöf avslutningsvis.

Fakta – Haga Forum:
Konferensavdelningen består av sex lokaler där hörsalen med 82 fasta platser är störst. Totalt finns plats för 132 konferensgäster.

Få kostnadsfri hjälp att boka din konferens på Haga Forum på Konferensguiden.se

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.