Modernt och historiskt på Söderköpings Brunn - | Konferensvärlden
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Reportage > Modernt och historiskt på Söderköpings Brunn

Modernt och historiskt på Söderköpings Brunn

Slott & Herrgårdar Sedan 1719 har Söderköpings Brunn varit en plats för avkoppling och gemenskap. Trehundra år senare möter du en modern hotell- och konferensanläggning, som värnar om sin historia och noga renoverat alla byggnader på ett pietetsfullt sätt. Här håller man moderna möten i en historisk miljö.

23 maj 2024,

1774 fick Söderköpings Brunn brunnsprivilegie av Gustav III och har sedan dess gästats av besökare som vill dricka av det hälsobringande vattnet. Idag har det stillsamma vattendrickandet ersatts av moderna spa-upplevelser och behandlingar.

Vi lever med vår samtid men har bevarat det gamla som en bas för vår verksamhet idag. Vid varje renovering är vi ytterst noga med att behålla den gamla brunnskänslan och det är fantastiskt att få verka i en sån här miljö, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör.

Spa-avdelningen är fortfarande en plats för återhämtning där man kan slappna av och njuta av  bubbelpool, sittpool, stor 28-graders utomhuspool, liten sittpool utomhus på 35 grader, ångbastu, torrbastu samt upplevelseduschar. Sköna behandlingar som utförs av duktiga terapeuter kan bokas eller så gör man det på egen hand med brunnens spa-ritual.

För 1700-talets besökare var totalupplevelsen av besöket av vikt. Man drack vatten men man åt också gott, och det är en tradition som vi velat bevara och lägga stor vikt vid. Idag är vårt miljöfokus centralt, vi vill ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran, fortsätter Mikael.

Man arbetar så långt det är möjligt med närproducerade och säsongsbaserade råvaror. Gösen kommer från den närbelägna sjön Yngaren, köttet hämtas från en gård bara en mil bort och man arbetar successivt med att erbjuda en helt ekologisk och KRAV-certifierad frukostbuffé.

Det finns även ett hälsoperspektiv på mycket av den mat som serveras samtidigt som vi serverar riktigt fina klassiska rätter som Tournedos Rossini och Chateaubriand som vi inte förändrar – de ska serveras som gästerna förväntar sig, säger Mikael.

På Söderköpings Brunn finns 7 konferenslokaler och 5 grupprum. Två av lokalerna kan enkelt slås ihop till en som rymmer 120 personer i biosittning och den stora festvåningen Brunnssalongen kan enkelt göras om till konferenslokal för 200 personer i biosittning eller 110 i skolsittning.

Brunnssalongen är väldigt populär bland våra större grupper, vi har ett företag som regelbundet besöker oss och alltid vill sitta där. Salongen ligger i en fristående byggnad, så man är helt för sig själv och är dessutom en vacker kulturhistorisk byggnad, berättar Mikael.

Just nu bygger man om övervåningen på Brunnssalongen till ytterligare en möteslokal. Den vackra lokalen har en längsgående balkong och klassiska runda fönster och kommer att rymma en grupp på 25 personer. På Söderköpings Brunn finns 180 bäddar fördelade på både enkelrum, dubbelrum och sviter. Den totala restaurangkapaciteten är på 350 personer, varav 70 personer i den vackra matsalen  Socitetssalongen. Vill man aktivera sig under sitt besök så är en stadsvandring i den gamla pittoreska staden Söderköping, en gång Sveriges huvudstad, nästan ett måste. Strax utanför hotellet löper Göta kanal, perfekt för en paddeltur eller varför inte göra en cykeltur längs kanalen. Här finns också två närbelägna golfbanor och eftersom mat och dryck står i centrum för verksamheten så kan man boka spännande dryckesprovningar som utförs av någon av de tre anställda sommeliererna.

Det är så roligt att kunna bjuda in konfererande grupper till vårt fina ställe! Det är så vackert här och vi ligger i en så spännande kulturhistorisk miljö, avslutar Mikael.

Fakta:
Söderköpings Brunn ligger i Söderköping, alldeles invid Göta kanal. I den vackert bevarade brunnsmiljön finns idag 8 konferenslokaler, där den största rymmer 200 personer i biosittning. 180 bäddar och en härlig spa-avdelning som bygger vidare på platsens spännande historia.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.