Möte med milsvid havsutsikt - | Konferensvärlden
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Reportage > Möte med milsvid havsutsikt

Möte med milsvid havsutsikt

Konferenspärlor Sekelskiftescharm, varma bad, mat med finess och nyrenoverade rum som andas sommar. På Nynäs Havsbad väntar ett magiskt möte med ytterskärgården, där en härlig vy mot horisonten skänker lugn i kropp och själ.

Mia Wibacke Bornberger

12 mars 2019,

Över vattenytan vilar en skir dimma och i den uppvärmda sittpoolen relaxar dagens första konferensgäster. Några meter bort ligger det väl tilltagna bastuhuset med både ångbastu, vedeldad bastu och en behaglig lågtempererad bastu med panoramavy ut över vattnet. Och eftersom sjön som bekant brukar väcka hungern till liv, kan man med fördel beställa en välsmakande bastubricka med grönsaksstavar, korv, marinerade oliver samt dippsås att njuta av på plats. 

Nynäs Havsbad såg dagens ljus redan under det tidiga 1900-talet, i samband med att järnvägen mellan Stockholm och Nynäshamn byggdes. Det bekväma avståndet gjorde att platsen snabbt växte i popularitet hos den välsituerade delen av huvudstadens medborgare. Och folk fortsätter att strömma till sköna Nynäshamn. Med bil tar det knappt 40 minuter från Stockholms Central, med pendeltåg lite drygt en timme, den korta promenaden från stationen till hotellet inräknad. 

– Det är verkligen smidigt att ta sig hit. Flertalet företag har en uttalad policy med stor hänsyn till miljö och klimat när det kommer till transporter och att välja tåget är för många ett självklart alternativ, säger Ramona Öhman, försäljningsansvarig på Nynäs Havsbad. 

Spamingel på agendan

Nynäs Havsbad är en rekreationsplats där naturen verkligen sätter sin prägel på mötet. Det enastående geografiska läget – med hav, skog, kobbar och skär så lång ögat når – gör att alla årstider kommer till sin fulla rätt. Lika väl som man låter solens strålar värma kroppen och svalkar sig i havet om sommaren, kan man njuta av att se snön singla ner på bryggan samtidigt som man låter sig omslutas i den varma utomhuspoolen om vintern. Eller varför inte ta en stärkande promenad under vår och höst och andas in den klara luften och se trädens skiftningar. 

– Spa är en naturlig del av vistelsen här, det är pricken över i:et som lyfter mötet ytterligare en dimension. Många gånger är det i relaxen, efter en lång arbetsdag‚ som man kommer på de bästa idéerna. Men spa behöver inte betyda bad, alla är inte bekväma med att visa sig i badkläder inför kollegorna. Då kan man välja det vi kallar spamingel, vilket betyder att gruppen träffas nere i spadelen men behåller badrocken på och i stället bokar in en ansiktskur, fotbehandling eller avslappningsövning, berättar Ramona Öhman.

Konfererar gör man i den strandnära Havspaviljongen, med bryggan och havet i blickfånget, i mötes- och festannexet Casino, som tar upp till 100 personer i den största lokalen, samt i Badhotellet som rymmer fyra av anläggningens totalt elva konferenslokaler. 

Med rivieran som förebild 

Anläggningens restaurang, Vinterträdgården, har nyligen fått ett lyft med nya golv, ytskikt och en lyxig vinkyl som löper längs med en hel vägg. En utökad buffé har tillkommit och fler vegetariska alternativ har tagit plats i de välsmakande menyerna, som är säsongsanpassade och präglade av hav, gård och skog.

I det intilliggande Badhotellet kommer samtliga övernattningsrum uppdateras enligt temat ”nynäska rivieran”, med färgval och design som skänker känslan av en frisk somrig dag. Rummen ska stå klara i maj och får basfärgen grått samt fondväggar i gult som skänker ljus. Allt toppas med rottingmöbler för den mjuka varma retrokänslan à la ett äkta badhotell. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.