Möte med strålande utsikter - | Konferensvärlden
Gdansk
Gdansk
Rügen
Rügen
Stena Line
Reportage > Möte med strålande utsikter

Möte med strålande utsikter

Konferenspärlor Låt landkrabban i dig stanna i land och konferera på öppet hav. Toppa resan med att besöka populära Rügen eller vackra Gdansk. En konferenskryssning med Stena Line fyller kroppen med frisk havsluft och nyvunnen inspiration.

Mia Bornberger

21 november 2018,

Börja arbetsdagen med en härlig frukostbuffé i restaurangen. Kliv ut på däck och låt den friska luften fylla lungorna. Njut av havsutsikten. En konferens på Östersjön ger svallvågor som rullar hela vägen in i själen.

– Det här är ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje – effektivt och inspirerande på samma gång. Att mötas ombord i moderna fräscha konferenslokaler, äta gott och krydda alltihop med inköp i bordershopen är ett omtyckt koncept, säger Suzanne Jordestedt, försäljningschef på Stena Line.

Pittoresk östersjöpärla

Två av Stena Lines populära konferensturer är Trelleborg–Sassnitz för endagskonferens och Karlskrona–Gdynia med övernattning i hytt.

Båten till Sassnitz avgår på morgonen och ombord finns alla upptänkliga bekvämligheter som behövs för att göra konferensen smidig och produktiv. Att alla deltagare dessutom är samlade på samma ställe under resans gång och avslutar dagen gemensamt gör att tiden utnyttjas på bästa sätt.

Sassnitz är beläget på ön Rügen i nord-östra Tyskland och efter cirka fyra timmar angörs kajen i denna pittoreska pärla. På väg in mot hamnen möts man av nationalparken Jasmunds dramatiska branter och vidsträckta skogar som breder ut sig norr om staden, och när båten lagt till väntar ett perfekt tillfälle att bekanta sig med trakten. Rügen har länge varit ett paradis för sol- och badturister och de tjusiga hotellen från förra sekelskiftet ståtar sida vid sida.

– Passa på att ta en fika på ett mysigt kafé, eller ströva längs de vackra kullerstensgatorna i idylliska Altstadt, det vill säga gamla stan, säger Suzanne Jordestedt.

Väljer man i stället att stanna kvar nära färjan rekommenderas den över 90 meter långa ubåten HMS Otus från 1960-talet, som numera fungerar som museum och som bjuder in till en fascinerande vandring ombord. Det finns också möjlighet att besöka slottsruinen Dwasieden, strax söder om hamnen.

Framåt eftermiddagen lättar FS Sassnitz ankar och börjar rutten tillbaka mot Trelleborg. Det är dags för en välsmakande middagsbuffé och att åter kavla upp ärmarna i konferenssalen under några timmar innan man når den svenska kusten.

Allt man behöver ombord

Den som behöver mer tid tillsammans med kollegerna kan i stället resa från Karlskrona med destination Gdynia i Polen, inklusive övernattning. Ombord hittar man allt man behöver för en avkopplande resa: spa, pool med panoramavy ut över havet, bastu, nattklubb, bar och underhållning. Träningssugen? Från och med i höst finns ett helt nytt gym att svettas i.

Vid en 24-timmarstur tillbringar man all tid ombord och själva mötet läggs antingen på ut- eller hemresan, beroende på vilken tid man väljer att resa. Vid en 36-timmarsseglats lämnar båten Karlskrona på kvällen och man inleder resan med en härlig middagsbuffé eller à la carte. Morgonen därpå når båten Polen. Börja dagen med konferens ombord för att sedan utforska den charmiga trippelstaden Gdynia-Gdansk-Sopot. Eller gör tvärtom, valet är fritt. Därefter väntar åter en trevlig kväll ombord innan båten är tillbaka i Karlskrona lagom till gryningen.

Upptäck trestadsområdet  

Det färgstarka och historiska Gdansk är unikt med sina välbevarade medeltidskvarter. Att promenera runt i staden är som att vandra omkring i ett levande vykort. Moderna Gdynia är dess raka motsats med norra Polens största shoppinggalleria, Riviera, och en arkitektur som präglas av modernistiska mästerverk och läckra funkishus. Mitt emellan de båda ytterligheterna hittar vi kurorten Sopot med sevärdheter som Europas längsta träbrygga och det berömda ”krokiga huset”, Krzywy Domek.

– I trestadsområdet finns verkligen något för alla och mängder att upptäcka. Upplägget med en bekväm båttur i kombination med en ny spännande stad ger konferensen det lilla extra, det som gör att man kan njuta av sin upplevelse – länge, säger Suzanne Jordestedt.

Stena Line

Ombord på Stena Lines båtar hittar du moderna och fräscha konferensrum med plats för upp till 60 personer. Samtliga rum har havsutsikt. Det finns ett flertal olika konferenspaket att välja mellan med tillgång till bordershop, spa, pool, bastu, nattklubb, bar och underhållning, frukostbuffé, fika och middagsbuffé.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.