Mötesplatsen för kropp och själ - | Konferensvärlden
Stiftsgården Åkersberg
Stiftsgården Åkersberg
Stiftsgården Åkersberg
Reportage > Mötesplatsen för kropp och själ

Mötesplatsen för kropp och själ

Hälsa & Spa I hjärtat av Höör finns både frihet och andrum på en och samma gång. Den mångfacetterade anläggningen Stiftsgården Åkersberg erbjuder ceremonier vid bröllop och dop, effektiva konferenser med varm hemkänsla och andrum för den som söker avkoppling och värmande spa.

Text: Katarina Niss

15 april 2021,

Intill den lummiga stadsparken med sina åldriga ekträd skymtar Stiftsgården Åkersberg med sin gulputsade stenfasad och vajande flaggstänger. Stillsamheten känns i luften trots att Skånes mittpunkt ligger ett par hundra meter bort, där årets skåning utses varje år.

– Här är det lätt att stanna upp och pausa lite från allt brus. Vi är verkligen en plats för kropp och själ och hela livets cirkel, säger Katrin Hjalmarsson, konferensansvarig.

På Stiftsgården Åkersberg finns det plats för såväl spagäster som konferensdeltagare och högtidsfirande som bröllop och dop.

Möten med fokus och mening

– Vi får ofta höra att lugnet infaller sig redan vid parkeringen när man tar sina första steg mot incheckningen. Här får man mycket gjort om man är här som konferensgäst. Det är lätt att få arbetsro och fokusera på det man har på agendan, berättar Katrin.

Gästnöjdheten är hög vilket syns tydligt på de många företag som ständigt återkommer för sina konferenser och ledningsgruppsmöten. Här finns plats för upp till ett par hundra konferensdeltagare i största lokalen men Stiftsgården Åkersberg passar även för de mindre grupperna som söker arbetsro och möjlighet till meningsfulla möten.

Andrum Spa och Frihetens Kapell

Förutom huvudbyggnaden där matsal samsas med en välkomnande reception och en liten butik, finns även ett snäckformat kapell som är tillgängligt för alla gäster som vill få en stund av eftertanke, ett bra tillfälle för återhämtning och kontemplering. I Frihetens kapell arrangeras samlande middagsböner men även energigivande yogaklasser. Här finns även Andrum Spa där tiden går extra långsamt och skapar lugn.

– Stiftsgårdens spafilosofi, att erbjuda fysisk återhämtning i en stressig omvärld, genomsyrar anläggningen och vi har lyckats skapat ett nedtonat spa med fokus på andrum och stillsamhet, säger Pelle Sundelin, Stiftgårdschef och präst.

– Eftersom vi har fokus på hela människan så är givetvis måltiderna mycket viktiga för helhetsupplevelsen, berättar Pelle. Vårt miljömedvetna kök lagar mat från grunden, tar ansvar för matsvinn och skapar goda smakupplevelser. Lägg därtill skön sömn i behagliga hotellrum, så blir upplevelsen komplett för kropp och själ, säger Pelle stolt.

Fakta Stiftsgården Åkersberg:
Stiftsgården Åkersberg är mötesplatsen i centrala Höör med hela 19 konferenslokaler med plats för upp till 200 deltagare i den största. Här finns 50 hotellrum samt vandrarhem med 56 bäddar. Det här är mötesplatsen för bröllop, dop, konferenser, idrottsläger, konfirmationsläger och vandringshelger. Anläggningen är Svanencertifierad och ingår i Svenska Spahotell.

Taggar/Etiketter
Kickoff  Konferens  Mat & dryck  Natur  Spa  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.