Mötesplatser i City - för effektiva möten - | Konferensvärlden
Sky High Meetings – Turning Torso
Sky High Meetings – Turning Torso en central mötesplats i Malmö.
Sankt Jörgen Park Resort
Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg.
Nalen i Stockholm city
Nalen i Stockholm city
Anna Kjellström
Anna Kjellström, administratör på Sveriges unga akademi.
Foto: Makus Marcetic
Reportage > Mötesplatser i City - för effektiva möten

Mötesplatser i City - för effektiva möten

Mötestrender Att slippa långa resvägar och ha nära till allmänna kommunikationsmedel är något som uppskattas av många konferensbokare idag. Vi ringar här in några centralt belägna mötesplatser, med fokus på Stockholm, Göteborg och Malmö.

1 mars 2016, uppdaterad: 5 oktober 2016

Det blir allt viktigare att vara effektiv med medarbetarnas tid och då är valet av mötesplats många gånger enkelt; konferensanläggningar i citykärnan med effektiva kommunikationer i dess närhet efterfrågas allt mer.

Central knutpunkt underlättar

Anna Kjellström är administratör på Sveriges unga akademi, som är ett oberoende, tvärvetenskapligt forum för framstående unga forskarna i Sverige inom alla ämnesområden.

- Då Sveriges unga akademi träffas flera gånger om året varierar mötena vad gäller typ av konferenslokaler, läge med mera. Våra ledamöter är mitt uppe i sina forskarkarriärer, reser ofta i sitt jobb och ska dessutom få privatpusslet att gå ihop. Då vi gärna ser att så många ledamöter som möjligt ska kunna vara med på alla möten, vill vi att det ska vara så smidigt och tidsbesparande som möjligt att ta sig dit. Ledamöterna är ju också utspridda över hela landet och kommer resande från alla möjliga håll och då underlättar det att hålla mötet i närheten av en central ”knutpunkt", förklarar hon.

Vid vissa möten är det viktigare än vid andra att hålla till centralt; så exempelvis när Akademin försöker kombinera möten med besök på forskningsspecifika platser eller med att träffa intressanta personer.

- Då dessa platser och personer ofta befinner sig centralt är det ofta en stor fördel att ha mötet i deras närhet, konstaterar hon.

Uppleva själva staden

Men det är inte bara rent praktiska skäl som gör att det är av stort värde att kunna konferera centralt.

- Om vi har ett möte i en stad där inte alla ledamöter tidigare har varit känns det intressant att passa på att få en uppfattning om själva staden. Kanske finns det något trevligt museum eller utställning som Akademin hinner besöka och det kan också bli någon liten promenad mellan till exempel hotell och konferenslokal. Jag har själv varit på möten i många städer, men egentligen inte sett själva staden, bara ett hotell och en konferensanläggning någonstans utanför, säger Anna Kjellström.

I Stockholm finns en mängd riktigt centrala konferensanläggningar, som exempelvis Berns, IVA Konferenscenter och Konferens Strandvägen 7A som alla ligger ett stenkast från Stureplan. På Norrmalm hittar man bland många andra Stockholm City Conference Centre och Nalen Evenemang och Konferens.

För den som vill konferera citynära i södra Sverige finns till exempel Malmö Börshus och Sky High Meetings i imponerande höga Turning Torso. Och i västra Sverige är Sankt Jörgen Park Resort, Gothia Towers och Hotel Riverton fina och fräscha Göteborgshotell som erbjuder gångavstånd till det mesta som man kan tänka sig i en storstad.

Få kostnadsfri bokningshjälp på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.