Mötesproffs på historiskt hotell vid havet - | Konferensvärlden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Reportage > Mötesproffs på historiskt hotell vid havet

Mötesproffs på historiskt hotell vid havet

Slott & Herrgårdar Beläget vid Baggensfjärden i Stockholms skärgård, erbjuder Grand Hotel Saltsjöbaden en inspirerande miljö för kreativitet och innovation. Den vackra trädgården och panoramautsikten över havet skapar en atmosfär av lugn och harmoni, perfekt för produktiva diskussioner och samarbeten.

Text: Helena Wikström

19 mars 2024,

Få miljöer är så tacksamma för en konferens eller ett viktigt möte som Grand Hotel Saltsjöbaden. Anläggningen ser ut som ett slott! Pampigt, vitt och strålande ligger det mitt i en underbar saltstänkt skärgårdsmiljö. Klassiska bankettsalar, gnistrande kristallkronor, patinerade spegeldörrar och sirliga stuckaturer ramar in konferensen och ger den ett historiskt djup. Grand Hotel Saltsjöbaden slog upp portarna med kunglig glans den 10 maj 1893 – K. A. Wallenbergs vision om en ny oas för den hårt arbetande stockholmaren var nu förverkligad. Här kunde man göra allt från att fly vardagen med diverse behandlingar i spat, till storslagna fester, inte sällan med kunglig närvaro.

– Nu precis som då reser gäster just hit för att få njuta av spat, god mat och dryck i vackra lokaler samt känna närheten till naturen och havet, säger Cecilia Hjort Wintzell, säljchef på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Hotellet erbjuder 9 konferens- och möteslokaler för mellan 2-250 personer, där den största lokalen, Wallenbergsalen med anrika kristallkronor, har en egen tillhörande takterass. På hotellet finns 135 vackra hotellrum och sviter, här finns ett spa, gym och ståtliga matsalar.

– Vi är proffs på möten och vill gärna fungera som rådgivare för besökande grupper. Vi hjälper till att sätta en agenda och några av mina tips är att alltid försöka ha med en aktivitet och att man även under mötesdagen skapar utrymme för pauser. Det här vet vi stärker teamkänslan för hela gruppen, säger Cecilia.

Personalens kunskap, de mjuka värdena, är något man vill framhålla som en av Grand Hotel Saltsjöbadens stora styrkor. Service och flexibilitet hos personalen säkerställer en smidig upplevelse för alla besökande grupper.

På Grand Hotel Saltsjöbaden finns tillgång till natur, vackra miljöer för återhämtning samt fartfyllda aktiviteter till havs. Anläggningen samarbetar med Öppet Hav som ordnar RIB-båtsturer, seglatser eller jollebåtstävlingar. Med havet så nära blir detta både naturligt och lättillgängligt.

– Men vi uppmuntrar även till att skapa just trevliga och mysiga pauser, som att göra om eftermiddagskaffet till en härlig picknick intill vattnet. Eller utmana varandra till att våga ta ett vinterbad säger Cecilia.

Gå en tipspromenad, prova på lerduveskytte, ta en fördrink i trädgården eller en cocktail vid havet och besök den härliga spa-avdelningen. Grand Hotel Saltsjöbadens köksmästare Jon Lindstedt bjuder på rena och traditionella rätter i ny svensk-fransk tappning, baserade på säsongens bästa råvaror, och du kan njuta av en tre-rätters meny i den vackra Franska matsalen eller slå dig ner i Alice bar och välja något gott från den klassiska barmenyn. På sommaren finns den stora utepaviljongen med en specialkomponerad meny.

– Vår egen konditor skapar med omsorg vår fina eftermiddagsfika buffé. Hembakt och tillagat med stor kreativitet, leder till en härlig smakupplevelse, fortsätter Cecilia.

Grand Hotel Saltsjöbaden är en utmärkt plats för att skapa en rolig kick-off eller en kreativ konferens för ditt team. Det ståtliga hotellet med sina vackra salar och sitt underbara läge alldeles vid vattnet, tillsammans med en dedikerad personalstyrka borgar för en minnesvärd upplevelse.

Fakta:
Grand Hotel Saltsjöbaden ligger vid Baggensfjärden i Stockholms skärgård. Här hittar du nio ljusa konferenslokaler för upp till 250 personer. Havsnära aktiviteter i en avkopplande miljö för kreativa pauser och du blir väl omhändertagen av möteserfaren personal.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.