Njutning med nytänk i historisk miljö - | Konferensvärlden
johannesbergs slott
johannesbergs slott
johannesbergs slott
johannesbergs slott
Reportage > Njutning med nytänk i historisk miljö

Njutning med nytänk i historisk miljö

Slott & Herrgårdar Johannesbergs Slott hittar du i vackra Roslagen. Endast 1 timme från Stockholm och 20 minuter från Arlanda njuter du av historisk miljö, vackra omgivningar, energigivande spa och avkopplande övernattningar med unika matupplevelser i nytt koncept.

Text: Helena Wikström

27 oktober 2023,

Johannesbergs Slott har gamla anor, slottet uppfördes under 1600-talet, men brann ner och återuppfördes under 1800-talets slut. Sedan 1989 har slottet varit konferensanläggning.

– Sedan dess har slottet kontinuerligt byggts ut och idag består anläggningen av 9 fastigheter. 2010 byggdes en 2000 kvm stor fastighet som rymmer vår största konferenslokal och en stor festvåning, berättar Göran Andersson, vd på Johannesbergs Slott.

De nuvarande ägarna tog över slottet 2020 och har under de gångna två åren totalrenoverat hela slottet och delar av konferenslokalerna. Spa-avdelningen har renoverats och utökats med två utomhuspooler, spa-lounger, behandlingsrum och ett yogarum. Och arbetet fortskrider.

Det fördelaktiga läget, bara 20 minuter från Arlanda, gör det lätt att ta sig hit. Väl här möts du av den stämning och vackra omgivning som bara återfinns runt gamla slott. Längst med de slingrande grusvägarna passerar du betande kor, får och hästhagar och alléer som får dig att känna dig långt, långt borta från storstadens buller.

– Vi ligger dessutom bara 100 meter från Johannesbergs Golf som både har en 18-håls mästerskapsbana och en 9-hålsbana med Pay & Play. Golf är stort hos oss, säger Göran.

Slottets vackra omgivningar bjuder in till joggingturer, eller varför inte utmana kollegorna i en match på padelbanan innan ni slappnar av och njuter i poolen eller bastun. Johannesbergs Slott samarbetar också med Aktivitetsteamet och PULS, två professionella aktivitetsarrangörer som erbjuder ett stort utbud av olika aktiviteter, perfekta för teambuilding.

På Johannesbergs Slott finns 8 ljusa och rymliga konferenslokaler och 6 st praktiska grupprum, alla utrustade med den senaste tekniken och i de större lokalerna finns dessutom scen, mikrofoner och headsets. Den största lokalen, Johannesbergssalen rymmer 220 personer.

– Vi har också väldigt stora lounger, där man bara kan hänga och umgås. Bra platser för eftersnack när man lämnat själva konferenslokalen, säger Göran.

Hotellrummen har renoverats och man har byggt en svit och två familjerum och idag finns här 215 bäddar fördelade i olika fastigheter. I slottets stora huvudbyggnad finns förutom reception och sällskapsrum, även matsalar och tre chambre separée.

– Här ligger också vår fantastiska vinkällare och i direkt anslutning till den finns ett provningsrum som rymmer 20 personer, berättar Göran vidare.

Maten och matens betydelse för konferensgästerna är central för Johannesbergs Slott. Just nu arbetar man med att ta fram ett helt nytt koncept för konferensmåltider, ett koncept för välmående.

– Vi tänker mycket på hur vi vill att en konferensdeltagare ska må efter en lunch. Äter man en tung lunch så sitter man sedan och somnar under den fortsatta konferensen. Vi vill ta fram ett koncept som istället skapar energi och välmående, förklarar Göran.

Tillsammans med Lunds tekniska högskola har man dessutom tagit fram en måltidsdryck som gör att man bibehåller energin och slipper dippar i blodsockernivån. På Johannesbergs Slott har man tänkt på allt och skapat en plats för goda möten. Man har skapat möjligheternas slott. 

Johannesbergs Slott ligger i Roslagen inte lågt från Rimbo. Bara en timme från Stockholm och 20 minuter från Arlanda. Här konfererar man i 8 konferenslokaler där den största tar 220 personer. Här finns 215 bäddar, en nyrenoverad spa-avdelning och du har 100 meter till golfbanan. Köket är inriktat på konferensdeltagarnas välmående i ett nytt spännande koncept.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.