Nu blommar det på Hotell Blå Blom - | Konferensvärlden
hotell blå blom
hotell blå blom
hotell blå blom
hotell blå blom
hotell blå blom
hotell blå blom
hotell blå blom
Reportage > Nu blommar det på Hotell Blå Blom

Nu blommar det på Hotell Blå Blom

Konferenspärlor Hotell Blå Blom ligger mitt i Gustavsbergs Hamn, i två av porslinsfabrikens mest anrika byggnader. Hotellet har fått sitt namn av den kända porslinsserien Blå Blom och är ett litet boutiquehotell som tagit fasta på sin kreativa miljö och skapat en personlig och trivsam plats för kreativa möten.

Text: Helena Wikström

5 maj 2023,

Gustavsbergs Hamn andas sin långa och spännande historia som en av Sveriges viktigaste platser för keramik och porslinsframställning, och är idag en samlingsplats för aktiva konstnärer och hantverkare. Mitt i det spännande området hittar du Hotell Blå Blom som gjort en storsatsning med utökad kapacitet både för restauranggäster och för konfererande grupper.

– Idag har vi en fullservicerestaurang och tar emot både privat- och konferensgäster alla dagar i veckan. Vi serverar frukost, lunch och á la carte middagar måndag till lördag och har afternoon tea på söndagar, berättar Sofia Rosengren, som äger och driver hotellet tillsammans med sin sambo Ragnar Flink.

Hotellet har nyligen renoverats och har idag ett helt våningsplan med konferenslokaler inredda i industristil med den senaste tekniken och alla önskvärda faciliteter. De fyra ljusa lokalerna är uppkallade efter kända designers och konstnärer som verkat i Gustavsberg. Här hittar du Stig, Tyra, Lisa och Wilhelm, där Stig är det största mötesrummet med plats för 60 personer och med en vacker utsikt över Farstaviken.

– Lisa och Tyra är egentligen en lokal som rymmer 24 personer, men här har vi en vikvägg och kan lätt skapa två grupprum som vardera rymmer 12 personer. I Wilhelm kan vi ta emot 10 personer i styrelsesittning, säger Sofia.

Även våningsplanen för de idag 38 hotellrummen, med totalt 68 bäddar, har renoverats löpande under de senaste åren och tio nya hotellrum har färdigställts. Hotell Blå Blom ligger i två fastigheter som ligger invid varandra, och förra året byggde man en lounge mellan dessa två byggnader, för att binda samman dem på ett både praktiskt och vackert sätt.

– Där finns receptionen och en trevlig lounge och avkopplingsyta där man kan ta en kopp kaffe eller ha en AW. En naturlig lösning när vi byggde vår nya konferensdel, säger Sofia.

Hotell Blå Bloms läge, bara tjugo minuter från Slussen, med bussar som går var tionde minut gör platsen ypperlig för konfererande grupper som antingen vill ha en endagskonferens eller en konferens med övernattning. Nära staden men vackert vid vattnet i den anrika hamnen. Här saknas inte heller spännande pausaktiviteter som besök på Gustavsbergs Porslinsmuseum eller porslinsbutikens andrahandssortering. Platsen sjuder av kulturella aktiviteter, även sådana där du kan få prova din egen konstnärlighet genom att dekorera porslin.

Att äta sin middag på Hotell Blå Blom ska vara en både rolig, överraskande och avslappnad upplevelse. Här har man gjort sin egen tolkning av begreppet ”Fine Dining” till att mer handla om ”Fun Dining”.

– Hela restaurangen är ombyggd sedan vi började med kvällsmiddagar, med nya möbler och nya lampor för att närma oss vårt mål med att skapa en restaurang som verkligen bjuder in till mysiga middagar, berättar Sofia.

Här serveras mat som är omsorgsfullt tillagad på bra råvaror, säsongsanpassade så långt det går. Man jobbar hållbart med lokala producenter med hela världen som inspiration, och lägger stor vikt hur maten presenteras där porslin från Gustavsbergs historia är en självklar ingrediens.

Fakta:
Hotell Blå Blom ligger mitt i Gustavsbergs Hamn, lätt att nå både med egen bil som kommunalt. Här hittar du fyra spännande möteslokaler där den största rymmer 60 personer. Hotellrummen är nyrenoverade med totalt 68 bäddar. Närheten till porslinsfabriken bjuder in till roliga och lärorika aktiviteter – ett område som andas kreativitet och inspiration för alla besökande grupper.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.