Nya Hotell Klövsjöfjäll – lika bra året om - | Konferensvärlden
Hotell Klövsjöfjäll
Hotell Klövsjöfjäll
Hotell Klövsjöfjäll
Hotell Klövsjöfjäll
Hotell Klövsjöfjäll
Reportage > Nya Hotell Klövsjöfjäll – lika bra året om

Nya Hotell Klövsjöfjäll – lika bra året om

Konferenspärlor I idylliska Klövsjö har fjällgäster aktiverat och återhämtat sig i över 40 år. Sommaren 2020 slog Hotell Klövsjöfjäll upp portarna till en helt ny anläggning med konferenslokaler, spa-avdelning och moderna hotellrum. Mitt i backen hittar du hotellet som ger dig fantastiska upplevelser året om.

Text: Helena Wikström

31 januari 2023,

Nya Hotell Klövsjöfjäll öppnade precis när pandemin slog till och många av Sveriges hotell- och konferensanläggningar stängde ner. En svår situation som dock spelade de fjällnära verksamheterna lite i händerna. Nu skulle vi inte resa utomlands utan satsa på utomhusaktiviteter inom landet.

Eftersom man nu skulle ägna sig åt svenskt friluftsliv så fick vi en fantastisk start på vårt nyöppnade hotell. Det senaste året har även konferensgästerna hittat hit till vår pärla i Vemdalen, berättar Mimmi Backskog, bokningsansvarig.

Att vintersäsongen är självklar med backar och spår precis utanför hotellet, där Klövsjö/Storhognas sammankopplade skidområden erbjuder varierad åkning på två fjäll – men det natursköna området är lika attraktivt att besöka året om.

Vår, sommar och höst är det fantastiskt här med otroliga färger och dessutom ligger vi bara 3 km från en golfbana. Det finns nästan mer att göra här sommartid, säger Mimmi.

Skotersafari, hundspann, fiske, vandring, golf, ridning eller jakt på vikingaskatt, är bara ett axplock av möjliga aktiviteter Hotell Klövsjöfjäll har att erbjuda.

På Hotell Klövsjöfjäll hittar du tre helt nya konferenslokaler. De två mindre, med fast möblering, tar 10 respektive 14 personer och den större lokalen rymmer upp till 100 personer i biosittning. Lokalerna nyttjas lika lätt av ett företag som vill använda sig av alla lokaler som det går bra att vara flera konferensgrupper här samtidigt. Hela konferensdelen ligger avskilt på femte vången, överst i hotellet, där också spa-avdelningen ligger

Vår spa-avdelning har tre olika bastutyper; vanlig finsk bastu, IR-bastu och en ångbastu. Vi har två bubbelpooler varav en utomhus, en relaxavdelning med bar och man kan också beställa spa-behandlingar. Och här har man också fantasisk utsikt mot fjällen, säger Mimmi.

Hotell Klövsjöfjäll har 39 ombonade dubbel- och superiorrum och för den som önskar självhushåll  finns tolv fina lägenheter i storlekarna 4, 5, 6 och 8 bäddar. Rummen, inredda i behagliga färger som ger en varm atmosfär, är inspirerande av ägarnas egna resor till internationella alpina orter.

Restaurangen bjuder på ett spännande crossover-kök – klassiska italienska rätter tillagade med jämtländska råvaror. Den naturliga följden av mötet mellan den italienska restaurangkonsulten och de lokala produkterna. På Hotell Klövsjöfjäll hittar du också en av Jämtlands största solterasser. På det 500 kvm stora soldäcket med utsikt mot backen njuter du av vårvinterns sköna eftermiddagssol. Vid soldäcket hittar du också puben Sotto Zero, hotellets after-ski lokal som är öppen vintertid.

Puben kan även abonneras av en konfererande grupp som vill ordna en fest på kvällen och kanske hyra in ett band, förklarar Mimmi.

I huset finns också hotellets egna sportbutik där man kan hyra utrustning för både längd, alpin och snowboard och få sina skidor levererade direkt till sitt boendeförråd. På sommarhalvåret kan man hyra utflyktscyklar, kajaker och Sup-brädor. Anläggningen ligger bara 70 meter från vattnet.

Att kombinera möten med vildmarksupplevelser kittlar kreativiteten och man kan lugnt säga att på Hotell Klövsjöfjäll finns det upplevelser för både kropp och själ – året om.

Fakta:
Nya Hotell Klövsjöfjäll öppnades sommaren 2020 och har idag totalt 149 bäddar fördelade på 39 hotellrum och 12 lägenheter för självhushåll. Här hittar du tre moderna konferenslokaler där den största tar 100 personer i biosittning. Anläggningen har en välutrustad spa-avdelning med panoramavy, ett av Jämtlands största soldäck och ett kök med spännande crossover-meny.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.