Ombonat mitt i stan - | Konferensvärlden
Freys Hotel
Freys Hotel
Freys Hotel
Freys Hotel
Freys Hotel Lilla Rådmannen
Freys Hotel Lilla Rådmannen
Freys Hotel Lilla Rådmannen
Freys Hotel Lilla Rådmannen
Reportage > Ombonat mitt i stan

Ombonat mitt i stan

Hotell Inredningsglädjen är total och lyser upp varje vrå. På familjeägda Freys Hotel sammanstrålar gästerna i en färgsprakande omgivning – med direkt access till huvudstadens rikliga utbud.

16 oktober 2018, uppdaterad: 18 oktober 2018

Freys Hotel i Stockholm är interiörmässigt som ett konstverk i sig. Handmå­lade väggar, smyckade golv med sirliga mönster, läckra formgivna möbler klädda i mocka och tyg och fyndiga detaljer vävs samman och bil­dar en dynamisk atmosfär.

– Förr skulle alla konferensrum vara så avskalade. Nu vill gästerna ha något att vila ögonen på, säger Marie Stanley som ansva­rar för hotellets mötes- och eventdel.

Och den hemtrevliga känslan på Freys Hotel är verkligen påtaglig. Här möts man av mjuka, varma färger, en allt igenom in­nerlig stämning där gammalt blandas med nytt. Vid receptionen hänger läsglasögon på rad för den som behöver låna och inredaren Agneta Thögersen har gett både konferens-och hotellrummen en personlig prägel.

– Eftersom vi är ett privat familjeägt ho­tell så är beslutsvägarna korta och svängar­na kan tas ut. Anläggningen förfinas konti­nuerligt genom till exempel byte av mattor, tapeter och detaljer. Många gäster stänger av sina mobiler när de kommer hit för de vill vara härvarande, det ser vi som ett gott tecken, berättar Marie Stanley.

Hyr ett helt våningsplan

Det fristående hotellet Freys ligger bara några tiotal meter från Vasagatan, mitt i Stockholms city. Centralstationen och Ar­landapendeln finns endast ett övergångs­ställe bort och närmare kommunikationer, nöjen, restauranger och butiker går det näs­tan inte att komma. En kort promenad och du befinner dig i historiska Gamla stan eller i den vackra Kungsträdgården.

Hotellet matchar stadens utbud – innan­för väggarna ryms 127 rum och nio nyre­noverade och smakfullt inredda konferens­lokaler som passar eller kan anpassas efter alla sorters möten: den personliga intervjun likväl som den större kundpresentationen. De två största lokalerna kan vardera ta emot cirka 50 personer och oavsett om det rör sig om hel- eller halvdagskonferens, en dag el­ler flera, med eller utan logi, frukost- eller kvällsmöte så arrangeras det med finess.

– Den stora salen ”Energi” på markplan har egen lounge som också fungerar som extra grupprum. Rummet är idealiskt för seminarier eller mindre utställningar och om man önskar en privat middagssal. Det är även populärt att hyra hela konferensvå­ningen på 220 kvadratmeter för upp till 150 personer, då får man en exklusiv avskildhet.

Moules Marineré – en ekologisk delikatess

Direkt till vänster innanför Freys entré lig­ger den välrenommerade Belgobaren, som står för maten under konferensen. Som namnet antyder vurmar restaurangen för Belgien, vilket lyser igenom på menyn, där musslor i alla dess former är en specialitet. Förutom den enastående maten har restau­rangen också gjort sig ett namn genom sitt gedigna sortiment av öl med hela 300 sor­ter. Från köket doftar det ljuvligt och här tillreds bland annat mustiga fisk- och skal­djursgrytor med vitlöksbröd och saffransai­oli, husets smakrika Belgoburgare med till­behör och färska frites samt utsökta Moules Marineré med vin, grönsaker och örter.

– Vi kan också erbjuda bufféer av olika slag och många andra rätter, samt ett för­månligt måltidspaket med lunch, för- och eftermiddagskaffe. Gästerna kan naturligt­vis även välja helpension som inkluderar konferensmiddag. Ölprovningar arrangeras på förfrågan.

Ett Freys i miniatyr

I Freys ingår också det charmiga systerho­tellet Lilla Rådmannen på Rådmansgatan, även det med ypperligt läge intill shop­pingstråket Drottninggatan och vägg i vägg med den mysiga restaurangen Belgobaren Moules & Beer. Lilla Rådmannen är ett Freys i miniatyr med 62 rum för övernatt­ning och nio konferenslokaler för upp till 40 personer, inklusive en väl tilltagen tak­terrass med utsikt över Vasastans takåsar.

Altanen är till stor del täckt, vilket gör att ett stilla regn snarare blir en mysfaktor för ett möte utomhus än ett hinder. Och om solen inte skulle räcka till när hösten gör sig påmind kan man i stället sätta sig och koppla av en stund i ljusterapirummet. Det är lätt att förstå gästernas beskrivning av ho­tellet – som en hemtrevlig kursgård mitt i storstan.

Freys Hotel

Freys Hotel nära Centralstationen i Stockholm har 127 hotellrum, i storlek från enkelrum till familjerum. Det finns nio mo­derna och individuellt inredda konferens­rum för upp till sammanlagt 150 personer. Systerhotellet Lilla Rådmannen erbjuder 62 hotellrum och nio inbjudande och flexi­bla konferenslokaler. Parkeringsplatser finns att hyra i anslutande varmgarage.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.