Öppna upp för ett fängslande möte med randiga förtecken - | Konferensvärlden
Långholmen
Långholmen
Långholmen
Långholmen
Långholmen
Långholmen
Långholmen
Reportage > Öppna upp för ett fängslande möte med randiga förtecken

Öppna upp för ett fängslande möte med randiga förtecken

Konferenspärlor Mitt i Stockholm på den gröna ön Långholmen ligger en konferensanläggning som med trygg och erfaren hand guidar din grupp till ett cellsynt fängslande möte. I det gamla fängelset äter du kungligt, sover som en fånge och bryter invanda mönster med hjälp av randiga aktiviteter.

Text: Helena Wikström

16 juni 2023,

Långholmen är en grönskande oas med vackra promenadslingor, badplatser, klippor och strålande utsikt över stora delar av staden. Ön har en spännande historia –  i 250 år låg här ett vittomtalat fängelse. 1975 släpptes den sista fången fri och istället blev det forna fängelset hotell och konferensanläggning. Idag en inspirerande miljö som hjälper er att släppa tankarna fria.

Långholmen är en populär rekreationsplats och en fantastisk plats att arbeta på. Den unika miljön bidrar både till vår starka sammanhållning och till höga servicenivå, berättar Christine Stenberg, Arrangemangschef.

Den höga servicenivån på Långholmen konferens handlar om allt från bemötande till mat och aktiviteter med koppling till öns spännande historia. Men det handlar också om personalens långa erfarenhet av att planera och genomföra konferenser. Under en konferens är det många moment som sker och att få allt att flyta på bra kräver erfarenhet och detaljkontroll.

Vi brukar säga att det här är ”en fängslande miljö”! skrattar Christine.

Anläggningens arrangemangsavdelning erbjuder roliga, spännande och lärorika aktiviteter med randiga förtecken. Att få klä ut sig till en ”gammeldags” fånge i randiga kläder och leka Fångarna på Långholmen, Rymningen eller Fångkampen är populärt och unikt i ordets rätta bemärkelse.

Vi har verkligen något som andra inte har, i och med att vi kan utgå från och satsa på vår unika historia. Det är ett kulturarv vi verkligen vill förvalta, säger Christine.

Att göra en guidad tur på Kronohäktet och ta del av öns historia och intressanta människoöden är ett bra tips för de som vill ta det lite lugnare, och vill man inte göra ett längre avbrott i konferensen kan en guide beställas till lokalen för en kort miniguidning.

Långholmens Wärdshus lockar gäster från när och fjärran och det är inte konstigt med ett kök som satsar hårt på att laga mat på råvaror av hög kvalitet som ofta är närproducerade. Köksmästarna vet vad som behövs för att sätta en gourmetmässig guldkant på konferensen – de har funnits här i över tjugo år.

Vårt för- eller eftermiddagsfika till exempel, består av en helt fantastisk buffé av hembakta läckerheter. Både nyttigheter och onyttigheter i en välkomponerad blandning, säger Charlotta Davis, konferenschef.

Förutom Wärdshuset finns baren Finkan som är gjord både för en kopp kaffe eller en drink innan middagen och under sommarhalvåret lockar den härliga uteservering, Wärdshusparken, till skön avkoppling. I den vackra festvåningen med anor från 1600-talet  kan man hålla större fester eller företagsevent för upp till 90 personer.

Det gamla fängelset är väldigt vackert med många stora lokaler och vi har en väldigt hög kvalitet på vår produkt, det kan jag verkligen lova, fortsätter Charlotta.

På Långholmen finns 17 konferenslokaler där den största lokalen, Tingssalen, tar 80 personer. Och så slutligen hotellet som ligger i det tidigare Kronohäktet. När du övernattar på Långholmen så bor du inte i ett vanligt hotellrum – du bor i en ombyggd fängelsecell! Här finns enkel- och dubbelceller med modern komfort och roliga designlösningar. Ett cellsynt spännande boende för grupper som längtar efter ett fängslande möte.

Fakta:
Långholmen är lätt att hitta, mitt i Stockholm med bra kommunikationer och stor gratis parkering. Företaget är familjeägt och den familjära stämningen genomsyrar verksamheten. Det här är platsen för ett unikt möte i en kulturhistorisk miljö som påverkar allt från boende till roliga aktiviteter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.