Piggt och energiskt i Stockholm - | Konferensvärlden
Generator
Generator
Brent Gibbs
Brent Gibbs, Generators australiensiske vd som har ett förflutet både på Radisson, Nordic Choice och Australiens motsvarighet till Scandic.
Foto: Mia Wibacke Bornberger
Reportage > Piggt och energiskt i Stockholm

Piggt och energiskt i Stockholm

Mötestrender Mindre tradition, lekfullare, roligare. Designhotellet Generator i Stockholm lockar med en färgstark och kreativ inredning, avslappnad stämning och ett suveränt citynära läge. Vilken tillställningen än är – hos Generator får arbetslusten och idérikedomen en skjuts.

Mia Wibacke Bornberger

22 oktober 2019,

Att cheferna kommer i t-tröja och jeansjacka när de träffas säger en del om den varma och opretentiösa atmosfären på Generator, som för tre år sedan slog upp sina portar i Stockholm. Det är högt i tak, både bildligt och bokstavligt och mottot är ”javisst kan vi göra det”, snarare än ”nej det går inte, så har vi aldrig gjort tidigare”. Hotellkedjan finns i dag utspridd på hela 14 platser i Europa och sex i USA och konceptet bygger på öppenhet och stora sociala ytor. Tilltalet riktar sig till mötesgruppen som vill ha en personlig och flexibel konferens som sticker ut från mängden.

– Vi har en unik image, en stil som ger konferensdeltagarna större möjligheter att fylla tiden med roliga saker, inte bara sitta still i ett rum. Vi satsar mycket på interaktiva ytor och tänker nytt när det gäller mat och dryck samt försöker knyta till oss och jobba nära andra företag med liknande upplägg, säger Brent Gibbs, Generators australiensiske vd som har ett förflutet både på Radisson, Nordic Choice och Australiens motsvarighet till Scandic.

En kameleont

Generator ligger på Torsgatan nära Norra Bantorget. Härifrån är det bara en kort promenad till Centralstationen och alla kommunikationer, liksom till citypulsen. På insidan råder skandinavisk design med rena linjer som går igen både i gemensamma ytor som kafé och konferensdel och de fem möteslokalerna, av olika storlek, är anpassade för ett fåtal personer och uppåt. Lokalerna lämpar sig för frukostmöten, seminarier, utbildningar av olika slag, interna konferenser eller stora happenings. Det största mötesrummet ger verkligen uttryck för det lekfulla konceptet där stolar och soffor i olika färger blandas med pingisbord och flipperspel.

– Den lokalen är som en kameleont. Man kanske vill ha den på ett sätt på dagen, och ett annat på kvällen. Det är över huvud taget en mycket avslappnad miljö – du kan slå dig ner precis var du vill eller mingla runt för flödet. Det händer spännande och givande saker i gruppen på en sådan här plats. Folk börjar ofta prata med varandra direkt, säger Brent Gibbs.

En av världens bästa nykomlingar

En annan central del på Generator är den prisade cocktailbaren Hilma på gatuplan, som är designad med konstnären Hilma af Klint (1862–1944) som inspirationskälla. Bakom inredningen står Tengbom arkitekter. För några år sedan utnämndes krogen av amerikanska CNN Travel till en av världens bästa nykomlingar, tätt efter konkurrenter i London, Glasgow, Schweiz, Mexiko och Caymanöarna.

– Hilma är annorlunda och förmodligen olikt någonting annat du upplevt i Stockholm, det märks direkt när man kommer in i restaurangen. Vilken annan anläggning har tatuerarstudio, eget dj-bås med scen, galleri och en meny med internationella streetfood-influenser och svensk touch. Man skulle kunna säga att Hilma af Klints abstrakta, lekfulla och färgglada verk är grunden som vi sedan har toppat med våra idéer.

Så äter gör man företrädesvis och gärna i Hilma, även om lunchen går att styra om till andra platser i huset om man vill. Fika serveras i konferenslokalen och där kan man också avsluta dagen med en after work och plockmat i form av tapas.

För övernattning finns hela 233 rum och totalt 796 bäddar, hälften är twin eller dubbelrum, hälften i flerbäddsrum, vilket gör det smidigt att inackordera stora grupper. Sovkapaciteten är alltså nära 800 personer och totalt rymmer anläggningen gott och väl 1 000 personer vid ett större evenemang.

Fakta:
Generator är ett modernt designhotell beläget vid Norra Bantorget i Stockholm, med cirka 500 meters gångavstånd från Arlanda Express och Centralstationen. Här finns fyra välutrustade och flexibla konferens- och eventlokaler för mellan 4 och 250 personer samt 233 rum och 796 bäddar för övernattning. Maten serveras i den egna restaurangen Hilma vars inriktning är internationell. Anläggningen har sedan öppnandet för tre år sedan tilldelats ett flertal priser, både för sin design och sitt kök.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.