Prisad gård med fokus på individen - | Konferensvärlden
Vår Gård
Vår Gård
Vår Gård
Vår Gård
Vår Gård
Reportage > Prisad gård med fokus på individen

Prisad gård med fokus på individen

Konferenspärlor En konferens i skärgårdsmiljö för tankarna till stärkande havsbris, vattenaktiviteter och bedårande omgivning. Vår Gård Saltsjöbaden i Nacka har allt det, och även en särskild omtanke om individen. Här blir vistelsen något utöver det vanliga.

Mia Bornberger

21 november 2018,

Historien om Vår Gård börjar redan på 1920-talet då Kooperativa Förbundet, KF, började bedriva utbildning för sina anställda på området. Harald Elldin, legendarisk rektor för kursverksamheten, tog hellre med sig eleverna ut i den fantastiska naturen än stod och mässade vid en kateder. Han var övertygad om att människans alla sinnen måste stimuleras för att ny kunskap och intryck ska kunna tas tillvara på bästa sätt.

– Den filosofin lever vi efter här än i dag. För oss är möten så mycket mer än bara teknik och fyra väggar, vi vill känna in och möta allas behov. Vår grund vilar på mjuka värden, engagemang och omtanke. Det är genom det man når välmående både bland gäster och personal, säger vd:n Kadi Upmark.

Och det är onekligen ett koncept som fungerar. De senaste åren har utmärkelserna strösslats över Vår Gård. 2017 utsåg Svenska Möten anläggningen till Årets Mötesplats och samma år tog bagaren Ått Padtum Söderström hem titeln Årets Bagare. I år blev Vår Gård korat som Årets konferensanläggning i Nacka av Nacka Företagarträff.

Rum med personlig touche

Vår Gård ligger i natursköna Saltsjöbaden strax utanför Stockholm och är enkelt att nå med både bil, buss eller spårväg. Den pulserande huvudstaden ligger bara 20 minuter bort, vilket är svårt att tro när man står omgiven av magnifika sekelskiftesvillor, rogivande blandskog och skärgårdens stilla vatten. På den intilliggande norra holmen hade kung Oscar II en gång i tiden sin privata badplats.

Anläggningen erbjuder ett dussintal moderna och fullt utrustade möteslokaler i varierande storlek, alla smakfullt inredda med en personlig touch där inget rum är det andra likt.

– Här finns möjlighet att sjunka ner i vilsamma fåtöljer för avslappnade och informella samtal, lika gärna som man kan samla kollegerna runt effektiva runda bord-samtal. Båda ger ny näring och inspiration, fast på olika sätt, säger Kadi Upmark.

Att vandra mellan salar, gångar och hallar är som en resa i tiden. Epokerna avlöser varandra samtidigt som de flätas samman i en harmonisk samklang. Ett lysande exempel är den modernistiska huvudbyggnaden från 1959 som via en sinnrikt utformad pelargång, signerad arkitekten Dag Ribbing, elegant smälter samman med Villa Skärtofta från 1897.

Konst uppåt väggarna

Vår Gård är omtalad för sin gedigna konstsamling och hundratals verk smyckar väggarna. Samtliga mötesrum bär namn efter svenska konstnärer där flaggskeppet Isaac (efter Isaac Grünewald) är kronan på verket. Lokalen tar uppemot 300 personer och kan dessutom enkelt förvandlas för att passa olika typer av festligheter och evenemang.

En populär aktivitet är guidade konstvisningar där man, förutom Isaac Grünewald, också kan njuta av verk av storheter som Sven X:et Erixson, Stig Lindberg och Axel Törneman. Utomhus hittar man offentlig konst av både Lisa Larsson och Karin Meijer.

Aktiviteter som bryter isen

Söker man utmaningar av annat slag så är aktivitetsförrådet välfyllt. Vad sägs om en fartfylld tur med ribbåt, en utsökt lakritsprovning eller kreativ isskulptering, där deltagarna med hjälp av stämjärn formar isen efter ett utvalt tema och därefter presenterar sina verk för varandra. Eller varför inte ett roligt och motiverande gruppträningspass med styrkeövningar som passar alla nivåer.

– Gästen är hjärtat i verksamheten och jag ser oss som ett ekosystem där alla har sin roll och tillsammans arbetar för en harmonisk och dynamisk miljö. Och även om vi självklart är mycket stolta över våra utnämningar så är det allra finaste betyget utan tvekan återkommande gäster.

Vår Gård

Vår Gård har dussintalet möteslokaler i storlek från mindre grupprum upp till stor hörsal med scen för cirka 300 personer. På anläggningen finns 142 hotellrum och totalt 162 bäddar för både konferens- och privatgäster med tillgång till spa, gym och bastu. I lokalerna finns också ett eget bageri som serverar gästerna nybakat bröd och fika under dagen. Populära aktiviteter är isskulptering, ribbåt, klassisk eller modern konstvisning samt te- och lakritsprovning.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.