Rama in konferensen kungligt - | Konferensvärlden
Kokkedal Slot
Kokkedal Slot
Kokkedal Slot
Kokkedal Slot
Kokkedal Slot
Reportage > Rama in konferensen kungligt

Rama in konferensen kungligt

Utland Dinera som en drottning, sov som en kung och må som en prins. På Kokkedal Slot Copenhagen på Själland förenas danskt gemyt med ädla omgivningar och ståndsmässiga möteslokaler. Här väntar en konferens bland tinnar och torn.

Mia Wibacke Bornberger

13 mars 2019, uppdaterad: 25 juni 2019

Kokkedal Slot utanför Köpenhamn ligger inbäddat i ett böljande mjukt landskap och omges av en 18-håls golfbana med klargröna fairways och lummig skog. Härifrån har man en strålande utsikt över Öresund, ön Ven och den svenska kusten som skymtar på andra sidan vattnet. Det är en rofylld plats där den kungliga miljön och varma personliga servicen lägger grunden för en lyckad konferens.

Att allt fler svenskar har fått upp ögonen för anläggningen som mötesplats är knappast förvånande. Det är något visst med dejliga Danmark som får svenska hjärtan att klappa lite extra. Dessutom är det nära. Från Malmö och Helsingborg når man det lilla pittoreska samhället Kokkedal på en knapp timme med tåg. Sedan väntar endast en kort promenad från stationen fram till det skinande vita slottet. 

Middag bland källarvalven

Slottet uppfördes i mitten av 1700-talet men byggdes om på 1860-talet och fick då sitt nuvarande utseende i holländsk renässansstil. Källarvalven från den ursprungliga byggnaden behölls och hyser i dag en välsorterad vinkällare samt restaurangen Slotskælderen där det till lunch serveras traditionsenligt smørrebrød (fattas bara), med mängder av läckra pålägg. Till middag väntar en delikat trerätters som beroende på årstid serveras antingen på den överdäckade terrassen eller i den trivsamma restaurangen. Och på samma plan som terrassen hittar vi Biblioteksbaren, en avslappnad samlingsplats för kaffet eller kvällsdrinken.  

Konfererar gör man i sju vackert möblerade och moderna möteslokaler, där den största har plats för upp till 112 deltagare. Sittningen går att variera i flertalet av rummen och möjligheterna är oändliga. Boka ett möte över en dag eller ett konferenspaket med övernattning där alla bekvämligheter ingår. Eller slå på stort och abonnera hela slottet.

En fröjd för ögat

Efter en lång rad ägarbyten kom slottet att stå obebott under 1900-talets senare del. 2011, efter omfattande renoveringar, öppnade det för hotell- och konferensverksamhet och i dag glänser Kokkedal mer än någonsin. Inredning och möbler går i klassisk slottsstil med välformad stuckatur, bröstpanel och tidstypiska möbler. Bankettsalen är inramad av guldiga speglar och glittrande kristallkronor. 

Hotellrummen är inredda i standard, superior, de luxe, executive och junior svit. Badrummen är rustika med separat dusch och / eller badkar på tassar och inom kort försedda med lyxiga produkter från slottets alldeles egna produktserie. De exklusivare rummen har öppet upp i nock med synliga takbjälkar och utsikt mot slottsträdgården och golfbanan. 

Superboost för kropp och själ

Kunglig konferens kräver furstliga aktiviteter. På Kokkedal finns möjlighet att se omgivningarna från ovan i helikopter, segla, spela polo på ponnys och skjuta lerduvor med hjälp av laser. Golfbanan ligger utanför slottsporten och saknar man erfarenhet av järnsjuor och putters kan man i stället ”golfa på skoj”, och under lättsamma former få en inblick i golfens grunder.  

Vill man hellre låta kroppen njuta av värme och sköna bad så finns det ett spa med pool, relax och upplevelsedusch. Varför inte prova Saunagus med ljuvliga aromaoljor, där en bastumästare sveper runt den varma bastuluften med hjälp av handdukar? En riktig superboost för huden, kroppen och sinnet. 

På Kokkedal Slot är gästen kung eller drottning – om så för blott en dag.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.