Resan börjar vid världens ände - | Konferensvärlden
Bomans
Bomans
Bomans
Bomans
Bomans
Reportage > Resan börjar vid världens ände

Resan börjar vid världens ände

Konferenspärlor Naturligt och varmt. Lekfullt men stilfullt. Traditionellt med finess. På Bomans Hotell i Trosa lyfter en genuin hemma-känsla konferensen och gör den personlig på många plan.

Mia Bornberger

30 oktober 2018,

Det första som slår en besökare är att Bomans inte upplevs som en konferensanläggning i traditionell bemärkelse. Hotellet är med sina 44 rum och totalt 90 bäddar relativt småskaligt och att kliva in genom dörren är som ta steget in i någons vardagsrum. Och det är precis det som är meningen. Inget rum är det andra likt, utan alla är individuellt och lekfullt inredda. I en av sviterna pryder Rolling Stones-gitarristen Keith Richards väggen och i ett annat skådespelerskan och 1960-talsikonen Anita Ekberg. I ett flertal rum står badkaret mitt på golvet.

– De unika miljöerna sätter fart på både kreativiteten och inspirationen. Jag älskar till exempel att bada, men tycker det är tråkigt när jag inte kan umgås med den personen jag reser med. Därav badkaret inne i rummet, berättar Kristin Boman, vd och ägare, som designar rummen med stor omsorg, helt efter eget tycke och smak.

– Jag vill väcka känslor hos människor, gästerna ska må bra när de besöker oss. Och här sitter kärleken, omtanken och känslan i väggarna.

Med extra allt

Bomans ligger mitt i den sörmländska skärgården, bara några hundra meter från havet i idylliska Trosa, staden vid världens ände. Hotellet nås lätt från en rad närliggande städer, till exempel Örebro, Norrköping och Stockholm.

Konferenspaketen på Bomans går från standard till extra allt och det går också att abonnera hela anläggningen. Och även om Trosa är en utpräglad sommarstad så utgör Bomans en plats där alla årstider kommer till sin absoluta rätt. Mys framför öppna spisen om hösten, njut av syréndoften om våren, se juleljusen tindra på julbordet i december eller ta ett svalkande bad i det ljumma havet om sommaren.

Mötesrummen är sju till antalet och samtliga är fullt utrustade med både projektor och trådlöst internet. Den största lokalen, Barken, rymmer som mest 90 personer och den minsta cirka åtta. Salarna är precis som hotellrummen dekorativt och smakfullt inredda, flera av dem med vackra handmålade motiv på väggarna med inspiration från naturen.

Förnämlig vinkällare

Maten består av välkomponerade klassiker. Här hittar vi rätter som smörstekt piggvar med saffran, grillad zucchini med bakade betor och högrevsburgare med lagrad cheddar.

– Jag är själv ett fan av det traditionella och vällagade. En högklassig oxfilé eller kalixlöjrom är bland det bästa jag vet. Och vi använder självklart ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Till detta kan läggas vår exklusiva vinkällare där många fina årgångsviner ligger och väntar på att avnjutas.

Hotellet har genom åren byggt upp ett brett utbud av aktiviteter som lyfter konferensen ytterligare en nivå. Med tanke på läget är det marina temat med till exempel paddling och skärgårdsturer självskrivet. För den som hellre vill stimulera själen på land erbjuds både yoga, dans och blombinderi. Golfaren kan testa lyckan på någon av de närliggande banorna och konferensgruppen kan reta smaklökarna med olika dryckesprovningar. Eller varför inte utmana varandra i klurigheter, allmänbildning och problemlösning à la Da Vinci-koden eller På spåret.

Lyxiga skor att låna

Förutom det passionerade intresset för inredning vurmar Kristin Boman också för skor, i synnerhet Manolo Blahnik-skor.

– Jag har 50 par skor här för den som vill låna, och det är det väldigt många gäster som faktiskt gör. Här kan man passa på att bära exklusiva skor som man kanske annars inte har råd med eller vill kosta på sig. Livet ska vara så skönt det kan vara, även på konferens, eller kanske i synnerhet då.

Bomans Hotell

Bomans Hotell i Trosa har sju lokaler för alla typer av konferenser, från den lilla gruppen till sällskap på upp till 90 personer. Samtliga konferenslokaler har projektor, snabbt wifi och whiteboard. Mineralvatten, frukt och godis ingår. Hotellet har totalt 44 hotellrum och 90 bäddar, från enklare tvåbäddsrum till exklusiva sviter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.