Rogivande ö-tid - | Konferensvärlden
Visit Åland
Visit Åland
Visit Åland
Visit Åland
Park Alandica Hotell, Stora Salen
Reportage > Rogivande ö-tid

Rogivande ö-tid

Utland Kliv i land och känn vardagsstressen rinna av. Konferera i total avskildhet på en helt egen ö, eller med stadens nöjen, restauranger och shopping runt knuten. Natursköna Åland får må bra-hormonerna i kroppen att jubla.

Mia Bornberger

29 november 2018,

Var du än befinner dig på någon av Ålands närmare 6 700 (!) öar ligger det glittrande havet framför dina fötter. Östersjön omsluter dig i 360 grader och oavsett vilket hotell eller vilken konferensanläggning du tar in på, är det på sin höjd någon kilometer till närmaste strand eller öns karaktäristiska släta röda granitklippor. Här finns allt inom räckhåll vilket gör att man får ut mycket av sin vistelse, även om det bara handlar om några dygn.

– Vi kallar det för ö-tid. En rogivande miljö utan stress men desto mer saltstänkt havsluft, närproducerad mat och dryck och en makalös natur med havet som ett viktigt element. Det omgivande vattnet skänker rekreation och ypperliga möjligheter för gemensamma aktiviteter, berättar Sanna Könönen-Wahlstedt på partnerskapsorganisationen Åland Convention Bureau, som kostnadsfritt hjälper mötes/konferensköpare med allt från programförslag och offerter till bokningar, studiebesök och visningsresor.

Alla vägar bär till Åland

Åland är ett modernt samhälle med både hjärta och puls och lite av Nordens nav. Det geografiska läget mitt ute i det stora blå gör ö-riket till en perfekt samlingsplats för företag som vill knyta samman deltagare från olika länder runt Östersjön. Arlanda ligger en halvtimme bort med flyg, Åbo likaså.

– Flyger man till Stockholm gör tidsskillnaden att man, enligt klockan, faktiskt landar innan man har startat i Mariehamn, säger Sanna Könönen-Wahlstedt.

Väljer man att resa med båt finns det många avgångar att välja emellan och kanske kickar man igång konferensen redan ombord. Båtresan blir en upplevelse i sig, en härlig start på mötet och en chans att se den storslagna skärgården. Utan att glömma bort tax-free!

På plats rör man sig sedan enkelt mellan mötet, boendet och aktiviteter.

– På Åland hinner man med så mycket mer än bara mötet i konferensrummet. Och man gör allt i sin egen takt, berättar Sanna Könönen-Wahlstedt.

Den som vill sondera terrängen i friluftslivet kan hänge sig åt fiske, golf, paddling, vandring eller dykning. Och vill man bejaka sin kulturella sida så kan man bege sig till den välbevarade medeltida slottsruinen Kastelholm, som under Gustav Vasas regering var kungligt jaktslott, eller följa med på en arrangerad tur ut till en av fyrarna.

För åtta år sedan hittades ett skeppsvrak i den åländska ytterskärgården. Ombord fanns 145 flaskor champagne och fem flaskor öl från 1840-talet som var i ett mycket gott skick. Flertalet av flaskorna har auktionerats ut men några har bevarats och kan bland annat ses på Ålands kulturhistoriska museum.

Ett skafferi utanför dörren

Mat och dryck är centralt på Åland. Skärgårdens traditioner knyts samman med moderna inslag och inte mindre än fem restauranger har tagit plats i krogguiden White Guide Nordic.

– Vi satsar på lokalt producerade råvaror och småskalighet. Mycket av det som serveras hämtar vi från naturen direkt utanför dörren: fisk, grönsaker, svamp och bär. På ön finns många skickliga gastro-entreprenörer som producerar allt från friterad tång till handgjord getost och exklusiv druvgelé.

Stads- och naturnära

Som konferensgäst kan du bo vid havets rand i Silverskär, där gruppen har hela ön exklusivt för sig själv, koppla av i förtjusande bungalowstugor i Käringsund på Ålands västra udde eller finna absolut arbetsro bland karga klippor och hisnande havsutsikt på hotell HavsVidden.

Den som föredrar mer urban puls väljer med fördel boende i Mariehamn. Här hittar vi Hotell Arkipelag, en given träffpunkt med nattklubb, kasino, bastu med ute- och innepool och restauranger. På andra sidan gatan, i stadens absoluta kärna, finns Alandica Kultur & Kongresscenter med mötes-ytor för upp till 600 konferensgäster. Centralt i Mariehamn finns också det helrenoverade och familjeägda Park Alandia Hotell samt Ålandhotels, som innefattar de tre hotellen Adlon, Pommern och Savoy. Åland är en mötes-ö för alla.

Visit Åland

Åland är en optimal plats för alla sorters möten, dagskonferenser, konferens med övernattning, mässor, event, ledningsgrupps- och styrelsemöten. Åland Convention Bureau, ÅCB, finns med under hela resans gång – från idé till förverkligande av din konferens. 

Läs vidare



Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.