Sagolika salar på kultstämplade Nalen - | Konferensvärlden
Nalen
Stora salen
Nalen
Stora salen
Nalen
Pelarsalen
Nalen
Harlem
Nalen
Ceders Salong
Nalen
National
Reportage > Sagolika salar på kultstämplade Nalen

Sagolika salar på kultstämplade Nalen

Stora möten I över hundra år har Nalen varit en samlings- och mötesplats i centrala Stockholm, bara ett stenkast från Hötorget och Stureplan. Här hittar du idag en pampig konferens- och festmiljö som går utanpå det mesta med ytterst professionell ljus- och ljudanläggning och ett kök som serverar hållbara klassiker.

Text: Helena Wikström

12 december 2023, uppdaterad: 19 december 2023

Nalen stod färdigt redan 1888 och från mitten av 30-talet till slutet av 60-talet var det en av Sveriges största kulturarenor med musik och dans, där många av de största artisterna har uppträtt. Den historiska, palatsliknande miljön har sju praktfulla möteslokaler i olika storlekar; tre stora salar och fyra mindre konferensrum. Alla lokaler är flexibla och är utrustade med projektor/LCD-skärm, whiteboard, blädderblock och wifi och har även ljus- och ljudsystem i yttersta toppklass.

– Nalen är en av Stockholms mest anrika kulturarenor och för att klara av att leverera ljus och ljus av högsta klass så har vi otroligt kunniga tekniker, berättar Hanna Lundmark, nytillträdd event manager på Nalen.

Hanna är en del av teamet som håller ihop alla evenemang, från första visning till hela genomförandet. De stora salarna bjuder in till en unik miljö med dansvänlig fiskbensparkett, guldpelare, stuckatur, kristallkronor, konstverk och pampig takhöjd. Den största lokalen, Stora salen, rymmer 450 personer i biosittning, Pelarsalen tar 200 i biosittning och Harlem 100 personer.

– Det känns väldigt speciellt när man kliver in i Nalens lokaler, det är som att man är en del av något större, något historiskt och storslaget, säger Hanna.

Den nyrenoverade Pelarsalen, som en gång i tiden var en boxningshall, har kvar de gamla pelarna från boxningsringarna. Den har dessutom en egen ingång från David Bagares gata. På samma gata ligger vinkällaren Nalen Bar och Nalen Klubb, som man kan slinka in på efter dagens slut. En annan härlig konferensupplevelse är den unika lounge-konferensen, där man sitter i mjuka soffor och bekväma fåtöljer, istället för vanliga stolar. Loungen är bokningsbar för upp till 70 personer.

Här finns också den uppskattade och Svanenmärkta Nalen Restaurang som nyligen fått en ny matprofil där man velat knyta an till den svenska kulturhistoria som man alltid varit en del av.

– Idag serveras svenska klassiker med hög kvalitet. Vi har också ett starkt hållbarhetstänk och arbetar med maten utifrån säsong, så våra menyer förändras hela tiden, säger Hanna.

Att arbeta fokuserat på hållbarhet är något som vi alla kan vara delaktiga i och på Nalens hemsida finns tips på vad du som gäst kan göra för att bidra till ökad hållbarhet. All mat på Nalen lagas från grunden och man kan njuta av härliga fikor, vällagade luncher och hantverkslagade bufféer och middagar.

– Vi har otroligt duktiga kockar och fantastisk personal. Tillsammans med våra kunder arbetar vi fram menyer som passar just dem och på så sätt kan vi erbjuda förstklassig service, säger Hanna.

Stora salen, Pelarsalen och Harlem – tre stora vackra salar som på dagen möbleras efter den sittning gästerna önskar, och som sedan, som genom ett trollslag, omvandlas till en festlokal med långbord med vita dukar och kandelabrar – en skickligt utförd koreografi utförd av erfarna medarbetare.

– Nalen har fullt av gångar och finurliga hissar som gör att lokalerna smidigt och osynligt kan förvandlas till det man önskar, endast fantasin sätter gränser, avslutar Hanna.

Hanna

Hanna Lundmark, nytillträdd event manager på Nalen.

Fakta:
Nalen ligger mitt i Stockholms city på Regeringsgatan 74, endast 10 minuters promenad från centralstationen. Här hittar man tre magnifika salar och fyra mindre konferensrum, en förstklassig restaurang, ljus- och ljusteknik i toppklass samt en erfaren och serviceinriktad personal. Nyproducerade visningsfilmer av de stora salarna kommer att finnas på Nalens hemsida i början av 2024, för att ge en tydlig visuell upplevelse av de pampiga salarna.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.