Säröhus - västkustens pärla - | Konferensvärlden
Säröhus
Säröhus, västkusten
Säröhus, jul
Reportage > Säröhus - västkustens pärla

Säröhus - västkustens pärla

Konferenspärlor Endast tjugo minuter söder om Göteborg - där havet möter naturreservaten på Särön i Halland – ligger Säröhus. Här erbjuds konferenser i en lugn och harmonisk skärgårdsmiljö.

27 november 2015,

Med ett helt magiskt läge – precis intill havet och omslutet av grönskan från Särö Västerskog – är det inte förvånande att man redan år 1839 anlade ett varmbadhus på Särö. Snart kom platsen att bli en populär badort och sommarparadis för såväl välsituerade göteborgare som en rad kungligheter. Så spenderade exempelvis kung Gustav V hela 35 av sina somrar på Särön!

Utanför Särö finns en fantastisk skärgård och trots att Göteborg bara ligger en kort bilresa bort infinner sig snabbt ett stort lugn när man anländer till de vackra omgivningarna runt Säröhus.

All inclusive-koncept
Hotellet har 112 rum med totalt 184 bäddar och man har, sedan starten som konferensanläggning 1976, jobbat med ett all inclusive-koncept som syftar till att allt skall vara så enkelt som möjligt för gästen.

– För oss är alla möten viktiga, berättar Viktoria Dahl, marknadsansvarig på Säröhus. Vi erbjuder konferensrum för grupper på allt från två till 150 personer. Huset har också stor kapacitet i matsalen och övriga sociala ytor.

Och den överdådiga miljön på Säröhus erbjuder verkligen extra allt med sin mix av guld, spegeltak, marmortrappa, kristallkronor i överflöd, medaljongtapeter, historiska föremål och Chesterfieldmöbler.

– Det skall kännas lyxigt, annorlunda men ändå lite hemma. Vår förhoppning är att gästerna ska kunna hitta sitt eget favorithörn vare sig det är i salongen, orangeriet eller nya lobbyn, förklarar hon.

Gym med utsikt
Och för att verkligen ta till vara på den fantastiska miljön ute på Särö har man byggt ett utomhusgym med havsutsikt för anläggningens gäster. I hotellets spa, Särö Källa Spa, finns dessutom en varm pool, ångbastu, jacuzzi och en mängd ekologiska krämer och andra skönhetsprodukter att njuta av.

Naturligtvis erbjuds en rad andra aktiviteter, såväl på land som på havet, för gäster som vill ha lite omväxling till sitt konfererande.

– Här skiljer sig verkligen kundernas önskemål åt. Allt från fart och fläkt till kluriga uppdrag. Internationella kunder vill ibland uppleva Sverige lite extra och då passar en skärgårdstur med skaldjur väldigt bra, berättar Viktoria Dahl.

Laddar för julstämning
Säröhus restaurang är endast öppen för boendegäster och konfererande dagsgäster och serverar en fast meny komponerad av husets duktiga kockar.

– Här finns allt från skaldjur till lamm eller oxfilé med goda tillbehör. Nytt för i år är att vi öppnar upp för julbord under vissa datum även för gäster som inte övernattar och vi ser verkligen fram emot att bjuda in till riktigt julstämning här på Säröhus, avslutar hon.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.